Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Je hoge normen kunnen je huwelijk bemoeilijken
huwelijk

Je hoge normen kunnen je huwelijk bemoeilijken

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Als je lang single bent, heb je vast wel eens het verwijt gehad dat je lat te hoog ligt. Ook binnen je huwelijk kun je te hoge normen hanteren, waardoor je snel in slecht water kunt verkeren. Er zijn duidelijke grenzen aan wat uit een huwelijk te halen valt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Principes binnen een huwelijk

Toch blijkt dat hoge normen zeker kans maken in huwelijken met een sterke basis. Als je wat onzeker in je relatie staat, kun je beter lagere normen hanteren. Het is nooit verstandig om je principes weg te doen, toch kan dit in sommige nodig zijn om zo beter tegemoet te komen aan de situatie. Onderzoek wijst uit dat aanmoediging partners aanspoort om beter aan zichzelf te werken, terwijl langere normen juiste gemakkelijker zijn om tegemoet aan te komen. De meeste mensen zullen hier dan ook liever genoegen mee nemen.

stel

Onderzoek naar ruzie

Een ander onderzoek onderzocht de normen van pasgehuwden en hoe gelukkig elk individu nu in hun huwelijk was en de mate waarin er conflicten heersten. Ook werden ze gefilmd in hoe direct of juist indirect ze een bepaalde mate van venijnigheid jegens hun partner uiten. Dit toont aan hoe open bepaalde zorgen of irritaties geuit konden worden. Over een periode van vier jaar werd tweemaal per jaar besproken hoe het huwelijk ervaren werd.

Onduidelijke communicatie vereist lagere normen

Over het algemeen waren alle pasgehuwden gelukkig in hun huwelijk, zelfs bij het hanteren van hoge normen en verwachtingen. Wanneer er sprake was van een moeizame communicatie of juist veel indirect venijn om individuele behoeften kenbaar te maken, dan bleken de hoge normen niet goed te werken. Het droeg bij aan geluk binnen dergelijke relaties als lagere normen werden gehanteerd. Als de kwaliteiten voor duidelijke communicatie wat zwakker zijn, er obstakels van buitenaf meespelen of financiële zorgen een rol spelen, kan het handiger zijn om even minder te verwachten. Anders loop je de kans om gedesillusioneerd te raken en je vertrouwen in je partner te verliezen.

pas getrouwd

Pas verwachtingen aan

Soms is het lastig te bepalen in welke situatie je verkeert en kun je meer van je partner verwachten dan hij of zij kan bieden op dat moment. Het is altijd waardevol om vast te houden aan wat je voor mogelijk houdt, toch kan de ingang om daar te komen mogelijk op een andere manier worden bereikt dan gedacht. Het helpt om de normen en verwachtingen hierin dan wat aan te passen. Accepteer eveneens als dit even wat minder lukt en het nog een zoeken blijft naar de juiste benadering.

3 reacties op “Je hoge normen kunnen je huwelijk bemoeilijken”

 1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Onderzoek laat zien dat vrouwen zo veel kieskeuriger zijn dan mannen (80/20-regel), dat het vaak niet eens tot een relatie komt. Het blijft dan bij een ONS of een FWB, iets waar veel vrouwen in hun datingprofiel dan ook over klagen. Eenmaal getrouwd wordt het merendeel van de echtscheidingen door vrouwen geïnitieerd (70 tot 90 procent afhankelijk van opleidingsniveau) Pas als de eierstokken hun laatste alarmsignaal afgeven worden de eisen misschien pas aangepast. Dan is het vaak te laat en is een duur IVF traject nodig.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   @Mgtow/ Mijn buurman van 50jaar hebt geen werk, ziet er goed uit en staat op een dating site.. het lukt hem maar niet. Ik zei hem al; als je geen werk hebt word het moeilijk al moet dat echte liefde niet in de weg staan… vind ik dan. Jij dan Mgtow?

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Klopt superboer; de vrouw als sexobject maar de man als succesobject. Gelukkig is de selectie vrij oppervlakkig. Jouw buurman kan zich daarom voordoen als een succesvol man. Dat is bedrog net zoas een pushup BH dat is. Zodoende kan hij een one night stand regelen. Met een jongere vrouw ook nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties