Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Single? Dit zijn de beste manieren om oud & nieuw te vieren!
vrouw viert als single nieuwjaar in een stad

Single? Dit zijn de beste manieren om oud & nieuw te vieren!

Welke online datingsite?
31 december 2023

Het einde van het jaar nadert en voor veel mensen betekent dit dat oud en nieuw gevierd gaat worden. Maar wat als je single bent? Het vieren van oud en nieuw kan dan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. In dit blogartikel geven we tips en ideeën over hoe je als single toch een geweldige tijd kunt hebben tijdens oud en nieuw. Van het organiseren van een feestje met vrienden tot het maken van nieuwe verbindingen via online dating, er zijn tal van manieren om oud en nieuw te vieren als single. Lees verder om te ontdekken hoe jij oud en nieuw in stijl kunt vieren, als single.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Oud en Nieuw vieren als single: wat zijn je opties?

Ben je single en zie je als een berg op tegen de jaarwisseling? Veel singles vinden de “feestmaand” december niet echt een feestelijk hoogtepunt van het jaar. Al die stelletjes die verliefd en gezellig kerst en de jaarwisseling vieren, daar willen ze liever niet mee geconfronteerd worden. Maar wat ga je dan doen met Oud en Nieuw? Voor de tv kruipen en oudejaarsconferences kijken is een optie. Maar je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen voor een gezellige avond.

vrienden vieren samen het nieuwe jaar

Manieren om Oud en Nieuw te vieren als single!

Als je single bent tijdens Oud en Nieuw, kan het soms moeilijk zijn om te beslissen wat je wilt doen. Toch zijn er talloze manieren om Oud en Nieuw te vieren, zelfs als je single bent. Hier zijn een paar opties om te overwegen:

  • Ga uit met vrienden: Als je niet op zoek bent naar een romantische relatie, is Oud en Nieuw een geweldige gelegenheid om uit te gaan met vrienden. Je kunt naar een club of een bar gaan, of gewoon thuisblijven en gezellig samen iets doen.
  • Ga op reis: Als je de mogelijkheid hebt, kun je ook overwegen om Oud en Nieuw op reis te vieren. Je kunt bijvoorbeeld naar een stad gaan waar je nog nooit bent geweest of een vakantie boeken naar een exotische bestemming.
  • Doe iets nieuws: Oud en Nieuw is ook een geweldige gelegenheid om iets nieuws te proberen. Zoek naar activiteiten die je nog nooit hebt gedaan, zoals skydiven of bungeejumpen, of ga naar een concert of een ander evenement waar je nog nooit bent geweest.
  • Vier het thuis: Als je liever thuisblijft, kun je ook overwegen om Oud en Nieuw thuis te vieren. Maak het gezellig door bijvoorbeeld een lekker diner te koken of een filmavond te houden met vrienden.
  • Doe vrijwilligerswerk: Als je niet in de stemming bent om te feesten, kun je ook overwegen om iets vrijwilligerswerk te doen tijdens Oud en Nieuw. Zoek naar organisaties die vrijwilligers zoeken en geef je op om te helpen tijdens de feestdagen.

Ongeacht wat je besluit te doen, onthoud dat Oud en Nieuw vieren als single ook leuk kan zijn. Zoek naar activiteiten die jij leuk vindt en concentreer je op het vieren van het nieuwe jaar, in plaats van te focussen op het feit dat je single bent.

Nodig single vrienden of vriendinnen uit met oud en nieuw

Heb je singles in je vriendenkring? Nodig ze uit om de jaarwisseling bij jou te komen vieren. Je kunt zelf hapjes en drankjes in huis halen, maar als je het niet zo breed hebt kun je ook voorstellen dat iedereen iets lekkers meeneemt. Jullie kunnen samen tv kijken, of een goede film of concert zien. Samen ouderwets spelletjes doen kan natuurlijk ook. Maar misschien hebben jullie zoveel te kletsen samen dat de uren automatisch voorbij vliegen. En dan kunnen jullie om twaalf uur samen proosten op het nieuwe jaar. Je hoeft er geen dating avond van te maken, het hoeft beslist niet zo te zijn dat er die avond nieuwe setjes worden gevormd. Maar het kan wel gewoon heel gezellig zijn. Ook als je als enige vrijgezel bent overgebleven in je vriendengroep kun je nog steeds vragen of je vrienden oud en nieuwe samen met jou willen vieren!

