Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ben ik te veeleisend bij het zoeken naar een partner?
te veeleisend bij het zoeken naar een partner

Ben ik te veeleisend bij het zoeken naar een partner?

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Uiteraard wil iedereen die op zoek is naar de geschikte partner, dat deze zoveel mogelijk overeenkomt met het droombeeld dat we van de ideale man of vrouw hebben. Hij of zij moet mogelijk zelfs voldoen aan een hele lijst van eisen, waar realistisch gezien nauwelijks aan tegemoet gekomen kan worden. Toch houd je misschien vast aan al deze idealen in de hoop dat de juiste persoon op een gegeven moment alsnog gewoon voor je neus zal staan en alles weer precies is zoals het volgens jou hoort te zijn.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Risico van een groot eisenpakket

Door vast te houden aan een te groot eisenpakket loop je echter het risico om voor altijd alleen te blijven en inderdaad nooit uit de wacht te geraken. Want wat als die ideale persoon nou helemaal niet op die manier bestaat en dus ook nooit naar je toe zal komen? Is het dan de moeite van het wachten waard geweest? Is het niet zonde van de tijd om deze alleen door te brengen, vasthoudend aan een hoop dat er iemand op je pad komt die aan het eisenpakket voldoet? Het zijn voornamelijk mannen die op zoek zijn naar de liefde die moeite hebben met vrouwen die veeleisend zijn. Vrouwen met een te groot eisenpakket maken het voor hen onmogelijk om te voldoen aan de hoge verwachtingen.

vrouw eisenpakket

Verwarrende idealen beletten liefde

Wanneer stel je jezelf de vraag ‘ben ik te veeleisend bij het zoeken naar een partner?’ en hoe kom je achter het antwoord? Zodra je je openstelt voor de liefde, zul je bemerken dat er tal van dergelijke vragen door je hoofd gaan spoken. Je wilt uiteraard het beste voor jezelf en bovendien je goed voelen in een relatie, maar wanneer maak je het jezelf onmogelijk om ook maar iemand te vinden, waarvan je het idee hebt dat die het wel eens voor je kan zijn? Je kunt zo op je idealen staan, dat het de mogelijkheid tot het herkennen van liefde belet. Mogelijk staat het dichterbij dan je doorhebt en loop je elke kans op genegenheid en gezelschap mis doordat je je aandacht gericht houdt op een droombeeld.

Geschiedenis schrijft de toekomst

Het is wellicht verstandiger om te kijken waarom het zo belangrijk voor je is dat iemand bepaalde boxen aantikt als het komt om aantrekkelijke eigenschappen. Wat is hier de reden van, dat je hier zo krampachtig aan vasthoudt? Vaak ben je door eerdere ervaringen teleurgesteld geraakt en mogelijk zelfs wat kwetsuren opgelopen waardoor je jezelf hebt voorgenomen: ‘nooit meer’. ‘Nu gaat het zoals ik het wil en ik verdien wat ik vind dat ik waard ben’. Echter houd je zo ongemerkt alsnog vast aan oude overtuigingen, die je belemmeren precies datgene te krijgen waar je naar verlangt en dat is een leuke, gezellige en liefdevolle relatie. Door de teugels iets minder strak te trekken, zul je bemerken dat er tal van leuke kandidaten je kant op komen. Misschien niet allemaal volgens het eisenpakket, maar wel elk met hun eigen unieke bijzonderheden.

eisen checklist

Wat is te veeleisend?

Als indicatie op de vraag ‘ben ik te veeleisend bij het zoeken naar een partner?’ kun je in gedachten houden dat een potentiële partner slecht hooguit aan drie eisen kan voldoen. En dan mag je eigenlijk al van geluk spreken. Doorgaans vind je maar één of twee eisen terug in elk van de potentiële liefdeskandidaten en voor het overige deel zul je moeten openstaan voor wat ze zelf te bieden hebben. Wanneer je te kieskeurig in de liefde bent, zal deze waarschijnlijk ook nooit komen. Dus bekijk welke eigenschappen je het meest belangrijk vindt en ga bij iedere date na wat je gevoel hierover zegt. Het gaat er uiteindelijk om hoe je je bij iemand voelt, of je op je gemak bent en of je op één lijn ligt.

Je gevoel is de beste raadgever

Het is uiteindelijk belangrijker hoe jij je wilt voelen in een relatie. Door te kijken naar wat jij zelf nodig hebt om te zijn wie je bent en je zorgeloos op je gemak te voelen, richt je de aandacht op iets waar je wel duidelijkheid over kunt hebben. In plaats van de ander te keuren of te veranderen, zodat hij of zij aan het ideaal plaatje voldoet, kun je door simpelweg te ervaren wat het met je doet, nagaan of alles op zijn plaats valt. Je gevoel en niet je rationele denken blijft uiteindelijk de beste raadgever of je de juiste persoon voor je hebt. Zo vindt je vanzelf diegene met wie je een goede relatie kunt hebben.

2 reacties op “Ben ik te veeleisend bij het zoeken naar een partner?”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Her zijn met name vrouwen die op de proppen komen met onrealistische eisenpakketten. Het zijn ook vrouwen die de ruime meerderheid van de echtscheidingen initiëren. Alsof ze zich in een permanente staat van ontevredenheid bevinden. Dit is denk ik het resultaat van jarenlange feministische propaganda die vrouwen op een voetstuk plaatst zonder dat zij er wat voor hoeven te doen. Op datingsites wordt je zelfs volop benaderd door vrouwen die jaren ouder zijn dan jij zelf. Wat popster Madonna kan dat kan jij ook. You go girl!
    De kieskeurigheid van vrouwen is tijdens onderzoek aangetoond: Vrouwen beoordeelden 80% van de mannen als zijnde onaantrekkelijk. Behoor je niet tot de 20% meest aantrekkelijken dan zien vrouwen je niet eens staan. Ongeacht je opleiding lengte etc etc. En dan klagen vrouwen dat er geen nette serieuze mannen zijn. Maar de top van de mannen die aan alle criteria voldoet die heeft alle opties en gaat zich niet binden. En mr nice guy met een gemiddeld uiterlijk mag het geklaag over one night stands aanhoren terwijl mevrouw toch zeker zelf heeft ingestemd. Zo hypocriet allemaal. Onlangs trof ik ook zo’n heel kritische vrouw voor wie geen enkele man goed genoeg is. Zij overweegt nu een buitenlandse fertiliteitskliniek met bijbehorende spermadonor. Maar ze is al 43 jaar dus dat gaat een hoop geld kosten en de slagingskans is klein. Als het lukt om zwanger te worden is het risico op complicaties groot. Dankzij ontevreden feministische vrouwen hebben we in de westerse wereld een historisch laag geboortecijfer. Kinderen worden vervangen door katten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties