Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Waarom word ik nooit verliefd?
Waarom word ik nooit verliefd?

Waarom word ik nooit verliefd?

Welke online datingsite?
20 februari 2021

Er zijn zo van die mensen die nooit verliefd worden en misschien hoor jij wel tot die groep mensen. Je vindt mensen natuurlijk wel leuk, maar toch is er nooit iemand zo leuk dat je vlinders in je buik voelt. Hoe voelt dat trouwens? Vlinders die in je buik rondfladderen? Wij gingen op zoek naar redenen waarom sommige mensen nooit verliefd worden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Bindingsangst

Er zijn veel mensen die moeite hebben bij het idee om zich te binden aan iets of iemand. In extreme gevallen kan het zelfs zijn, dat een huurcontract al te ver gaat. Vanaf het moment dat een relatie te serieus wordt, kappen deze mensen er dan ook mee. Ze worden bang om zich verder open te stellen en ze willen zich niet binden aan die andere persoon door te gaan trouwen, een huis te kopen en kinderen te krijgen. Gelukkig past er op elk potje een dekseltje. Met andere woorden: kamp jij met bindingsangst? Dan loopt er vast wel iemand rond die je hierbij kan helpen. Iemand waarmee je je wel wilt binden.

nooit verliefd zijn

I blame Disney

De prins op het witte paard. In de verhalen van Disney loopt alles altijd goed af. We zijn dan ook opgegroeid met het beeld dat de liefde altijd alles overwint. Maar in de praktijk is dat natuurlijk niet altijd het geval. Er bestaan vrijwel geen relaties die vlekkeloos verlopen. Er zijn altijd wel problemen die je samen als koppel moet zien te overwinnen. En sommige mensen hebben daar gewoon geen zin in. Ze houden van hun eenvoudig single bestaan waarin ze aan niemand verantwoording moeten afleggen. Daarom blijven mensen ook vaak bewust single en verplichten ze zichzelf om niet verliefd te worden. Sommige mensen blijven eeuwig vrijgezel of kiezen er voor om happy single te zijn.

Te ongeduldig

Misschien ben je al te vaak gekwetst geweest in de liefde of is een langdurige relatie net op de klippen gelopen. In zo’n gevallen heb je vaak geen zin meer om weer zoveel tijd en moeite te stoppen in een nieuwe relatie. Het is nu eenmaal zo dat je moet investeren in een relatie en daarvoor moet je best wel geduldig zijn. Rome was ook niet in een dag gebouwd… Maar soms heb je er gewoon genoeg van en in zo’n gevallen wil je gewoon niet meer verliefd worden. Je hebt het al te vaak geprobeerd en omdat het ook even vaak is mislukt, heb je beslist om je af te schermen van de liefde. Maar eigenlijk zou je nooit moeten opgeven als het om de liefde gaat!

ongeduldige man

Liefde? Te veel gevoelens

Tot slot heb je ook nog mensen die totaal niet weten hoe ze moeten omgaan met gevoelens. Ze schermen er zich voor af en houden alles graag oppervlakkig. Ook voor deze mensen loopt er sowieso iemand rond die ze hierbij kan helpen. Misschien ben jij wel niet zo’n gevoelspersoon. Geef de moed zeker niet op, want wie weet ontmoet je op een dag een persoon met wie je wel over je gevoelens wilt praten. Als dit gebeurt, mag je hem of haar zeker niet loslaten. Durf te investeren!

Lees ook deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items