Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Speel het spel van 'Playing Hard to Get' perfect!
playing hard to get

Speel het spel van 'Playing Hard to Get' perfect!

Welke online datingsite?
02 september 2023

Ben je bekend met het spelen van playing hard to get in de dating wereld? Het kan een effectieve manier zijn om interesse te wekken bij je date, maar het is belangrijk om de juiste balans te vinden. In onze blog ontdek je alles over playing hard to get, van de voordelen tot de mogelijke nadelen en hoe je het op de juiste manier toepast. Lees snel verder om alles te weten te komen over deze populaire datingstrategie.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Wat is “Playing hard to get”?

Playing hard to get is een populaire dating strategie waarbij iemand doet alsof ze minder geïnteresseerd zijn in iemand anders dan ze in werkelijkheid zijn. Dit kan worden gedaan door niet snel te reageren op berichten, af te spreken op ongebruikelijke tijden of door zich af te zetten als druk bezet. De theorie achter deze strategie is dat het de andere persoon uitdaagt en hen aanzet om harder voor je te werken om je aandacht te verdienen. Het is belangrijk om op te merken dat playing hard to get een dubbelzinnige strategie is en niet voor iedereen werkt. Sommigen vinden het aantrekkelijk, terwijl anderen het vervelend vinden en de persoon die het doet als onbetrouwbaar beschouwen. Het is een manier van flirten waarbij één persoon, (meestal de vrouw) een spelletje speelt met de ander (de man). “Playing hard to get” staat voor “moeilijk te pakken te krijgen”. Laten we er in dit voorbeeld vanuit gaan dat de vrouw “hard to get” speelt.

hard to get

Playing hard to get is mysterieus

Stel je voor: je ziet een leuke vrouw in de club. Je stapt op haar af om een praatje te maken. Dit lukt, en aan het einde van de avond wisselen jullie telefoonnummers uit. De volgende dag stuur je haar een berichtje. Je ziet dat ze het gelezen heeft, maar er komt geen reactie. Dit voelt vreemd want het leek gisteren alsof ze echt interesse in je had! Een paar uur later komt er alsnog een korte reactie. Je probeert het gesprek gaande te houden maar ze praat niet veel terug. En als ze wat zegt is het ontzettend mysterieus.

Haar veroveren

Mysterieuze antwoorden, late reacties … Het hoort allemaal bij het spelletje. Heeft ze een aantal keren duidelijk gezegd dat ze niet geïnteresseerd in je is? Dan moet je je hierbij neerleggen, want dan is dit echt zo. Er zijn veel vrouwen die doen alsof ze er niet helemaal 100% van overtuigd zijn of ze je leuk vinden of niet. Door vaag en mysterieus te doen hopen zij dat je de moeite gaat doen om haar te veroveren. Vrouwen zien graag dat je moeite voor haar doet. Op deze manier proberen ze te testen of je alles voor haar over hebt.

haar veroveren

Hard to get meespelen

Veel mannen vinden het leuk wanneer een vrouw hard to get speelt. Want zeg nou zelf, een vrouw waar je meer moeite voor moet doen is toch veel interessanter dan een vrouw die zich meteen aan jou overgeeft. Als ze hard to get speelt heeft ze al besloten dat ze wel een keer met je op date wilt, maar dit laat ze jou niet duidelijk merken. Dit doet ze alleen door stille hints te geven. Het is de man zijn taak om deze hints te ontrafelen.

