Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Oud en Nieuw vieren als single – Wat kun je doen?
Oud en Nieuw vieren als single

Oud en Nieuw vieren als single - Wat kun je doen?

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Ben je single en zie je als een berg op tegen de jaarwisseling? Veel singles vinden de “feestmaand” december niet echt een feestelijk hoogtepunt van het jaar. Al die stelletjes die verliefd en gezellig kerst en de jaarwisseling vieren, daar willen ze liever niet mee geconfronteerd worden. Maar wat ga je dan doen met Oud en Nieuw? Voor de tv kruipen en oudejaarsconferences kijken is een optie. Maar je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen voor een gezellige avond.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Nodig single vrienden of vriendinnen uit met oud en nieuw

Heb je singles in je vriendenkring? Nodig ze uit om de jaarwisseling bij jou te komen vieren. Je kunt zelf hapjes en drankjes in huis halen, maar als je het niet zo breed hebt kun je ook voorstellen dat iedereen iets lekkers meeneemt. Jullie kunnen samen tv kijken, of een goede film of concert zien. Samen ouderwets spelletjes doen kan natuurlijk ook. Maar misschien hebben jullie zoveel te kletsen samen dat de uren automatisch voorbij vliegen. En dan kunnen jullie om twaalf uur samen proosten op het nieuwe jaar. Je hoeft er geen dating avond van te maken, het hoeft beslist niet zo te zijn dat er die avond nieuwe setjes worden gevormd. Maar het kan wel gewoon heel gezellig zijn. Ook als je als enige vrijgezel bent overgebleven in je vriendengroep kun je nog steeds vragen of je vrienden oud en nieuwe samen met jou willen vieren!

oud en nieuw alleen

Werken met Oud en Nieuw

Als je in de zorg of in de horeca werkt, dan moet er vaak ook met de jaarwisseling worden gewerkt. En natuurlijk zijn er meer branches waarvoor dit geldt. Als je als een berg opziet tegen een eenzame Oudejaarsavond op de bank, dan kun je natuurlijk ook aanbieden om tijdens de jaarwisseling te werken. Dan kun jij vrij nemen op een ander moment. Bijvoorbeeld met Pasen of Pinksteren, als het mooi weer is en je er lekker een weekendje tussenuit kunt gaan.

Maak plannen voor het nieuwe jaar

Of het afgelopen jaar nu leuk of minder leuk was, je kunt Oudejaarsdag ook gebruiken om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Je kunt je inschrijven op een datingsite om nu eens echt werk te gaan maken van het vinden van een nieuwe liefde. Als je daar geen behoefte aan hebt dan kun je ook een leuk uitstapje plannen voor in het voorjaar. Dat geeft je iets om naar uit te kijken. Of oriënteer je op een opleiding of cursus die je kunt gaan volgen om hogerop te komen of misschien wel een heel andere richting op te gaan met je carrière. Door jezelf iets te geven om naar uit te kijken wordt de wisseling van het jaar niet meer zo zwaarmoedig.

online datingsites

Gebruik je vrije dagen voor wat nuttigs

Heb je vrij met Oud en Nieuw, gebruik de dagen dan om eens lekker op te ruimen of eens flink te schoonmaken. Zet de Top 2000 aan op de radio en ga aan de slag. Met je kledingkast uitmesten, of zoek boeken en cd’s uit die je misschien weg kunt geven of naar de kringloopwinkel kunt brengen. En na afloop kun je tevreden constateren dat je flink wat ruimte in de kast hebt gemaakt voor andere dingen. Zoek je administratie uit, berg alles netjes op in ordners. Een stuk gemakkelijker terug te vinden als je bepaalde papieren nodig hebt, bijvoorbeeld voor je belastingaangifte, want die komt er natuurlijk ook weer aan in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Ook poetsen kan erg bevredigend zijn. Iedereen zit te gourmetten en zit na afloop met vette ramen en jouw huis gaat lekker fris en schoon het nieuwe jaar in.

schoonmaken

Ga jezelf niet zielig vinden

Wat je zeker niet moet doen is jezelf zielig gaan zitten vinden. Als je op sociale media alleen maar berichten post waarin je aangeeft dat je he-le-maal alleen en in je eentje de uren zit weg te kijken totdat de jaarwisseling ein-de-lijk voorbij is, kom je nogal desperaat over. Je loopt daarmee ook het risico dat vrienden je gaan uitnodigen om de jaarwisseling bij hen door te brengen. Niet omdat ze je er graag bij willen hebben, maar omdat ze je zo zielig vinden. Wil jij worden uitgenodigd uit medelijden en niet omdat iemand het leuk vindt dat je er bent? Vast niet. Dus probeer positief te blijven. Bedenk dat er een nieuw jaar voor je ligt met wellicht nieuwe kansen en dingen waar je naar uit kunt kijken. Als je je daar aan vasthoudt is die hele jaarwisseling zo weer voorbij. Het wordt vanzelf 2 januari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties