Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Klopt het dat datingsites nep zijn?
datingsites zijn nep

Klopt het dat datingsites nep zijn?

Welke online datingsite?
09 februari 2021

Soms komen er in Tv-programma’s verhalen aan bod van mensen die door een wraakzuchtige of jaloerse ex op een datingsite zijn gezet en die daardoor ernstig in de problemen zijn gekomen. Kennelijk vinden sommige mensen het leuk om hun heteroseksuele ex-partner op een datingsite voor homo’s te zetten zodat deze allerlei berichten krijgt van mannen of vrouwen die interesse hebben. Sommigen gaan nog verder door het profiel ook te beheren en dus op de berichten in te gaan, met hele nare situaties tot gevolg. Dit soort nep profielen is soms best zorgelijk, maar om hiermee nu te zeggen dat elke datingsite nep is gaat wel wat ver. Soms kan het zo zijn dat een bepaalde datingsite gewoon niet voor jou werkt. Dit heeft vaak niet met de datingsite zelf te maken, maar is deze simpel weg niet geschikt voor jou.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

De meeste profielen zijn wel degelijk echt

Je mag er vanuit gaan dat de meeste profielen op de bekendere datingsites wel degelijk echt zijn. Een startende datingsite wil misschien in het begin bij wijze van “vulling” wat nep profielen op de website zetten om de indruk te wekken dat het al lekker storm loopt met de aanmeldingen. Maar als je je aanmeldt bij een datingsite die al meerdere jaren bestaat, en daar zijn er voldoende van te vinden, dan kun je er vanuit gaan dat de grootste meerderheid van de profielen door echt bestaande personen zijn aangemaakt. Desondanks blijft het natuurlijk wel belangrijk om op je hoede te zijn zolang je iemand niet persoonlijk hebt ontmoet en dus alleen “kent” via het internet.

echt profiel

Hoe weet ik of een profiel echt is?

Natuurlijk is de simpelste manier om erachter te komen of een persoon echt of nep is om diegene persoonlijk te ontmoeten. Maar voordat je een afspraak maakt kun je nog wel een paar andere dingen doen. Je kunt bij voorbeeld checken of iemand op sociale media zoals Facebook, Instagram of LinkedIn te vinden is. Als dat zo is kun je relatief eenvoudig zien of iemand bestaat of niet. Maar als degene met wie je contact heeft een veel voorkomende naam heeft dan wordt het vaak lastig om hem of haar te vinden. Dan kun je proberen door vragen te stellen en goed naar de antwoorden te kijken en luisteren proberen te achterhalen of iemand echt bestaat. Iemand die steeds ontwijkende antwoorden geeft moet je echt wantrouwen. Nepprofielen op datingsites komen helaas wel voor, maar het is vaak niet moeilijk deze te herkennen.

linkedin

Spreek altijd af op neutraal terrein

Maak je een eerste afspraak met iemand die je via een datingsite hebt ontmoet? Spreek dan altijd af op neutraal terrein, bij voorkeur op een plaats waar meer mensen zijn, zoals een café of een restaurant. Mocht er dan iets niet in de haak zijn kan de ander in ieder geval geen rare dingen gaan doen zonder dat dit bij andere bezoekers of passanten opvalt. Je kunt ook het beste aan iemand laten weten dat je voor het eerst een date hebt en je bij die persoon weer even “afmelden” als je weer veilig thuis bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items