Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Is samen sporten goed voor je relatie?
Is samen sporten goed voor je relatie?

Is samen sporten goed voor je relatie?

Welke online datingsite?
01 september 2021

Sporten is zonder meer goed voor je gezondheid. Meer bewegen wordt door alle deskundigen aangeraden voor een gezonder en dus langer leven. Samen sporten met je partner kan erg leuk en gezellig zijn. En ja, het kan ook goed zijn voor je relatie omdat je samen op een andere manier bezig bent dan met het dagelijks leven.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een goede conditie is goed voor je relatie

Als je samen sport dan bouw je allebei een goede conditie op. Dat heeft zeker zijn weerslag op jullie relatie. Je ziet er allebei beter uit, en jullie hebben meer energie om samen dingen te ondernemen. En ook niet onbelangrijk: Een goede lichamelijke conditie is natuurlijk ook positief voor jullie liefdesleven. Zo zie je dat sporten op meerdere punten je relatie kan verbeteren en een positieve bijdrage kan leveren aan een goede relatie, ook op de langere termijn.

Samen naar de sportschool

Samen naar de sportschool

Een sport die veel stellen samen doen is fitness. Veel stellen gaan samen naar de sportschool om zich dar uit te leven op de cardio- en krachttrainingsapparaten. Jullie hoeven dan natuurlijk niet hetzelfde programma te volgen. Een mannenlichaam is anders opgebouwd en daarom volgen mannen vaak een ander trainingsprogramma. Dit is meer gebaseerd op spieropbouw terwijl het bij vrouwen vaak meer draait om vetverbranding. Wat overigens niet wegneemt dat ook vrouwen krachttraining kunnen doen om meer spiermassa op te bouwen. Jullie hoeven niet altijd samen naar de sportschool te gaan. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de ene keer samen te gaan en een andere keer gescheiden.

Ga samen wandelen of fietsen

Er zijn ook sporten waarvoor je niet heel veel hoeft te doen om ze te kunnen beoefenen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan fietsen of wandelen. Hiervoor hoef je je niet bij een vereniging aan te sluiten en je kunt deze sporten beoefenen wanneer je maar wilt. Op een mooie zomeravond nog een mooie wandeling of een fietstocht maken is bijvoorbeeld een prima idee. Je kunt er in het weekend samen op uit trekken om in een mooi natuurgebied te gaan wandelen of fietsen. Je kunt dit bijvoorbeeld combineren met natuurfotografie en zo twee hobby’s met elkaar combineren. Samen buiten zijn heeft vaak een positieve invloed op jullie relatie. Weg uit de dagelijkse sleur doet veel mensen goed. Een wandeling in de natuur is ook een prima gelegenheid voor goede gesprekken waar het thuis misschien niet altijd van komt.

samen wandeling maken

Dwing je partner niet om te gaan sporten

Als de ene helft van een stel een fanatieke sporter is en de ander totaal niet, dan heeft het weinig zin om de “onwillige” te forceren om toch vooral ook te gaan sporten. Dit zal alleen maar averechts werken. Je kunt het wel op een ongedwongen manier proberen. Vraag je vriend of vriendin gewoon eens mee naar de sportschool om te ervaren hoe het daar toegaat. Bij de meeste sportscholen kun je een gratis proefles volgen om de apparaten uit te proberen en te ontdekken of deze manier van sporten voor jou leuk en passend is.

De kans bestaat dat je partner het ineens toch leuk gaat vinden om te bewegen. Op een sportschool kun je immers verschillende sporten doen. Je kunt deelnemen aan groepslessen maar je kunt ook een individueel programma volgen. Eén keer in de week gaan trainen is prima, maar ook om de andere dag. Je kunt een uur blijven maar ook drie uur. Deze keuzevrijheid maakt de sportschool wel de meest ideale plek voor mensen die niet dol zijn op sporten en bewegen maar waarvoor het voor de gezondheid natuurlijk altijd wel goed is om het wel te doen.

Seizoensporten samen doen

Sommige stellen sporten niet het hele jaar door. Maar ze vinden het bijvoorbeeld wel allebei leuk om te skiën, duiken of zwemmen in open water. Dit zijn sporten die je niet het hele jaar door beoefent maar die wel leuk kunnen zijn om samen te doen. Als je je partner er niet toe kunt bewegen om op frequente basis te gaan sporten dan is dit ook nog een hele goede manier om samen sportief bezig te zijn.

fietsen

Ook het beoefenen van dit soort sporten kan heel bevorderlijk zijn voor het hebben en houden van een goede relatie. Bij relatieproblemen wordt sporten soms door een relatietherapeut aangeraden om weer nader tot elkaar te komen. Als je het gevoel hebt dat je relatie in een dip zit kan samen sporten een idee zijn om hier uit te komen. Dit hoeft natuurlijk niet altijd onder leiding van een therapeut, je kunt dit ook samen doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.