Ingewikkeld spel

Het kan verwarrend zijn omdat haar signalen soms tegenstrijdig lijken. Onthoud echter dat dit voor haar ook geen eenvoudig spelletje is. Ze moet net als jij nadenken over haar woorden en gedrag. Als ze per ongeluk verkeerde opmerkingen maakt, loop je het risico af te haken, en dat is absoluut niet wat ze wil bereiken! Het is een subtiel spel waarin beide partijen proberen elkaar te begrijpen en een connectie tot stand te brengen.

ingewikkeld

Hard to get is een slimme zet

Het is gelukt! Je hebt een date gepland. Na de date kan ze mysterieus blijven doen. Soms zelfs na date twee of drie nog. Op een gegeven moment stopt ze met hard to get spelen. Je hebt haar veroverd! Dat had je eigenlijk al lang, maar nu is het echt. Voor beide partijen geeft dit een goed gevoel. Jij bent trots omdat je haar veroverd hebt, en zij is er trots op dat jij niet opgegeven hebt. Dankzij dit lange ‘voorspel’ hebben jullie elkaar al goed leren kennen. Een prima start voor jullie relatie dus!

Waarom “hard to get” nog altijd werkt!

Het spel van de liefde is speels, uitdagend, verleidelijk en vaak ook ronduit verwarrend. Hoe weet je immers of iemand je werkelijk leuk vindt en hoe bepaal je voor jezelf of de ander wel werkelijk de moeite waard is om al je aandacht, gevoel en tijd aan te besteden? Het kan haast een raadsel blijven om te achterhalen waar je goed aan doet en of de intenties bij beide partijen wel hetzelfde zijn. Daar komt nog bij dat er daadwerkelijk spelletjes gespeeld worden om de ander te overtuigen dat de persoon in kwestie degene is die je werkelijk wilt.

Grenzen overschrijden

En zo kun je voorbij aan je eigen grenzen getrokken worden, zonder dat je hier zelf nog controle over hebt. Het kan ook voorkomen dat er een beroep wordt gedaan op het gegeven van ‘playing hard to get’ spelen. Vaak worden vrouwen aangeraden een dergelijke houding voor te houden om juist de touwtjes in eigen handen te houden en de man in kwestie uit te dagen. Dit kan voor zowel positieve reden als minder tactvolle redenen worden ingezet. Toch lijkt een dergelijke methode zeker te werken en levert het vaak juist de interesse op van de mannen die je zo hoopt te veroveren.

doolhof

Redenen om voor playing hard to get te kiezen

De houding van ‘hard to get’ kan worden ingezet, zowel om jezelf te beschermen terwijl je aan het uitvinden bent wat je gevoelens voor iemand betekenen en hoe deze ontvangen zullen worden, als mede ook als een manier om de situatie te manipuleren. Het kan zijn dat je je overweldigd voelt door de emoties die een bepaald persoon bij je oproepen en er kan nog twijfel bij je spelen over hoe je hier verder mee om wilt gaan. Mogelijk wil je eerst ontdekken of er wel oprechte gevoelens kunnen worden terug geboden door de ander en loop je tegen vraagstukken op die je doen afzien van directe verkondiging dat je iemand leuk vindt.

De kunst van afstand

Ook dan kun je een koelere houding aannemen en de ander testen op reacties om te zien waar je staat en wat het allemaal te betekenen heeft. Op deze manier houdt je afstand tot verdere toenadering en zul je ook als ‘hard to get’ overkomen wanneer de ander wel doorheeft dat er gevoelens spelen. Een andere vorm van ‘hard to get’ is wanneer je dit doelbewust inzet om de ander te bespelen en op die manier een extra mate aan interesse probeert op te wekken, door enerzijds duidelijk te tonen dat er iets speelt en anderzijds niet thuis geeft en de ander geen kans tot toenadering biedt. Dit hoeft niet dusdanig groot te zijn dat het werkelijk manipulatief wordt op een negatieve manier, het kan ook speels en uitdagend. En dan behaal je over het algemeen ook de beste resultaten met deze methode.

de ander bespelen tijd

Afstandelijkheid impliceert kwaliteit

Een belangrijke reden om ‘hard to get’ te spelen, is om aan te tonen dat je geen gemakkelijke prooi bent, die met elke jongen zomaar aanpapt. Door de afstand wat langer te bewaren, daag je in feite de jongeman uit om meer moeite voor je te doen en je helpt hem zo inzien dat er meer van hem verwacht wordt. Hij moet je immers wel zien als een vrouw van waarde en door het aannemen van een dergelijke afstandelijke houding houd je de boot nog wat langer af. Je laat hem ervoor werken en kunt zo ook gemakkelijker bekijken hoe zijn karakter is.

