Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Liefde op het eerste gezicht – Wat wordt er mee bedoelt?
Liefde op het eerste gezicht

Liefde op het eerste gezicht - Wat wordt er mee bedoelt?

Welke online datingsite?
01 mei 2022

Of liefde op het eerste gezicht wel of niet echt bestaat, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Natuurlijk is het een prachtige romantische gedachte: je komt iemand tegen die je nog nooit eerder hebt gezien, maar één blik is voldoende om ter plekke verliefd te worden? Of zelfs liefde voor deze persoon te voelen. Het lijkt onwaarschijnlijk, zeker wanneer je het zelf nooit hebt meegemaakt. In films zien we liefde op het eerste gezicht natuurlijk wel veelvuldig voorbijkomen. Het is heerlijk om bij zo’n scene weg te dromen. Er zijn echter ook in het echte leven genoeg voorbeelden van stellen die beweren dat ze ter plekke verliefd werden op hun partner, de eerste keer dat ze hem of haar zagen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Binnen 30 seconden verliefd!

Het is uit onderzoek gebleken dat we binnen dertig seconden verliefd op iemand kunnen worden. Ook weten we vaak binnen dertig seconden of een minuut wanneer we iemand niet zien zitten. Kennelijk kunnen we dus al in een heel korte tijd ontdekken of iemand wel of niet interessant voor ons is.

Liefde op het eerste gezicht

Is het eigenlijk niet lust op het eerste gezicht?

Psychologen geven wel eens aan dat het eigenlijk geen liefde of verliefdheid op het eerste gezicht is, maar lust op het eerste gezicht. In eerste instantie is het pure aantrekkingskracht die je voor iemand voelt. Wanneer dit gevoel langer aanhoudt, kan dit veranderen in verliefdheid. Overigens is het zo dat iedereen wel eens zo’n momentje heeft dat je iemand tegenkomt die je onweerstaanbaar aantrekkelijk vindt. Of zo’n momentje liefde op het eerste gezicht wordt, hangt er natuurlijk ook vanaf of die ander jou net zo aantrekkelijk vindt. Maar ook dan gebeurt er in de meeste gevallen niets, je hebt elkaar in de ogen gekeken, maar loopt verder en het moment is weer voorbij.

Achteraf valt pas te bepalen of het liefde op het eerste gezicht was

Pas als de omstandigheden zo zijn, dat je met elkaar in gesprek kunt raken, kan zo’n ontmoeting mogelijk uiteindelijk tot een relatie leiden, waarvan je achteraf kunt zeggen dat het voor beide personen liefde op het eerste gezicht was. Dus alles bij elkaar genomen moeten er verschillende dingen meezitten om een dergelijke korte ontmoeting ook echt liefde op het eerste gezicht te kunnen noemen. Een andere uitdrukking is “liefde maakt blind“. Hier gaat het niet per se om het eerste moment, maar wordt meestal verwezen naar een langere periode.

liefde eerste gezicht

Is liefde op het eerste gezicht beter dan een liefde die langzaam groeit?

Het is natuurlijk wat kort door de bocht om te zeggen dat het één beter is dan het ander. Of een relatie stand houdt, is natuurlijk van veel meer factoren afhankelijk dan van hoe de relatie ooit ontstond. Het komt ook heel vaak voor dat partners elkaar juist in eerste instantie niet bijzonder aantrekkelijk vonden. Doordat ze elkaar echter steeds beter leerden kennen, ontstond er op den duur liefde en gingen ze elkaar ook steeds aantrekkelijker vinden. Dat is natuurlijk ook een hele fijne en vertrouwde basis voor een relatie. Je kent iemand al door en door en als je dan liefde voor hem of haar gaat voelen is dat heel bijzonder. Dus een relatie hoeft zeker niet altijd met vuurwerk te beginnen, al blijft de gedachte aan liefde op het eerste gezicht wel een hele romantische.

Lees ook deze blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.