Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Liegen binnen je relatie kan helemaal fout gaan!
Liegen relatie fout

Liegen binnen je relatie kan helemaal fout gaan!

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Eerlijk duurt het langst luidt het spreekwoord en dat geldt zeker ook binnen een relatie. Als je liegt tegen je partner kan dat hele vervelende gevolgen hebben als de leugen uiteindelijk uitkomt. En dat een leugen uitkomt daar kun je in de meeste gevallen vergif op innemen. Hoe langer je ergens over liegt of iets geheim houdt, hoe groter de gevolgen kunnen zijn als je leugen uiteindelijk wordt ontrafeld en de waarheid alsnog boven tafel komt. Je bent niet eerlijk geweest tegen je partner of date; en nu?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een leugentje om bestwil

Natuurlijk hoef je je nieuwe vriendin niet alles te vertellen over je vorige relaties. Het is vaak beter om bepaalde zaken te verzwijgen of er een leugentje om bestwil over te vertellen. Als je vriendin vraagt of je met je vorige partner goeie seks had, dan is het vaak een stuk gemakkelijker om te zeggen dat dat inderdaad het geval was dan dat je haar uitgebreid gaat vertellen wat er allemaal aan de bed prestaties van vorige partner mankeerde. Je nieuwe liefde hoeft niet alles te weten tenslotte.

liegen excuses

Ook als je jaren geleden eens ontslagen bent bij een werkgever omdat je iets had gedaan dat niet door de beugel kon, hoef je dat in principe niet te vertellen als je inmiddels alweer jaren een andere baan hebt. Ook wordt er online heel wat afgelogen. Veel mensen liegen op datingsites en juist dit, is vaak achteraf niet zo handig. Wanneer je elkaar beter leert kennen kan de waarheid zo maar eens tegenvallen.

Liegen kan veel pijn doen

Liegen binnen een relatie over essentiële zaken kan erg pijnlijk en verdrietig zijn voor je partner. Als je jarenlang tegen je vriend of vriendin “ik hou van jou” zegt, dan moet hij of zij erop kunnen vertrouwen dat je dit meent. Dus als jij dan na een aantal jaren de relatie verbreekt, zeg dan niet “ik heb nooit van jou gehouden, alle keren dat ik tegen je zei dat ik van je hield was dat een leugen”. Je kunt iemand niet harder kwetsen dan met zo’n opmerking. Laat het dan bij de opmerking dat de liefde over is gegaan en dat je niet meer van diegene houdt. Ook al heb je daar al die tijd over gelogen, met welke onduidelijke reden dan ook.

liegen

Liegen over geld kan grote gevolgen hebben

Het komt binnen een relatie vaak voor dat er wordt gelogen over geld. Eén van beide partners heeft een grote schuld die hij verzwijgt voor zijn partner. Maar op het moment dat zij voorstelt om samen een huis te kopen komt de waarheid aan het licht, want dan zal er een BKR-toets worden gedaan en blijkt ineens dat er een flinke lening openstaat. Je kunt hierover dus beter eerlijk zijn op het moment dat jullie plannen krijgen om te gaan samenwonen.

geld

Raak niet verstrikt in leugens

Liegen kan ervoor zorgen dat je verstrikt raakt in je leugens. Wanneer je bij voorbeeld een buitenechtelijke relatie begint en gaat liegen tegen je partner over waar je bent geweest en dat je moest overwerken, dan is het niet handig als een goede vriend van je tegen je vrouw vertelt dat je drie dagen geleden helemaal niet bij hem was, zoals je blijkbaar tegen je vrouw had gezegd. Als je aan de ene persoon dit en aan de andere dat vertelt dan loop je het risico op een pijnlijke confrontatie wanneer die twee elkaar een keer tegen het lijf lopen. Gok er niet op dat dit “toch nooit zal gebeuren” want een balletje kan raar rollen. Eerlijk duurt nog altijd het langst. Bedenk je ook eens hoe het andersom zou zijn! Wat zou jij doen wanneer je er achter komt dat je partner vreemd gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items