Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Wat betekent “Netflix and Chill”?
Netflix and Chill

Wat betekent “Netflix and Chill”?

Welke online datingsite?
06 februari 2021

Netflix is een streamingdienst waarmee je series en andere programma’s kunt bekijken. De uitdrukking Netflix and Chill heeft echter weinig met tv-kijken te maken. Het komt simpelweg neer op een bedekte term om iemand uit te nodigen voor een avondje seks. Dat niet iedereen die betekenis snapt blijkt wel uit het feit dat een bekende Nederlandse supermarkt de fout in ging. Zij adverteerden met lekkere hapjes die je kunt maken voor een gezellig avondje Netflix and Chill, waarbij dit dus werd uitgelegd als een avond tv kijken en chillen. De hilariteit was groot over deze blunder, maar heel vreemd is het natuurlijk niet.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Netflix heeft maar weinig met seks te maken

Netflix is van oorsprong Amerikaans en dus nogal “braaf”. Je vindt er niet per definitie seksfilms of series waar veel erotiek in naar voren komt. Wat dat betreft is het op zich wel vreemd dat juist Netflix wordt geassocieerd met seks. Je zou dit eerder verwachten bij een erotisch kanaal. Maar om de één of andere reden is het beeld ontstaan dat Netflix and Chill staat voor een avondje seks. Het bijzondere is dat dit wereldwijd het geval is. Dit is natuurlijk vooral te danken aan social media. Omdat diensten als Facebook, Tinder en andere bekende platforms wereldwijd worden gebruikt dringen bepaalde “nieuwe” termen sneller wereldwijd door. Dit heeft natuurlijk wel als voordeel dat je wereldwijd begrepen wordt als je iemand een voorstel doet voor een avondje Netflix and Chill.

netflix 2

Wie nodig je uit voor Netflix and chill?

Gezien de betekenis van de uitdrukking Netflix and Chill kun je hier natuurlijk niet zomaar iedereen voor uitnodigen. Het is echt een term die een avondje tussen de lakens impliceert. Deze wordt dan ook vooral gebruikt op sexdating websites. Als je een vaste partner hebt kun je natuurlijk ook voorstellen om een avondje Netflix and Chill te plannen, maar het is toch vooral een term die gebruikt wordt om iemand die je alleen voor de seks uitnodigt. Er zijn diverse datingsites op het internet te vinden waar je een 0nline seksdate kunt regelen. Als je daar deze term laat vallen dan zal men onmiddellijk snappen wat je bedoelt en zeker niet in de veronderstelling verkeren dat er gezellig tv gekeken wordt.

De geschiedenis van Netflix and Chill

De term Netflix and Chill werd oorspronkelijk wel degelijk gebruikt om een avondje tv kijken en chillen af te spreken. Maar vooral op Twitter veranderde de betekenis al snel in een term om een seksafspraak te maken. Ook op andere sociale media zoals Facebook werd het een gevleugelde uitdrukking die expliciet een seksuele lading had. De zin werd voor het eerst gebruikt in januari 2009. Toen dus alleen als term om een avondje chillen met Netflix aan te kondigen zonder seksuele bijbedoelingen.

Gebruik in reclame

Omdat de term Netflix and Chill de betekenis kreeg van een avondje seks, wordt dit ook gebruikt in reclames, onder andere voor condooms. Omdat de term zeer bekend is en bij vrijwel iedereen dezelfde associaties oproept komt dit de seksindustrie natuurlijk prima van pas. Niet alleen voor condooms maar ook voor seksspeeltjes en andere erotische artikelen wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt van deze term.

netflix

Speciale termen voor seks zijn van alle tijden

Natuurlijk werden er ook vroeger, lang voordat Netflix zijn intrede deed, termen gebruikt om een avondje seks aan te duiden zonder dat dit expliciet genoemd werd. Vooral toen er op seks nog een taboe rustte kon je iemand niet zomaar voor een avondje seksen uitnodigen. Seks was lang voorbehouden aan mensen die getrouwd waren en had als voornaamste doel het krijgen van kinderen. Genieten van seks was iets waar je niet openlijk over sprak laat staan er op zinspeelde in het openbaar. Vooral vrouwen waren vooral bedoeld om hun man te gehoorzamen en aan hun “huwelijkse plichten” te voldoen.

De term is waarschijnlijk van voorbijgaande aard

De term Netflix and Chill lijkt een typisch tijdelijke term. Zoals wel meer uitdrukkingen die vooral onder jongeren populair zijn worden ze na verloop van tijd vervangen door nieuwe termen. Zo was iets wat leuk en geweldig was heel lang “cool” en werd dit later “vet”. Dit soort termen verwatert na verloop van tijd weer. Dit zal ongetwijfeld ook gebeuren met Netflix and Chill. De kans is groot dat je over enkele jaren deze term niet of nauwelijks nog hoort omdat er inmiddels andere termen zijn gevonden om een avondje seks met je geliefde of een one night stand aan te duiden. Maar tot die tijd weet je dus wat er bedoeld wordt als iemand je in een bericht voorstelt om een avondje Netflix and Chill te plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties