Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Verschil tussen datingsites en relatiebemiddelingsbureaus
verschil tussen datingsites en relatiebemiddelingsbureaus

Verschil tussen datingsites en relatiebemiddelingsbureaus

Welke online datingsite?
13 februari 2021

Datingsites en relatiebemiddelingsbureau lijken op een aantal vlakken heel veel op elkaar. Mensen schrijven zich in omdat ze op zoek zijn naar iemand. Er is een database van mensen die aan elkaar gekoppeld worden: bij datingsites gaat dit aan de hand van een computerberekening en bij relatiebemiddelingsbureaus gaat dat via een bemiddelaar. Mensen schrijven zich in bij datingsites en relatiebemiddelingsbureaus om een ander te vinden, maar dat is eigenlijk ook de enige overeenkomst. De werkwijze is namelijk heel anders. Datingsites zijn de laatste jaren steeds populairder geworden terwijl relatiebemiddeling steeds minder in trek is.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Grote verschillen

Een van de grootste verschillen zit eigenlijk al in de naam. Een relatiebemiddelingsbureau bemiddelt in het vinden van een relatie. Dit gaat op persoonlijk niveau: aan de hand van een kennismakingsgesprek stelt een specialist in bemiddeling je persoonlijke profielschets op. Vervolgens gaat de bemiddelaar aan de hand van deze profielschets op zoek naar iemand die goed bij je kan passen. Bij een datingsite werkt het heel anders: je vult zelf je profiel in en gaat dan op zoek naar leuke mensen die voorgesteld worden door een programma. Het grote verschil hierbij is het menselijke aspect dat helpt bij het zoeken naar een goede partner.

relatiebemiddeling

Contact met gelijkgestemden

Een ander verschil tussen relatiebemiddelingsbureaus en datingsites is dat de drempel om je in te schrijven bij een relatiebemiddelingsbureau hoger kan zijn dan bij een datingsite. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het persoonlijke contact met de bemiddelaar, maar ook met de relatief hogere kosten. Een voordeel hiervan is dat je contact krijgt met mensen die ook serieus op zoek zijn naar een relatie. Doordat de stap iets groter is om je in te schrijven bij een relatiebemiddelingsbureau, kun je ervan uitgaan dat dat mensen die ingeschreven staan ook écht een relatie willen. Dit geeft toch een goed gevoel.

Veel minder kans om in de maling te worden genomen

Je hoeft niet, zoals bij datingsites, bang te zijn om in de maling genomen te worden. Omdat er weinig controle is op datingsites kan het zomaar gebeuren dat je met heel iemand anders aan het chatten bent dan je denkt. Het kan ook zijn dat het wel de persoon is die je denkt, maat dat deze liegt over zijn of haar leven. Bij een relatie bemiddelingsbureau heeft de bemiddelaar persoonlijk contact gehad met iedereen die ingeschreven staat, zodat het niet mogelijk is om je voor iemand anders uit te geven.

intake gesprek relatiebemiddeling

Zekerheid voor een leuke tijd

Doordat iemand persoonlijk op zoek gaat naar de beste match voor jou, is de kans heel groot dat je gekoppeld wordt aan iemand die je ook echt leuk vindt, en andersom. Naast de persoonlijke ervaring van de bemiddelaar telt ook de profielschets mee. Zo spreek je eigenlijk altijd af met iemand die bij je past. Het kan ook zijn dat je ondanks een of meerdere leuke afspraken toch niet samen voor een relatie gaat. Dit is dan natuurlijk jammer, en de relatiebemiddelaar gaat dan in samenspraak met jou op zoek naar een andere match. Zo kun je aangeven wat je wel en niet leuk vond aan de ander. Dan kan de bemiddelaar nóg gerichter op zoek naar een goede match voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items