Zelfwaardering tonen

Je toont er mee dat je overtuigd bent van je eigen waarde en de afstand die er tussen jullie ontstaat, kan je zeker zo aantrekkelijker maken voor de andere partij. Bovendien toon je aan dat je kieskeurig bent in je keuze van partner, waardoor hij zich op een onbewust niveau geflatteerd kan voelen en geroepen om te bewijzen dat hij aan die kwaliteit kan voldoen. Hij zal zo meer moeite gaan doen om zichzelf te tonen en jou van zijn waarde te overtuigen. De onduidelijkheid of de ander je wel werkelijk leuk vindt, maakt dat je meer moeite gaat doen om hier duidelijkheid over te krijgen of om de ander voor je te winnen. Er zit dus zeker een waarlijke psychologie achter de tactiek om ‘hard to get’ te spelen.

zelfwaardering tonen

Serieuze intenties

De tactiek wordt vaker ingezet wanneer je op zoek bent naar een relatie die blijk geeft van de mogelijkheid tot serieuze toekomst. Wanneer je enkel uit bent op een vluchtige ontmoeting, zul je van je scharrel niet verwachten dat hij uitermate veel moeite moet doen om je te winnen. Dit is zonde van de tijd van jullie beiden en werkt counter effectief. De ander zal ook snel op de situatie zijn uitgekeken en op zoek gaan naar iemand die wel open staat voor een snelle ontmoeting. Wanneer je echter openstaat voor een waardevolle relatie, zul je de methode ‘hard to get’ eerder inzetten. Je wilt dan juist mannen benaderen die iets minder gemakkelijk te vangen zijn en ook moeite willen doen voor de vrouw die ze werkelijk leuk vinden. De methode toont heel snel of dit het geval is of dat er van verdere achtervolging wordt afgezien.

Toon je onafhankelijkheid

Door de methode ‘hard to get’ in te zetten toon je dat je beschikt over positieve kwaliteiten als zelfredzaamheid, waardigheid en onafhankelijkheid. Dit zijn doorgaans kenmerken die men waardeert in een goede relatie. Door de afstand te behouden, geef je de ander aan dat je je heel goed zelf kunt redden en het getuigt van zelfverzekerdheid, iets wat doorgaans door mannen erg aantrekkelijk wordt gevonden.

onafhankelijkheid

Aandacht verspreiden

Je geeft te kennen dat er ook nog andere dingen zijn die je interesse hebben, naast enkel de mogelijkheid om hem als partner te kiezen. Je moet alleen oppassen dat het niet te ongeïnteresseerd overkomt of dat je overduidelijk een spelletje met hem aan het spelen bent. Dit maakt vervolgens weer dat alle mogelijke interesse verdwijnt als sneeuw voor de zon en dan eindig je met onbeantwoorde verlangens. Het is een riskant spelletje wat toch goed kan uitvallen, indien goed uitgevoerd.

Welke dating tactieken passen bij jou?

In dit artikel hebben we het concept van “Playing Hard to Get” besproken en hoe het je datingleven kan beïnvloeden. Het is belangrijk om te realiseren dat het soms beter is om open en eerlijk te zijn in plaats van te spelen. Bedenk welke tactieken het beste bij jou passen en hou rekening met de persoonlijkheid en verwachtingen van je date. Laat ons weten in de comments wat jouw ervaringen zijn met “Playing Hard to Get” en of het effectief was voor jou. Blijf verder onze blog volgen voor meer tips en adviezen over online dating!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---