Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe word ik meer charismatisch?
Hoe word ik meer charismatisch?

Hoe word ik meer charismatisch?

Welke online datingsite?
29 november 2021

Charisma heeft veel, maar niet alles te maken met je uiterlijk. Je uiterlijk krijg je voor een deel mee bij je geboorte en daar kun je dus niet alles aan doen. Als je gezegend bent met een knappe verschijning dan is dat mooi meegenomen, maar als dat niet zo is dan hoeft dat niet te betekenen dat je niet charismatisch bent. Charisma is namelijk meer dan je uiterlijk, het heeft veel meer te maken met hoe je overkomt en hoe je jezelf presenteert naar anderen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Zelfvertrouwen is belangrijk

Charisma staat of valt met zelfvertrouwen. Als je overtuigd bent van je kwaliteiten dan werkt dat zeker positief op je charisma. Denk aan Barack Obama die met zijn gevleugelde kreet “Yes we can” de meerderheid van Amerika achter zich kreeg bij de presidentsverkiezingen. Zelfs de niet onomstreden Donald Trump lukte het met “America first”. Zeker voor die laatste geldt dat hij niet gezegend is met een oogverblindende verschijning. Maar toch geloofden genoeg mensen in zijn kwaliteiten om op hem te stemmen bij de verkiezingen in 2016. Dit heeft alles te maken met overtuigingskracht, een belangrijk kenmerk van een charismatisch voorkomen.

meer charismatisch worden tekst

Geloof in jezelf!

Om meer charisma te krijgen is het allereerst belangrijk om in jezelf en je kwaliteiten te geloven. Als je niet zelf overtuigd bent van wat je kunt of waar je voor staat, dan komt het niet goed met je charisma. Maar als je weet wat je wilt en dat ook goed kan overbrengen dan heb je al een linke stap in de goede richting gezet om meer gemogen te worden. Charisma komt vooral van pas bij optredens in het openbaar. En dat hoeft dan niet eens een voordracht voor 100 mensen te zijn, het kan ook gaan om een sollicitatiegesprek voor die baan die je zo dolgraag wilt bemachtigen. Als je zelfverzekerd overkomt en je goed hebt voorbereid dan doet dat zeker goed aan je charisma.

zelfvertrouwen man

Het oog wil ook wat!

Er is geen ontkomen aan, bij een beter charisma past ook voldoende aandacht aan je uiterlijk geven. Als je wilt dat je goed voor de dag komt dan zal je daar wat voor moeten doen. Je hoeft echt niet superslank te zijn als vrouw of als man over een onberispelijke sixpack te beschikken. Maar aan je kleding kun je natuurlijk wel wat doen. Als je er goed verzorgd uitziet werkt dat positief voor je zelfvertrouwen en dus voor je charisma. Investeer dus in een goede garderobe en bewaar de oude spijkerbroek en de slobbertrui voor thuis. Laat je eventueel adviseren in een goede kledingzaak als je niet precies weet wat je wel en niet goed staat. Kies voor kleding die je gemakkelijk kunt combineren zodat je met een kleiner aantal aankopen meerdere combinaties kunt maken.

kleding kopen

Niet uiterlijke kenmerken voor charisma

Lang niet alle mensen met charisma zijn knappe verschijningen. Bij geliefde mensen gaat dan ook om meer dan alleen het uiterlijk. Het gaat er ook om hoe je over komt. Als je niet al te spontaan bent van nature probeer dan eens wat vaker in gezelschap een gesprek aan te knopen. Heb je gevoel voor humor dan is dat vaak mooi meegenomen, maar doseer het wel een beetje. Als je als de joker te boek staat is dat waarschijnlijk ook weer niet helemaal de bedoeling. Als je het talent hebt om mensen bij elkaar te brengen en enthousiast te maken voor bepaalde zaken, maak daar dan zeker gebruik van. Het zal je veel opleveren, zowel privé als zakelijk.

Als uiterlijk echt belangrijk is

Als je uiterlijk echt belangrijk is, bijvoorbeeld als je als model werkt of een andere functie vervult waarbij je uiterlijk prominent op de voorgrond treedt, kan het belangrijk zijn om je te laten bijstaan door een personal shopper of een eigen visagist. Zij kennen je en weten dus als geen ander wat wel en niet bij je past en je aantrekkelijker maken. Vaak komt zo iemand met een verrassende outfit of look waar je zelf niet aan zou hebben gedacht. Dit is natuurlijk wel een investering en lang niet voor iedereen weggelegd. Maar als er veel van afhangt is het soms wel de moeite waard om over na te denken.

Eén reactie op “Hoe word ik meer charismatisch?”

  1. Avatar for MGTOW-2 MGTOW-2 schreef:

    Ben je een vrouw dan maakt het allemaal niets uit, een goed figuur hebben is dan voldoende. Zeer zelfverzekerde ‘charismatische’ vrouwen zijn doorgaans arrogant en onuitstaanbaar, zo’n vrouw daar houd je het toch niet lang mee uit.
    Met een zelfverzekerde man wordt vaak een financieel verzekerde man bedoelt. Het hebben van status en geld is het grootste charisma dat een man kan hebben. Daarom kunnen mannen met veel geld en aanzien er juist slordig bijlopen, het maakt dan allemaal niets meer uit als je daarna maar in die dikke porsche of audi stapt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.