Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Online dating met matchmaking, hoe werkt het?
matchmaking

Online dating met matchmaking, hoe werkt het?

Welke online datingsite?
22 september 2022

Wanneer je besluit om via internet te daten, gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Niet alleen qua aanbieders heb je een hoop te kiezen; na registratie heb je een scala aan mogelijke date partners. Op het eerste gezicht heel leuk natuurlijk! Na uren door profielen bladeren en een paar twijfelachtige eerste dates klaar bent voor het betere werk. Juist dan wens je soms dat het allemaal wat overzichtelijker kon zijn. Sommige datingsites spelen hier goed op in en hebben een matchmaking-systeem ontwikkeld. Elke datingsite geeft hier zijn eigen invulling aan, maar vaak is het een intelligent algoritme dat op basis van verschillende factoren profielen aan elkaar koppelt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Matchmaking op datingsite Elitedating

Elitedating matcht bijvoorbeeld haar leden op basis van hun persoonlijkheidsprofiel en persoonlijke voorkeuren. In samenwerking met psychologen en wetenschappers is er een vragenlijst ontwikkeld die rekening houdt met persoonlijke eigenschappen, behoeften en wensen die belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Overeenkomstige interesses en karaktereigenschappen zijn hierbij van belang. Juist tegenstrijdige karaktereigenschappen zijn van belang omdat daar ze elkaar kunnen aanvullen. Wanneer beide singles bijvoorbeeld erg koppig zijn, is dit wellicht een minder goede match dan wanneer één van beide meer in staat is een compromis te sluiten.

matchmaking elitedating

Persoonlijke voorkeuren

Naast deze persoonlijkheidsfactoren wordt er ook rekening gehouden met jouw persoonlijke voorkeuren. Alle oudere leden er bij voorbaat al uitgefilterd worden, wanneer je aangeeft hier liever niet mee te daten. Dit resulteert in een kwalitatieve lijst aan partnervoorstellen waarbij eigenlijk ieder voorstel het contacteren waard is! Om er voor te zorgen dat alle voorstellen tot een leuk contact kunnen leiden, worden inactieve leden minder vaak voorgesteld aan actieve leden. Terwijl actieve leden juist meer kans hebben om aan elkaar te worden gematcht. Hoe vervelend is het als je enthousiast bent over iemands profiel en je berichtje vervolgens onbeantwoord blijft. Als je serieus op zoek bent naar een relatie, is een datingsite met  een wetenschappelijk matchmaking-systeem geschikt voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *