Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Het geheim van succesvol versieren op Facebook!
Persoon typt op laptop en versiert iemand op Facebook

Het geheim van succesvol versieren op Facebook!

Welke online datingsite?
09 februari 2024

In deze moderne tijd is Facebook een veelgebruikte social media platform en daarom ook een ideale manier om iemand te benaderen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe partner of gewoon nieuwe mensen wilt ontmoeten, het versieren van iemand via Facebook kan een uitdaging zijn. Gelukkig hebben wij de beste tips en tricks verzameld om je te helpen bij het succesvol versieren van iemand op Facebook. Of je nu nieuw bent in de wereld van online dating of al ervaring hebt, onze tips zullen je helpen bij het vinden van de liefde of nieuwe vriendschappen via Facebook. Dus, lees verder en ontdek hoe je iemand op Facebook kunt verleiden!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Hoe versier je iemand via Facebook?

Online daten wordt steeds populairder. Er zijn dan ook een haast ontelbaar aantal online datingsites beschikbaar waarvan je lid kunt worden en op zoek kunt gaan naar een nieuwe partner. Zelfs als je verder geen interesse hebt om verder iets met iemand op te bouwen, maar meer een kortstondige ontmoeting wenst te realiseren, zijn hier voldoende mogelijkheden voor op het internet te vinden. Toch kan het zijn dat je de juiste partner nog niet gevonden hebt. Zeker voor een langdurige relatie kan het een ware onderneming zijn om tegenwoordig de juiste persoon tegen het lijf te lopen.

Persoon bloost terwijl ze lief compliment lezen op Facebook

Facebook kondigt functie voor dating aan

Wereldwijd zijn er veel mensen die lid zijn van Facebook. Het is een ideaal platform om op de hoogte te blijven van alles wat er in het leven van vrienden en bekenden gebeurt. De doelgroepen zijn gevarieerd en je kunt snel in contact komen met mensen met dezelfde interesses en zo je vriendennetwerk met simpele stappen uitbreiden met gelijkgestemden. Doordat hier zoveel mensen te vinden zijn, leent Facebook zich uiteraard ook uitstekend voor het ontmoeten van leuke mensen om mee op date te gaan en zelfs relaties kunnen zich hier vormen.

Facebook actief op de datingmarkt

Onder de vele leden van Facebook bevinden zich ook veel singles die op zoek zijn naar een nieuwe partner. Facebook realiseert zich dit ook en heeft aangekondigd een nieuwe functie actief te maken die dating via dit platform mogelijk maakt. Deze functie heeft de naam Facebook Dating en hiermee wordt deze vorm van social media actief in de uitgebreide datingmarkt.

Iemand scrolt door Facebook, stopt bij profielen

Een serieuze relatie vinden

Facebook introduceert de nieuwe datingfunctie voornamelijk met het doel in gedachten om mensen bij elkaar te brengen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Waar menig ander datingsite of datingplatform ook ruimschoots ruimte biedt voor het ontmoeten van mensen voor een korte relatie, onenightstands of hook-ups, zul je via de datingfunctie van Facebook juist eerder in contact komen met mensen die echt graag een serieuze ontmoeting willen ervaren, met uitzicht op een nieuwe waardevolle relatie.

Niet swipen

Je zult met deze nieuwe functie dan ook niet het gebruikelijke swipen tegenkomen zoals bij Tinder, waarbij je op profielfoto en -schets kunt bepalen of iemand je wel of niet voldoende aanspreekt om mee af te spreken of zelfs maar verder naar het profiel te kijken. Vaak kun je deze gemakkelijk wegschuiven op je mobiel of smartphone en door gaan naar een volgende profielschets. Dat zal bij de nieuwe Facebook Dating functie anders in zijn werking gaan.

Persoon swipet op smartphone door Tinder-profielen

Een nieuw facebook dating profiel

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functie, Facebook Dating, zul je een nieuw profiel aan moeten maken. Je kunt geen toegang krijgen tot de functie via je bestaande Facebookaccount. Je maakt een nieuw, apart datingprofiel aan, waarop je gevonden kunt worden door andere geïnteresseerde Facebookgebruikers die eveneens een nieuw datingprofiel hebben aangemaakt. Ondanks dat je geen gebruik kunt maken van de functies in deze nieuwe datingoptie, kun je wel vanaf je huidige profiel deze aanmaken. Op die manier is het wel met elkaar verbonden, echter kun je via je gebruikelijke profiel niet toegang krijgen.

Afgeschermde instelling

Zodra je een nieuw profiel hebt aangemaakt, krijgen potentiële dates dit datingprofiel te zien. Ze kunnen niet je zien wat je normale profiel op Facebook is. Deze blijft afgeschermd volgens de aanwijzingen die jezelf in de instellingen hiervoor hebt aangegeven. Facebook Dating is dus een apart datinggedeelte binnen Facebook, waarvan je gebruik kunt maken. Het is geen aparte dating app en werkt ook niet op de gebruikelijke manier. Dit maakt het innovatief en geheel opnieuw aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe geliefde.

Persoon stelt datingprofiel in met privacy-instellingen.

