Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / BDSM: Waarom het populairder dan ooit is!
BDSM

BDSM: Waarom het populairder dan ooit is!

Welke online datingsite?
30 augustus 2023

BDSM is een seksuele praktijk die steeds populairder wordt, maar wat is het precies en hoe kun je er veilig aan deelnemen? Op welkeonlinedatingsite.nl helpen we je op weg om alles te weten te komen over BDSM. Of je nu op zoek bent naar een BDSM-partner of gewoon nieuwsgierig bent naar de praktijk, onze blog is de perfecte plek om te beginnen. Van de basisbeginselen tot veiligheid en de wet, we dekken alles wat je moet weten om deel te nemen aan deze opwindende en intensieve seksuele praktijk. Leer over de verschillende aspecten van BDSM, hoe je een partner kunt vinden en hoe je het meest kunt genieten van deze intensieve en opwindende seksuele belevenis. Blijf op de hoogte via onze blog en ontdek de wereld van BDSM.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is BDSM?

BDSM staat voor het Engelse acroniem Bondage and Discipline, Dominance and Submission. Het betreft hierbij een seksuele voorkeur of expressie, die gekenmerkt wordt door fysiek opgelegde beperkingen, het stimuleren van intense zenuwprikkels in een scenario waarin sprake is van machtsverhoudingen of het uitspelen van een rollenspel. Hierbij wordt wederzijdse toestemming gegeven voor het uitvoeren van ofwel de dominante, dan wel mogelijk de onderdanige rol. Verschillende vormen van sadomasochisme kunnen worden uitgevoerd tijdens een dergelijke seksueel geïnitieerde sessie. Afhankelijk van waar jij en je partner voor open kunnen staan, kun je de elementen ook combineren.

onderdanig

Wat houdt bondage in?

Bij bondage wordt de bewegingsvrijheid van de onderdanig dusdanig verminderd, dat hij of zij niet meer zelfstandig kan beschikken over de eigen motoriek. Het is onderdeel van activiteiten die worden beschouwd als sadomasochistische handelingen. Niet elk koppel dat de bewegingsvrijheid van de partner belemmert door middel van handboeien, straps of kracht die wordt uitgeoefend met de handen, doen aan bondage op eenzelfde wijze als dit tijdens een BDSM-sessie plaatsvindt. Voor bondage worden vaak attributen als touw, boeien of restrictieve kleding gebruikt.

Seksuele prikkels

Bondage wordt ingezet om de seksuele prikkels te verhogen. Voor sommige mensen is het gevoel tussen macht en machteloosheid opwindend, waarbij het goed kan voelen de controle helemaal over te geven aan de dominante partij. Voor deze kan het daarentegen spannend zijn om de partner gekneveld te zien en goed te kunnen volgen wat het ‘plaagspel’ vervolgens met de partner doet.

handboeien bdsm

Hoe werkt discipline tijdens BDSM?

Discipline wordt ingezet door de dominante partij tijdens een seksuele BDSM-machtsverhouding. Deze persoon geeft de persoon die zich heeft opgesteld als onderdanige opdrachten die moeten worden uitgevoerd. De onderdanige mag hier over het algemeen niet tegenin gaan en heeft te voldoen wat wordt opgedragen. Indien dit niet naar behoren gebeurt, kan de persoon in de dominante rol bepalen dat er strafmaatregelingen zullen worden ingezet. Dit kunnen zowel echte als meer gespeelde bestraffingen inhouden.

Geen tegenspraak of verweer geduld

Je onderdanige partij dient de discipline op te brengen om de dominant te vertrouwen in hetgeen deze van hem of haar verlangt. Er wordt hierin vaak geen tegenspraak of verweer geduld. Wel kan de onderdanig vaak gebruik maken van een codewoord, indien er over grenzen heen gegaan wordt van wat vooraf is afgesproken als acceptabel handelen of wanneer er een noodsituatie ontstaat, door verkeerde inschattingen. Het idee omvat een situatie waarin de onderdanige accepteert wat de dominante partij verwacht, vanuit vertrouwen en overgave.

Geen tegenspraak

De rol van de dominant

Binnen een BDSM-rollenspel is de dominant de persoon die de leiding heeft. Hij of zij draag de onderdanige opdrachten op en leidt hem of haar hierdoorheen. Het spel kan hierbij zowel mentaal ingezet worden, maar uiteraard ook een seksuele lading krijgen. Voor de dominant is het belangrijk dat hij of zij de onderdanige kan aansturen in het spel. Het plezier wordt uit de dominantie gehaald, waarbij er bepaald kan worden wat er gebeurt en wat de ander moet doen. Hierbij kan de dominant bepalen of hij of zij zelf de ontvangende partij is of juist handelingen uitvoert op de ondergeschikte. Zowel een man als een vrouw kan de dominant zijn. Een vrouw wordt wel Dominatrix, meesteres of Domme genoemd en voor de man zijn er benamingen als Dom, Sir of Meester. Hiermee worden ze door de ongeschikte aangesproken.

