Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Relaties en carrière maken – Is het wel te combineren?
Relaties en carrière maken

Relaties en carrière maken - Is het wel te combineren?

Welke online datingsite?
10 november 2020

Carrière maken is tegenwoordig steeds belangrijker. Vrijwel iedereen gaat na de middelbare school veder studeren om later iets te gaan doen wat ze echt leuk vinden. En zo’n carrière, daar moet je soms hard voor werken. Daar gaat vaak zo veel tijd in zitten dat je er niet aan toe komt om een partner te vinden. Vooral vrouwen zijn vaak zo ambitieus da ze er half in de dertig ineens achter komen dat ze geen vaste relatie hebben. En als er dan een kinderwens begint op te spelen dan gaat de tijd al snel dringen. Hoe doe je dat, je carrière combineren met een relatie?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Altijd maar werken is ook niet alles

Bedenk dat altijd keihard werken zeker niet zaligmakend is. Als een werkgever van je verlangt dat je constant meer dan 60 uur per week in touw bent dan moet je je serieus afvragen of dit is wat je wilt. Een paar jaar hard werken om wat te bereiken is geen probleem. Als je jong bent kun je dat vaak ook prima aan. Maar als je jaren aan een stuk maar door blijft jakkeren dan kom je geheid een keer de “man met de hamer” tegen. Het is niet voor niets dat steeds meer jonge mensen met een burn-out te maken krijgen, vaak rond hun dertigste al. En dan heb je dus uiteindelijk niets bereikt. Jaren keihard gewerkt en nu zit je thuis en is het nog maar de vraag of je, als je hersteld bent, de draad weer op kunt pakken.

werken

Maak tijd voor jezelf

Het is belangrijk om genoeg tijd voor jezelf te maken. Of dat nu voor een relatie is of voor contact met vrienden of vriendinnen. Vrijwel niemand is in staat om zijn leven helemaal in zijn eentje te leiden. Als je problemen of zorgen hebt die je met niemand kunt delen is de kans groot dat de moeilijkheden alleen maar erger worden en dan is een burn-out sneller een feit dan je zou denken. Neem dus op tijd rust. Neem de vakantiedagen op waar je recht op hebt en werk niet continu over, want als er structureel moet worden overgewerkt dan klopt er iets niet in de organisatie. Het is dan echt verstandiger om dit bij je leidinggevende aan te kaarten dan maar door te gaan met extra uren te werken omdat het werk af moet.

Je relatie combineren met je werk

Vind je je grote liefde, zorg dan dat je voldoende tijd voor elkaar neemt. Zeker in het begin kun je echt niet volstaan met elkaar eens in de drie weken een avondje te zien. Als je niet meer tijd kunt vrijmaken is je relatie gedoemd te mislukken. Zet je werk dus opzij en zorg ervoor dat je geliefde ook genoeg tijd krijgt, op deze wijze houdt je je relatie leuk. Doe daarom samen leuke dingen die je vooraf inplant en die niet worden afgezegd omdat je toch weer moet overwerken.

Tijd vrijmaken voor je gezin

Alleen op deze manier kunnen jullie genoeg tijd samen doorbrengen en kan jullie relatie groeien van verliefdheid naar houden van. Maar ook als jullie al wat langer samen zijn, samenwonen en misschien een gezin hebben, blijft het belangrijk om elkaar genoeg aandacht en liefde te geven. Ga er samen een weekendje tussenuit, onderneem leuke dingen met de kinderen. Het werk is er langer dan jij is een gevleugelde uitspraak die in vrijwel iedere branche opgaat. Laat je dus niet alleen leiden door je carrière. Aan die top baan met dito inkomen heb je immers bar weinig als je in je eentje op de bank zit terwijl je ex het leuk heeft met de kinderen en haar nieuwe vriend.

gezin

Wat als je het gevoel hebt dat het misgaat?

Als je het gevoel hebt dat jullie relatie niet meer zo lekker loopt omdat jullie het allebei druk hebben met je carrière, of één van jullie, is het belangrijk om dit tijdig te constateren en de relatiedip ook te benoemen. Als je de signalen negeert is de kans groot dat het te laat is als je er alsnog wat aan wilt doen. Dus als je het gevoel hebt dat jij en je lief langs elkaar heen leven omdat jullie allebei een carrière najagen is het tijd om een romantisch weekendje Parijs te organiseren, of een tripje naar Londen of waar dan ook heen. Laat de kinderen lekker bij opa en oma of bij een vriendje logeren zodat jullie helemaal tijd voor elkaar kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items