Privacy voorop

De nieuwe Facebook Dating functie kan door iedereen worden aangezet, echter zal deze niet zichtbaar zijn in je profiel. Enkel als je bewust op zoek wilt gaan naar een nieuwe partner en Facebook hiervoor in wilt zetten, zul je de functie kunnen vinden. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je profiel wordt voorgesteld aan vrienden op je vriendenlijst, want volgens de algoritmes wordt hier rekening mee gehouden. Enkel mensen die niet aan je gelinkt zijn, worden voorgesteld als potentiële kandidaat voor een date en geen van je vrienden zal zelfs maar weten dat je je voor de functie Facebook Dating hebt aangemeld.

De interesses waarvan Facebook op de hoogte is, via je gebruikelijke profiel, zullen worden gelinkt aan mensen met eenzelfde interesse. Zo ontmoet je snel gelijkgestemden. Ook is er de mogelijkheid om met de ander te chatten, zodat je reeds kennis kunt maken. Er zullen mogelijke matches aan je getoond worden, waaruit jij dan een keuze kunt maken en interesse kunt tonen. Zodra dit wederzijds blijkt, wordt de functie om te chatten actief.

Hoe vind je online de juiste persoon?

Hoe vind je immers iemand die dezelfde interesses heeft en op dezelfde manier in het leven staat als jij? Gelukkig is ook Facebook zich hier gedegen van bewust en heeft hiervoor een nieuwe functie in het leven geroepen om het voor leden mogelijk te maken een leuke date of nieuwe partner te vinden via het social media platform, waar miljarden mensen lid van zijn. Mensen over de gehele wereld kunnen zo nog gemakkelijker met elkaar in contact komen en hun interesse in elkaar kenbaar maken. Maar hoe versier je iemand via Facebook?

Persoon bladert door Facebook-feed met opvallende profielen.

Profiel aanmaken

Om iemand via Facebook te kunnen versieren, zul je eerst een nieuw datingprofiel aan moeten maken. Dit kan heel gemakkelijk via je huidige Facebook profiel, waarna je in een aparte omgeving komt. Deze zal niet zichtbaar zijn voor vrienden, waardoor zij niet weten dat je hier staat ingeschreven. Enkel wanneer zij zelf ook een nieuw profiel hebben aangemaakt, zal voor hen zichtbaar zijn dat jij eveneens staat aangemeld.

Privacy

Alsnog zal je profiel niet worden getoond aan vrienden van je huidige vriendenlijst, dus je wordt niet aan bekenden voorgesteld als potentiële match. Hiermee wordt je privacy gegarandeerd en kun je jezelf met een gerust hart aanmelden voor deze nieuwe datingfunctie. Ongetwijfeld zul je op locatie kunnen selecteren, wanneer de functie actief gaat, zodat je leuke mensen kunt ontmoeten die bij jou in de buurt wonen.

Profiel beschermd met slot symbool voor privacy.

Dezelfde interesses

Aangezien Facebook goed op de hoogte is van ieders persoonlijke interesses, zullen vanzelf kandidaten worden voorgedragen die overeenkomstige interesses hebben. Op die manier is er gelijk een klik en zul je gemakkelijker iemand ontmoeten die mogelijk voldoende aantrekking heeft voor een nieuwe relatie. De Facebook Dating functie is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige, serieuze relatie en het platform biedt hiervoor straks de ideale tool. Er zullen matches aan je worden getoond, waaruit je een keuze kunt maken en kunt aangeven of je interesse hebt in die persoon. Wanneer er een wederzijdse klik blijkt te zijn, wordt het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan via de chatfunctie. Zo kun je elkaar beter leren kennen en bekijken of je met elkaar wilt afspreken voor een verdere kennismaking.

Nog even wachten op Facebook dating

Facebook biedt zo tal van aantrekkelijke mogelijkheden om het versieren een stuk gemakkelijker te maken. Het is nog even wachten totdat de functie volledig actief is, maar dan kun je ook via dit platform effectief op zoek naar een leuke, nieuwe partner. Tot die tijd kun je uiteraard gewoon bekijken of er een leuk persoon verschijnt in de vriendenlijst van vrienden waarmee je al verbonden bent op Facebook. Ook op die manier kan er net iemand speciaal tevoorschijn komen. Het is nog even wachten op het actief zoeken en versieren via de Facebook Dating functie.

Persoon bekijkt enthousiast aankondiging van Facebook Dating

Wees open, eerlijk en enthousiast

We hopen dat deze tips en tricks je hebben geholpen bij het succesvol versieren van iemand op Facebook. Onthoud dat het belangrijk is om jezelf te blijven en vertrouwen te hebben in wie je bent. Wees open, eerlijk en enthousiast en de rest volgt vanzelf. Het vinden van de juiste persoon op Facebook kan soms tijd vergen, maar blijf volhouden en geniet van het proces. Bedenk ook dat niet elke connectie op Facebook zal uitgroeien tot een liefdesrelatie, maar het kan wel leiden tot nieuwe en betekenisvolle vriendschappen. Dus, maak gebruik van deze tips en ga op zoek naar die speciale persoon op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---