De rol van de ondergeschikte

Van de persoon die de rol van de ongeschikte aanneemt, wordt verwacht dat hij of zij zich overgeeft aan de wil van de dominant. Dit gebeurt op vrijwillige basis en stelt de ondergeschikte in staat om zwaarwegende verantwoordelijkheden in het dagelijks leven even los te laten en de aandacht volledig te richten op het ervaren van het eigen genot. De persoon mag zelf geen aanstalten maken om de dominant te benaderen op een manier dat gewenst is, maar dient af te wachten wat de dominant aangeeft of verzint voor het plezier van de ondergeschikte. De eigen identiteit wordt hier langzaam even mee weggevaagd en de ondergeschikte kan zelfs in een diepe trance raken.

veer BDSM

BDSM als leefstijl

BDSM kan plaatsvinden tijdens een seksueel scenario, maar kan ook worden doorgevoerd als een ware leefstijl. In extreme gevallen kan de dominant de gehele zeggenschap over het leven van de onderdanige aan zich toe-eigenen. Uiteraard zijn hierin vele gradaties denkbaar en dit is iets wat ieder voor zich moet ontdekken.

Hoe kun je veilig BDSM uitproberen?

BDSM is een krachtige manier om seksualiteit en emoties te uiten, maar het is belangrijk om veilig te blijven tijdens het spelen. Voordat je begint met BDSM, is het belangrijk om te overleggen met je partner en duidelijke grenzen en verwachtingen te bespreken. Het gebruik van veiligheidswoorden is ook cruciaal, zodat je altijd stop kunt zeggen als je je onveilig voelt. Het is ook aanbevolen om te leren over de verschillende BDSM-technieken en -uitrustingen, en deze alleen te gebruiken onder toezicht van een professional. Laat je nooit dwingen tot iets waar je je niet comfortabel bij voelt en blijf altijd binnen je comfortzone. Probeer BDSM uit op een verantwoorde en plezierige manier voor jou en je partner.

BDSM uitproberen

BDSM en de wet: Wat is toegestaan?

BDSM is een controversieel onderwerp en de wetten en regels kunnen per land verschillen. Het is belangrijk om te weten wat er in jouw land toegestaan is en wat niet om te voorkomen dat je in de problemen komt met de wet. In sommige landen zijn bepaalde BDSM-praktijken zoals het gebruik van zweepslagen en verbranding verboden, terwijl andere landen deze toestaan onder bepaalde voorwaarden. Het is ook belangrijk om op te letten of er leeftijdsbeperkingen gelden voor BDSM-praktijken. Omdat BDSM een seksuele praktijk is, is het ook belangrijk om te weten of er specifieke regels gelden voor seksueel contact, zoals de leeftijd van toestemming. Het is altijd het beste om je te verdiepen in de wetten en regels rond BDSM en deze na te leven om te voorkomen dat je in de problemen komt met de wet.

Hoe vind je de juiste BDSM-partner?

Het vinden van de juiste BDSM-partner kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om iemand te vinden die je vertrouwt en met wie je comfortabel bent om BDSM te beoefenen. Een goede manier om te beginnen is door te praten over je interesses en verwachtingen met potentiële partners. Het is ook aanbevolen om online BDSM-communities te verkennen, waar je in contact kunt komen met mensen met dezelfde interesses. Een andere optie is om BDSM-evenementen en workshops te bezoeken, waar je in een veilige omgeving nieuwe mensen kunt ontmoeten. Het belangrijkste is om open en eerlijk te zijn over wat je zoekt in een BDSM-partner en om ervoor te zorgen dat je beide comfortabel bent met de regels en verwachtingen. Het vinden van de juiste BDSM-partner is een proces, maar door geduld en het uiten van je verlangens, vind je uiteindelijk iemand die bij je past.

BDSM online

Respectvol en verantwoordelijk omgaan met BDSM

Dank je voor het lezen van onze blog over BDSM. We hopen dat je nu een beter begrip hebt gekregen van deze seksuele praktijk en hoe je veilig kunt deelnemen. Het is belangrijk om altijd respectvol en verantwoordelijk om te gaan met BDSM en ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel en veilig is tijdens de beoefening. Onthoud altijd om te communiceren en samen afspraken te maken om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen het meest kunnen genieten van de BDSM-ervaring. Bedankt voor het bezoeken van onze blog en we hopen je snel terug te zien voor meer informatie en inzicht over online dating en BDSM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---