Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 10 voordelen en nadelen van een relatie met een oudere man!
relatie met oudere man

10 voordelen en nadelen van een relatie met een oudere man!

Welke online datingsite?
17 februari 2021

In de liefde is alles mogelijk. Het gaat niet om leeftijd, opleiding of etniciteit. Het gaat er om wat je voor elkaar voelt en wat je samen deelt. Liefde is onvoorspelbaar en het kan dus zomaar gebeuren dat je verliefd wordt op iemand die een stuk ouder is dan jij. Maar een relatie tussen een oudere man en een jongere vrouw is lang niet altijd even gemakkelijk.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Waarom valt een oudere man op een jongere vrouw?

Volgens verschillende seksuologen is het eigenlijk heel normaal dat een oudere man op een jongere vrouw valt. Dat komt door zijn oerdrift. Mannen vallen nu eenmaal op vruchtbare vrouwen. Maar het kan soms ook gebeuren dat een man voor een jongere vrouw valt, omdat hij eigenlijk helemaal niet tevreden is met zijn huidige leven of zijn eventuele huidige relatie. Het kan zijn dat de man in de loop van zijn leven zichzelf is kwijtgeraakt of dat zijn leven heel saai is geworden. Of dat hij zich naarmate hij ouder wordt ook bewust wordt van de vergankelijkheid van het leven en zich beseft dat hij nog dromen en idealen heeft.

jongere vrouw

De midlife crisis van een oudere man?

Veel mannen komen op een bepaald moment in het leven in een midlife crisis. Dit kan hun leven compleet op zijn kop zetten. In enkele gevallen hoort daar ook een verliefdheid op een jongere dame bij. In een nieuwe relatie tussen een man en een jongere vrouw is het dus wel belangrijk om met je nieuwe partner over dit soort zaken te praten. Is dit echte liefde, willen jullie je leven écht met elkaar delen of wil je oudere date gewoon wat meer spanning in zijn leven? Uiteraard zijn er ook heel veel voorbeelden van echte liefde die ontstaat tussen een man en een vrouw met groot leeftijdsverschil.

oudere man midlife crisis

4 nadelen van een relatie met een oudere man

Helaas krijgen dergelijke stellen vaak ook negatieve reacties uit hun omgeving. Veel mensen hebben vooroordelen en stereotiepe beelden. De jongere vrouw zoekt volgens velen vaak een vaderfiguur of is alleen op het geld uit. De oudere man is alleen maar uit op seks met een jong bloempje en wil zo zijn eigen ouder worden vergeten. Dit soort meningen vanuit de omgeving kunnen heel kwetsend zijn en menig relatie kapot maken. Maar het samen moeten opboksen tegen deze vooroordelen kan de relatie juist ook een stuk sterker maken. We zien het steeds vaker in de media en om ons heen, vrouwen die een oudere man daten! Een relatie met een oudere man heeft zo zijn voor- en nadelen.  Laten we beginnen met de nadelen van een relatie met een oudere man. Want wat als je verliefd wordt op een man die qua leeftijd je vader had kunnen zijn..

1. Je date of je vader?

Realiseren dat je nieuwe vriend maar een paar jaar jonger is dan je vader kan een schok zijn voor jezelf en je omgeving. Herinner jezelf eraan wat je in hem aantrekt en probeer daar op te focussen.

3. Geld en status

Met leeftijd komt ervaring en kennis. Hij heeft meer werkervaring en een andere positie op de sociale ladder. Hier komt jou kwetsbaarheid bij te kijken: er is een kans dat je nooit dezelfde financiële status als hem bereikt, het is belangrijk om dit te accepteren.

3. Sociaal

Van donderdag tot zaterdag met vriendinnen in de kroeg zit er niet meer wekelijks bij. Hiervoor in plaats zul je af en toe eindigen op etentjes waar zijn vrienden praten over hun zoon of dochter van jou leeftijd. Door je gedeeltelijk aan te passen aan zijn levensstijl creëer je een balans tussen jullie beide.

4. Verlangen

Tijd eist zijn tol. Een man daten die 20 tot 30 jaar ouder is kan je misschien niet altijd bijhouden. Wanneer het ‘nieuwe’ er af is, is het belangrijk om te accepteren wie je partner werkelijk is en het verlangen te behouden.

voordelen-nadelen-relatie-oudere-man tekst.jpg

6 voordelen van een relatie met een oudere man

Raak niet in paniek, een relatie met een oudere man heeft ook veel voordelen! Een relatie met een oudere man is voor veel vrouwen wel ontzettend prettig. Zo heeft een oudere man vaak meer levenservaring en staat hij stabieler in het leven; hij hoeft zich niet meer zo te bewijzen. Ook weet hij heel goed wat hij wil en kan hij vaak prima voor zichzelf zorgen. Dat geeft rust en biedt ruimte aan een diepere emotionele band. Ook heeft een oudere man meer seksuele ervaring. Dit alles kan voor een vrouw heel aantrekkelijk zijn.

1. Stabiliteit

Oudere mannen hebben vaak een stabieler leven, zowel in de thuissituatie, sociaal en werk gerelateerd. Voor jou als jongere vrouw kant dit precies de stabiliteit zijn die je nodig hebt.

2. Zekerheid

Oudere mannen zijn vaak op zoek naar steun en houvast. Je kunt er zeker van zijn dat hij geen spelletjes met je speelt, die tijd is hij voorbij. Daarvoor in plaats komen de cadeautjes en diners.

3. Seks

Hoe meer ervaring, hoe beter. Oudere mannen hebben een verfijnde smaak en veel ervaring. Hij kan je dingen laten zien die je niet voor mogelijk hield. En natuurlijk kun jij hem jou fijne kneepjes laten zien.

4. Beleefd

Oudere mannen zijn wat ‘ouderwetser’ over verkering. De onduidelijkheid en dubbele signalen die je krijgt van je leeftijdsgenoten zul je van hem niet krijgen.

5. Advies

De kans is groot dat wat jij meemaakt, hij in het verleden al heeft meegemaakt. Ga je door een moeilijke, stressvolle tijd? In plaats van je ouders advies, kan zijn advies en wijsheid je hier mee leren om te gaan.

6. Verlangen

Je meer gewild voelen door een ander is onmogelijk. Hij zal je aanbidden als een godin. Jou lichaam naast de zijne voelt geweldig en jezelf betrappen op gedachtes aan een ex zal je niet gebeuren.

Kans van slagen

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen hoe groot de kans van slagen is als je een relatie krijgt met een oudere man. Maar dat geldt voor elke relatie. Kritiek van anderen mag eigenlijk nooit een rol spelen in hoe jij liefdesleven wil leiden. Je kunt goed bedoelde adviezen van anderen ter harte nemen, maar jij bent uiteindelijk de enige die kan bepalen of je écht gelukkig bent met je oudere partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items