Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom zijn vreemdgaan datingsites en apps zo populair?
Vreemdgaan

Waarom zijn vreemdgaan datingsites en apps zo populair?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Vreemdgaan is tegenwoordig haast net zo waarschijnlijk als het hebben van losse, vluchtige contacten en relaties. Er wordt nauwelijks nog moeite gedaan om een relatie werkelijk te laten werken. Nieuwe generaties kennen nauwelijks nog het concept van een respectvolle verbinding of wat er nodig is om een relatie te laten werken en werkelijk in iemand te investeren, qua tijd, aandacht en vertrouwen. In een wegwerpcultuur waar we steeds meer gericht zijn op vluchtige impressies en snelle oplossingen en bevrediging, wordt nauwelijks nog geloofd in ware liefde.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De vervangbare relatie

Er is geen reden meer om bij jezelf te raden te gaan wat je werkelijke verlangens en behoeften zijn, wat je een ander waarlijk te bieden hebt en hoe je de ander kunt ontmoeten op een diep en waardig niveau. Als iets niet bevalt, wordt het net zo gemakkelijk vervangen door een nieuw snufje. Hetzelfde geldt binnen relaties en het is dan ook niet verwonderlijk dat vreemdgaan tegenwoordig naast een stuk populairder ook steeds meer onderdeel van het verwachtingspatroon is geworden.

vervangbare relatie

Reclame voor vreemdgaan

Waar het twintig jaar geleden nog ondenkbaar was, wordt er tegenwoordig zelfs reclame gemaakt ter promotie van vreemdgaan. Mensen die ongelukkig zijn in hun relatie worden zo uitgenodigd om gehoor te geven aan hun verlangen om het buiten de deur te zoeken. Doordat dit op de televisie zo openlijk getoond en aangemoedigd wordt, lijkt het haast volledig acceptabel om een dergelijke stap te zetten. Het wereldbeeld accepteert steeds meer dat vreemdgaan een logische en aanvaardbare keuze is wanneer het even niet meer botert in je relatie.

Behoeften elders vervullen

In plaats van in te spelen op de behoefte en mogelijkheden tot zelfreflectie, innerlijke zielswroeging en eervolle uitkomsten, is het steeds normaler om de handdoek in de ring te gooien en achter de rug van je partner om je behoeften elders te vervullen. Eervolle trouw en oprechtheid lijken hun glans verloren te hebben. Een dergelijke instelling heeft blijvende en verstrekkende gevolgen voor alle betrokken van de relatie, met name als er kinderen in het spel zijn en het is de vraag of dit werkelijk de aandacht en glorificatie verdiend die het steeds vaker lijkt te ontvangen.

cheating

Redenen van vreemdgaan

Er kunnen uiteenlopende redenen meespelen, die ontrouw in de hand kunnen helpen. Binnen een bestaande relatie kunnen de spanningen en irritaties telkens oplopen door miscommunicatie en onbegrip. Eindeloze ruzies over pietluttigheden en wederzijdse strijd en ongenoegen, kunnen leiden tot een vervreemding of afstandelijkheid, waarbij nauwelijks nog sprake is van verbinding, liefde of intimiteit. Een opeenstapeling aan redenen kan er zo toe leiden dat een man de voorkeur geeft aan een nieuw contact met een andere vrouw. Mogelijk deels uit wraak of om een gemis aan genegenheid, steun en mannelijkheid te doven.