Nodig single vrienden of vriendinnen uit met oud en nieuw

Werken met Oud en Nieuw

Als je in de zorg of in de horeca werkt, dan moet er vaak ook met de jaarwisseling worden gewerkt. En natuurlijk zijn er meer branches waarvoor dit geldt. Als je als een berg opziet tegen een eenzame Oudejaarsavond op de bank, dan kun je natuurlijk ook aanbieden om tijdens de jaarwisseling te werken. Dan kun jij vrij nemen op een ander moment. Bijvoorbeeld met Pasen of Pinksteren, als het mooi weer is en je er lekker een weekendje tussenuit kunt gaan.

Maak plannen voor het nieuwe jaar

Of het afgelopen jaar nu leuk of minder leuk was, je kunt Oudejaarsdag ook gebruiken om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar biedt nieuwe kansen. Je kunt je inschrijven op een datingsite om nu eens echt werk te gaan maken van het vinden van een nieuwe liefde. Als je daar geen behoefte aan hebt dan kun je ook een leuk uitstapje plannen voor in het voorjaar. Dat geeft je iets om naar uit te kijken. Of oriënteer je op een opleiding of cursus die je kunt gaan volgen om hogerop te komen of misschien wel een heel andere richting op te gaan met je carrière. Door jezelf iets te geven om naar uit te kijken wordt de wisseling van het jaar niet meer zo zwaarmoedig.

onderzoek naar carrièremogelijkheden en professionele ontwikkeling.

Gebruik je vrije dagen voor wat nuttigs

Heb je vrij met Oud en Nieuw, gebruik de dagen dan om eens lekker op te ruimen of eens flink te schoonmaken. Zet de Top 2000 aan op de radio en ga aan de slag. Met je kledingkast uitmesten, of zoek boeken en cd’s uit die je misschien weg kunt geven of naar de kringloopwinkel kunt brengen. En na afloop kun je tevreden constateren dat je flink wat ruimte in de kast hebt gemaakt voor andere dingen. Zoek je administratie uit, berg alles netjes op in ordners. Een stuk gemakkelijker terug te vinden als je bepaalde papieren nodig hebt, bijvoorbeeld voor je belastingaangifte, want die komt er natuurlijk ook weer aan in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Ook poetsen kan erg bevredigend zijn. Iedereen zit te gourmetten en zit na afloop met vette ramen en jouw huis gaat lekker fris en schoon het nieuwe jaar in.

Ga jezelf niet zielig vinden

Wat je zeker niet moet doen is jezelf zielig gaan zitten vinden. Als je op sociale media alleen maar berichten post waarin je aangeeft dat je he-le-maal alleen en in je eentje de uren zit weg te kijken totdat de jaarwisseling ein-de-lijk voorbij is, kom je nogal desperaat over. Je loopt daarmee ook het risico dat vrienden je gaan uitnodigen om de jaarwisseling bij hen door te brengen. Niet omdat ze je er graag bij willen hebben, maar omdat ze je zo zielig vinden. Wil jij worden uitgenodigd uit medelijden en niet omdat iemand het leuk vindt dat je er bent? Vast niet. Dus probeer positief te blijven. Bedenk dat er een nieuw jaar voor je ligt met wellicht nieuwe kansen en dingen waar je naar uit kunt kijken. Als je je daar aan vasthoudt is die hele jaarwisseling zo weer voorbij. Het wordt vanzelf 2 januari.

vrienden vieren Nieuwjaar in club of bar

Gezellig het nieuwe jaar in

We hopen dat onze blog over het vieren van oud en nieuw als single je heeft geholpen om inspiratie te vinden voor een gezellige jaarwisseling. Of je nu bewust single bent of gewoon even alleen wilt zijn, er zijn genoeg manieren om van deze feestelijke avond te genieten. Vergeet niet om onze andere blogs te bekijken voor meer advies over online dating en relaties. Bij Welkeonlinedatingsite.nl zijn we er om je te helpen bij elke stap van jouw zoektocht naar liefde en geluk. Bedankt voor het lezen en veel succes met het creëren van een gelukkig en gezond nieuw jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---