Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een relatie met een oudere vrouw
relatie met een oudere vrouw

Een relatie met een oudere vrouw

Welke online datingsite?
07 december 2020

Groot leeftijdverschil in relaties in voor veel mensen nog steeds taboe. “Age is nothing but a number” en leeftijd zou dus eigenlijk niet uit mogen maken. Het gaat immers om de liefde die twee mensen voor elkaar voelen en om wat ze samen delen. We kennen inmiddels wel de relaties tussen een oudere man en een jongere vrouw. Maar omgekeerd is natuurlijk ook mogelijk: een oudere vrouw met een jongere vriend. Helaas lijkt dit maatschappelijk nog verre van geaccepteerd en lijkt het taboe nog veel groter als het gaat om een oudere vrouw met een (veel) jonge(re) vriend.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een dubbele standaard?

Dit lijkt wel een beetje op de stereotiepe genderdiscriminatie. Een man met veel vrouwen wordt vaak als heel stoer gezien, terwijl een vrouw met veel mannen meteen ordinair is. Ook bij leeftijdsverschil lijkt deze dubbele standaard te worden gehanteerd, maar dat is allereerst volslagen onterecht en daarnaast ook gewoon erg jammer. Voor jou moet het niet zo veel uitmaken. Als jij verliefd wordt op een vrouw die meer dan 10 jaar ouder is dan jij, dan is dat meestal geen keuze maar iets wat je overkomt. Je wordt immers verliefd op iemands karakter en niet op haar leeftijd?

oudere vrouw

Waarom valt een jongere man op een oudere vrouw?

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de vraag waarom een jonge man op een (veel) oude(re) vrouw zou kunnen vallen. De meest genoemde redenen zijn dat de vrouw vaak meer levenservaring heeft en volwassener en stabieler is. Mannen kunnen gefascineerd raken door het charisma van een oudere vrouw. Er wordt wel eens gezegd dat een rijpere vrouw een toyboy zoekt om haar viriliteit en aantrekkingskracht te bewijzen. Ook het fysieke uithoudingsvermogen van jongere mannen kan erg aantrekkelijk zijn voor oudere vrouwen. Daarnaast is een jongere man meestal niet zo serieus en leeft nog lekker van dag tot dag, wat erg bevrijdend kan voelen. Wellicht dat deze redenen onbewust een rol spelen, maar vaker nog gebeurd het dat iemand gewoon verliefd wordt op een persoon, ongeacht zijn leeftijd.

Voor- en nadelen van een relatie met een oudere vrouw

Een groot voordeel van een relatie met een oudere vrouw is dat zij met haar levenservaring stabieler in het leven staat. Zij weet wat ze wil, kent haar verlangens en durft deze ook te uiten. Ook ervaring en ongeremdheid op seksueel gebied kan het hoofd van een jongere vriend op hol doen slaan. Daten met een oudere vrouw kan dus erg aantrekkelijk zijn voor mannen die hun grens willen verleggen!

verlangens

Een andere levensfase

Er kan in deze relaties wel wrijving en spanning ontstaan, doordat je in een andere fase in het leven zit. Misschien heeft de dame in kwestie een kinderwens en tikt haar biologische klok. Wellicht ben jij daar nog niet aan toe. Maar praten over het toekomstbeeld dat je samen hebt, is belangrijk in elke relatie.

Vooroordelen omgeving

Ten slotte blijken de vooroordelen van mensen in de omgeving vaak erg kwetsend en dit kan een grote impact hebben op de relatie. Bedenk goed dat het gaat om wat jullie voor elkaar voelen en niet om wat je omgeving daarvan vindt. Het is jouw leven, je bent niemand verantwoording schuldig. Het opboksen tegen deze vooroordelen kan jullie liefde ook een stuk sterker maken. Verliefd worden op iemand is nou eenmaal geen keuze en wat is er nou mooier om samen de liefde te vieren? Als twee mensen van elkaar houden, moeten ze gewoon lekker samen zijn!

Eén reactie op “Een relatie met een oudere vrouw”

  1. Avatar for henri henri schreef:

    hallo ik ben een gewone man en ik werk nog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items