Ego boost

Een man kan zelfs een ego boost nodig hebben, omdat hij eigenlijk heel onzeker is over zichzelf en zijn leven en zijn ego moet opkrikken door telkens nieuwe mooie vrouwen in zijn bed te krijgen. Of gewoon niet kunnen leven met het idee nooit meer met een andere vrouw te zijn. Of hij heeft seksuele fantasieën waarin zijn huidige vriendin of vrouw niet wil of kan tegemoetkomen. Het kan ook zijn dat het gezinsleven hem benauwd en dat hij ondanks dat hij zielsveel van zijn vrouw houdt, de spanning en uitdagingen mist. Dit kunnen allemaal redenen zijn die iemand ertoe beweegt om vreemd te gaan.

ego boost

Vreemdgaan datingsites en datingapps

Hedendaagse dating sites spelen in op de behoeften van hun bezoekers en leden. Nu het sociale leven tegenwoordig grotendeels digitaal en achter de schermen afspeelt, is het niet verwonderlijk dat er een geheel nieuwe wereld aan mogelijkheden voor het vreemdgaan is ontstaan. In de veilige omgeving van je eigen telefoon kun je in contact komen met mensen over de gehele wereld, zonder dat iemand er iets van hoeft te weten. En wat niet weet, wat niet deert. Zo lijkt de hedendaagse instelling steeds meer te luiden.

Markt voor vreemdgangers

Er blijkt een hele markt te zijn voor mensen die bewust en moedwillig ervoor kiezen om achter de rug van hun vriendin of partner vreemd te gaan en er nauwelijks moeite doen om dit te verhullen. Iedereen kan immers lid worden van een dergelijke datingsite of app en kan je hier zo herkennen, als ze je tegenkomen. Toch bieden deze datingsites en apps de ruimte om in enigszins anonimiteit je heil bij een andere vrouw of man te zoeken dan je werkelijke partner.

vreemdgaan lippenstift kraag

De pluspunten van online vreemdgaan

Door je aan te melden bij online datingsites voor vreemdgaan, kun je heel gemakkelijk een affaire beginnen of een vluchtig contact krijgen, zonder hier heel veel moeite voor te hoeven doen. Iedereen die zich hier heeft aangemeld, maakt zich in zekere zin schuldig aan hetzelfde, wat de gêne er voor een groot deel afhaalt. Je weet immers dat de ander je niet zal veroordelen, aangezien ze in hetzelfde schuitje zitten. Ook hoef je niet rekening te houden met de gevoelens van de ander, aangezien de ander weet waarvoor je hier bent aangemeld. De ander verwacht niet direct meer of eeuwige trouw of een mogelijkheid tot een monogame relatie, aangezien die zelf ook een partner thuis heeft zitten.

Beladenheid

In het gewone uitgaansleven moet je maar net iemand vinden die openstaat om als tweede partner te tellen. Vaak moet je dan ook naar die persoon leugens ophouden en wordt het hele vreemdgaan een stuk meer beladen. Door gebruik te maken van de datingsites en apps voor vreemdgaan, weet iedereen waar ze aan toe zijn en hoef je geen schijn op te houden. Dit hoeft enkel naar het thuisfront en levert de helft van de lading aan schuld op die hier mogelijk mee gepaard gaat. Er zijn zo voldoende positieve redenen te benoemen waarom datingsites en apps voor vreemdgaan zo populair zijn.

Lees ook deze artikelen:

Eén reactie op “Waarom zijn vreemdgaan datingsites en apps zo populair?”

  1. MGTOW schreef:

    Bovenstaande heeft het over de man die vreemd gaat maar vrouwen gaan minstens even vaak vreemd . Dan is het nog zo dat ruim 70% van de echtscheidingen is geïnitieerd door de vrouw. Door emancipatie voelen vrouwen zich niet verplicht bij hun man te blijven en door alle aandacht die zij via multimedia ontvangen denken zij een betere man te kunnen vinden en geven dan toe aan deze biologisch ingeprente drang. Onderzoek laat zien dat deze single vrouwen enkel oog hebben voor de top 20% mannen qua uiterlijk. Hier zijn er te weinig van zodat ze wel moeten wachten op hun beurt. Zie hier de losse relaties. Mannen die vreemd gaan denken in hun naïviteit dat vrouwen zich ook via een site aanbieden. De meeste vreemgaande vrouwen doen dat bij mannen die ze al kennen en staan niet op een site. Enkel onaantrekkelijke vrouwen die ook nog eens nooit de deur uitgaan zul je hier vinden, zij hebben geen andere keus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items