Welke Online Datingsite
vrouw bed

Seks: licht aan of uit?

Welke online datingsite?
06 mei 2022

Seks kan zorgen voor tal van onzekerheden, zowel bij de man als bij de vrouw. Het is toch een uiterst intieme bezigheid, waarbij je letterlijk jezelf blootgeeft. Dit kan voor velen een reden zijn om het licht uit te doen, zodra de seksuele actie van start gaat.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Persoonlijke voorkeur

Voor de één is het dimmen van het licht dit een absolute must, terwijl het voor een ander juist weer als een reinste belediging zal aanvoelen. Het is uiteraard nog afhankelijk van de mate waarin de verduistering van het hartstochtelijke treffen plaatsvindt, of dit tegen het juiste of verkeerde been zal schoppen. Elk koppel zal voor zichzelf moeten bepalen wat hierin goed aanvoelt en of je wel aan de behoefte van de ander tegemoetkomt.

licht aan

Hoofdreden voor licht uit

Het engageren in een seksuele handeling of samenzijn kan veel persoonlijke onzekerheden oproepen. Zo kun je je ongemakkelijk voelen met hoe je eruitziet en zelf niet tevreden zijn met de vorm van je lichaam. Om jezelf ongekleed te ervaren, kan dan al een ware opgave zijn. Ook het feit dat de ander je zo gaat zien, kan voor een onaangenaam en ongemakkelijk gevoel zorgen. Je kunt verwachten dat je partner je niet seksueel aantrekkelijk genoeg zal vinden of dat op elke onvolkomenheid gelet gaat worden, waardoor je je niet gemakkelijk kunt overgeven aan het moment. Seks vraagt immers toch een bepaalde mate van overlevering, waarbij je de controle kunt loslaten en zolang de gedachten bij al deze externe factoren liggen, wordt dit lastig om doen. Dit kan dan ook een reden zijn om het licht uit te willen tijdens de seks. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Licht temperen of geheel uit?

Wanneer dergelijke onzekerheden spelen, kun je bepalen in welke mate je het licht aan wilt houden. Uiteraard zorgt enig verlichting er nog wel voor dat je elkaar kunt zien en verbinding kunt maken via oogcontact of vage schimmen van elkaars lichaam. Zeker mannen, die meer visueel zijn ingesteld, zullen enige verlichting vaak zeker kunnen waarderen. Hiervoor hoeft niet direct het hoofdlicht in de slaapkamer aan, maar kan er wel gezorgd worden voor schemerig licht, door middel van het plaatsen van kaarsen. Dit biedt meteen een aangename, romantische sfeer. Wanneer de seksuele ontmoetingen meer in de ochtenduren plaatsvinden, kun je reeds profiteren van het daglicht dat naar binnen schijnt, terwijl de gordijnen nog gesloten blijven. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om de kamer in volstrekte duisternis te hullen.

licht uit

De man gedijt met daglicht

Een zekere mate van verlichting blijkt een gunstige uitwerking te hebben op het seksueel presteren van mannen. Wetenschappelijk is onderzocht hoe een man reageert op daglicht met betrekking tot zijn prestaties in bed. Hieruit bleek dat mannen met een laag libido, na veelvuldige blootstelling aan helder daglicht en tl-verlichting, een duidelijke verhoging vertoonden van het mannelijke hormoon testosteron. Dit hormoon stimuleert de geslachtsdrift, waardoor eveneens mogelijk de prestaties in de slaapkamer worden verbeterd. Dit kan leiden tot een hogere mate van zelfvertrouwen, waardoor dergelijke mannen mogelijk eerder het licht aan zullen willen houden.

Eén reactie op “Seks: licht aan of uit?”

  1. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

    Via een datingsite tref je vooral onaantrekkelijke vrouwen. Dat alleen al is reden genoeg om het licht uit te doen. Voor overdag een grote plastic zaken meenemen en niet vergeten er luchtgaatjes in te prikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *