Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Voordelen en nadelen van seksdating!
seksdating

Voordelen en nadelen van seksdating!

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Seksdating is enorm populair en daar moeten logischerwijs oorzaken voor zijn. Waarom zoeken steeds meer mensen hun heil op het internet als ze op zoek zijn naar een spannende date? Wat heeft het internet dat andere mogelijkheden om een date te vinden voor een seksavontuurtje niet hebben? De anonimiteit van het internet en het ruime aanbod lijken wel de twee belangrijkste redenen te zijn waarom mensen vooral via het internet op zoek gaan naar een seksdate. Maar wat voor voordelen of nadelen heeft seksdating nog meer?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Voordelen seksdating

Vooral mannen zijn soms onzeker over hun prestaties in bed. Zeker als ze nog geen ervaring hebben opgedaan en met hun eerste vriendinnetje graag ervaren over willen komen. Maar ook als je homoseksueel bent en nog geen ervaring hebt opgedaan met seks, is een seksdate soms de manier om die ervaring te krijgen. Je kunt je op veel seksdating sites redelijk anoniem inschrijven. Je hoeft je eigen naam niet te gebruiken, je woonplaats niet te vermelden en niet te vertellen waar je werkt en wat je precies voor werk doet.

seksdating

Dit zijn vragen die je wel worden gesteld als je bij voorbeeld in de kroeg iemand tegenkomt. En ja, ook dan kun je de waarheid geweld aan doen, maar dit is vaak toch lastiger. Via het internet kun je bepaalde dingen gewoon verzwijgen als je vindt dat ze niet relevant zijn. Dit maakt seksdating voor veel mensen een aantrekkelijke manier om ervaring op te doen in het liefdesspel.

Seksdating kan kortstondig zijn

Heb je gewoon behoefte aan een seksdate, zonder dat je deze persoon ook daarna nog regelmatig ziet? Dan is het internet een prima optie. Je kunt natuurlijk ook een seksdate hebben met iemand uit je directe omgeving, maar dan is de kans redelijk groot dat je ook daarna nog met deze persoon te maken hebt, bij voorbeeld als diegene bij je in de straat woont of als het een collega is. Met een onbekende een seksdate afspreken kan betekenen dat je elkaar daarna nooit meer ziet. Ongeacht of de ervaring positief of negatief was, als je er geen zin in hebt om contact te houden met degene met wie je een seksdate had, dan kun je het contact meestal simpel weer verbreken.

Het maakt je minder chantabel als je een onbekende seksdate had

Een ander voordeel van seksdating en het feit dat het allemaal redelijk anoniem kan, is dat het je minder chantabel maakt. Als jullie niet veel meer van elkaar weten dan je telefoonnummer en je voornaam dan is de kans dat je gechanteerd wordt omdat je vreemd bent gegaan niet heel groot. Om helemaal op safe te spelen kun je voor je seksdating avontuurtjes een ander mobieltje gebruiken als degene waarvan al je vrienden en familieleden het nummer hebben. Als het om een echt eenmalig contact gaat, vertel dan niet te veel over jezelf. Het gaat voor jullie allebei immers vooral en misschien wel alleen om de seks. Dan heeft het uitwisselen van allerlei wederwaardigheden van elkaar niet zoveel meerwaarde.

seksdate


Nadelen van seksdating

Seksdating is enorm populair op het internet. De websites waar je een seksdate kunt regel schieten als paddenstoelen uit de grond en het aanbod is inmiddels zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig alleen nog maar via internet een sexdate regelt. Dat is natuurlijk niet waar, veel mensen leren elkaar op andere plaatsen kennen dan via het internet. En seksdating via internet heeft zeker ook nadelen.

Seksdating is vaak een soort blind date

Een seksdate is meestal een soort van blind date. Je leert elkaar kennen via een website voor seksdating. Je ziet wel een foto van de ander, maar die kan nep of niet recent zijn. Daarnaast is het contact meestal vrij oppervlakkig. Het gaat jullie als het goed is immers alleen om de seks, dus dan wordt er meestal vrij snel een afspraak voor een ontmoeting gemaakt. Hierdoor kan het zo zijn dat de andere persoon in het echt heel anders is dan je had gedacht. Als de ontmoeting zo tegenvalt dat je eigenlijk liever de date niet wilt voortzetten, zeg dat dan meteen. Het is echt niet verstandig om seks met iemand te hebben terwijl je dat eigenlijk liever niet wilt, ook al word je er niet toe gedwongen. Je kunt beter de date afbreken dan er langdurig een rotgevoel aan overhouden.

blind date

Verliefd worden is meestal niet de bedoeling

Wanneer je een seksdate hebt is het meestal niet de bedoeling dat je verliefd wordt op de persoon met wie je de date hebt. Als het goed is hebben jullie immers alleen voor de seks afgesproken. Als de gevoelens wederzijds zijn is er misschien nog niet zo veel aan de hand. Maar als dat niet zo is dan is het verstandig om hierover meteen duidelijk te zijn. Als de ander verliefd op jou wordt en jij kan die gevoelens niet beantwoorden, maak dit dan meteen duidelijk. Begin geen relatie met iemand waarvoor je geen gevoelens hebt, dit kan alleen maar op een teleurstelling uitdraaien. Als jij verliefd wordt op je date en de ander maakt je duidelijk dat deze gevoelens niet worden beantwoord, neem dan afstand. Dit is echt beter dan achter diegene aan te blijven lopen en contact te blijven zoeken terwijl je weet dat je geen kans maakt.

Heb altijd veilige seks met een seksdate

Omdat je van een seksdate vaak maar weinig weet, geen adres, misschien niet eens een volledige naam, is het vaak erg lastig om diegene later nog op te sporen. Stel dat je een seksdate hebt en later blijkt dat je een soa onder de leden hebt. Als je niet zeker weet of je dit bij de seksdate hebt opgelopen of wellicht al eerder, dan weet je dus ook niet of de ander ook besmet is. Zorg er dus altijd voor dat je met een seksdate veilige seks hebt. Het nadeel dat jullie elkaar verder niet kennen hoeft dan geen probleem te zijn, want als het goed is loop je geen soa op door dit contact en kun je ook de ander nergens mee besmetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items