Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een relatie met een getrouwde man!
Een relatie met een getrouwde man

Een relatie met een getrouwde man!

Welke online datingsite?
20 februari 2021

Er is een bepaalde groep getrouwde mannen die niet genoeg heeft aan alleen hun echtgenote. Daarnaast zijn er ook vrouwen die naast hun vaste partner graag het avontuur zoeken. En zo ontstaan er dus relaties tussen een getrouwde man en een vrouw die zelf al dan niet gebonden is. Dit soort relaties zijn vaak lastig, omdat ze in negen van de tien gevallen strikt geheim moeten worden gehouden. De echtgenote mag het meestal niet weten omdat dit het huwelijk in gevaar brengt. Veel mannen willen dit niet en willen hun minnares uitsluitend voor “erbij”. De maîtresse op haar beurt kan zich op een gegeven moment achtergesteld gaan voelen omdat haar minnaar haar dingen belooft die hij niet nakomt, zoals bij voorbeeld weggaan bij zijn vrouw. Dit kan tot spanningen leiden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Is het verstandig om een relatie met een getrouwde man aan te gaan?

Wanneer je bijvoorbeeld op je werk verliefd wordt op een getrouwde man kan het zo zijn dat dit niet je bedoeling was. Verliefd worden heb je niet altijd in de hand. Maar je hebt wel de keuze om wel of niet iets te doen met deze verliefdheid. Je kunt ook besluiten het niet te laten merken en je best te doen om deze man uit je hoofd te zetten. In de meeste gevallen zal een man zijn relatie niet willen beëindigen, zeker als er sprake is van kinderen. Veel mannen hechten veel waarde aan de vastigheid die ze hebben en willen dit niet zomaar opgeven. Je loopt dus het risico, als je wel een affaire begint met een getrouwde man, dat je voor langere tijd aan het lijntje wordt gehouden en uiteindelijk alsnog met lege handen achterblijft.

getrouwde man relatie

Het open huwelijk

Bepaalde mensen houden er een open huwelijk of open relatie op na. Dit houdt in dat zij naast hun eigen partner ook relaties mogen aangaan met anderen. Als beide partners dit principe aanhangen dan is er niet zo veel aan de hand en kun je eventueel een relatie beginnen met zo’n gebonden man. Maar ook in dit geval is de kans klein dat hij zijn vrouw ooit voor jou zal verlaten. De kans is groter dat zijn echtgenote uiteindelijk genoeg krijgt van zijn buitenechtelijke escapades en hem voor de keuze stelt haar trouw te blijven of het huwelijk te beëindigen. Veel mannen kiezen dan toch voor de eerste optie.

open relatie huwelijk

Een relatie met een man van wie de partner ziek is

Een veel voorkomende reden waarom mannen buiten hun huwelijk op zoek gaan naar seks is dat hun partner vanwege ziekte of handicap niet meer in staat is tot het hebben van seks of er geen behoefte meer aan heeft. Deze mannen zullen hun vrouw in de meeste gevallen ook nooit in de steek laten. Het gaat hen puur om het vervullen van de behoefte aan lichamelijk contact dat ze bij hun eigen partner niet meer kunnen krijgen. Vaak is de vrouw in kwestie op de hoogte en geeft haar zegen, zij het vaak met de nodige moeite. Een relatie met een man die in een dergelijke situatie zit is vaak psychisch erg zwaar omdat de man in kwestie de neiging heeft de problemen thuis met zijn minnares te bespreken, zoals bijvoorbeeld het verloop van het ziektebeeld van zijn vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items