Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe smartphones je relatie kunnen vernielen!
smartphone

Hoe smartphones je relatie kunnen vernielen!

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Niets doet je relatie sneller om zeep, dan het grijpen naar een smartphone. Zelfs onderzoek wijst dit uit. Als je gehecht bent aan je telefoon, dan saboteer je de gehechtheid naar de mensen om wie je geeft.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Vervlakken van relaties

Je zou denken dat een smartphone ook juist ten gunste van een relatie kan werken, aangezien je continue in contact kunt blijven met je partner. Echter, juist de live interacties met je geliefde vervlakken, wanneer iemand de neiging heeft continue in zijn telefoon te kijken. De geliefde zal zich niet goed voelen, als de aandacht telkens naar de telefoon gaat.

vrouw smartphone

Gebruik van smartphones

Juist de hedendaagse smartphone vragen veel meer van onze tijd en aandacht dan de eerdere mobiele modellen. Onderzoek heeft gekeken wat de invloed van smartphones op relaties is. Hierbij werd onderzocht in hoeverre partners hun eigen smartphone gebruikten en nodig hadden en bovendien werd gevraagd hoe de andere partner hiermee omging. Voor het geluk van de relatie maakte het niet uit of de ander veel gebruik maakte van de telefoon. Het was echter wel een probleem als iemand er te afhankelijk van werd. In relaties waar dit het geval was, gaven de partners en zelfs de gebruikers zelfs, dat ze onzekerder waren over hun relatie. En tevens dat ze meer ontevreden waren over hoe de relatie verliep.

man smartphone

Behoeftigheid is nadelig

Hoe meer je partner een smartphone nodig lijkt te hebben, des te lager ligt het vertrouwen dat de relatie stand zal houden. Het gaat niet om het gebruik zelf, maar om de psychologische relatie met het apparaat. Er wordt nu gekeken naar de invloed van de afhankelijkheid jegens smartphones, ook in andere gebieden van het leven, zoals academische prestaties of hoe factoren als iemands gevoel voor eigenwaarde kan voorspellen hoe geobsedeerd iemand met een smartphone zal omgaan.

6 reacties op “Hoe smartphones je relatie kunnen vernielen!”

 1. Avatar for Flatscreen Flatscreen schreef:

  In de telegraaf lees ik vandaag twee koppen:

  1.) Timmerman ontslagen wegens stalkende ex.

  2.) Vijf jaar cel voor obsessief stalken ex-vriendin

  Kan iemand uitleggen waarom je vindt dat dit klopt, deze niet-gelijke behandeling?

  Kort geleden las ik ook over een ‘influencer’ die in een pretpark met blote borsten rond ging. Als een man zijn broek laat zakken wordt deze voor alles en nog wat uitgemaakt en hoogstwarschijnlijk gearresteerd. Waarom hebben vrouwen deze rechten wél? Is dit wel uit te leggen?

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   Bij echtscheidingen trekken mannen ook vaak aan het kortste eind. In geval van me-too is de man schuldig tot het tegendeel wordt bewezen. Mannelijkheid is toxisch, zoals het in de omstreden reclame van Gilette werd uitgebeeld. We leven in een gynocratie waarin de vrouw het meest geprivilegieerde soort is. Nog even en er zijn overal quota voor vrouwen in topposities (natuurlijk niet de smerige, gevaarlijke rn moeilijke beroepen). Niet zo vreemd dat datingssites vol zitten met verwende prinsesjes die klagen dat geen enkele man deugt, onderwijl selecterend volgens de 80/20-regel. Datingsites zijn een reflectie van de maatschappij en plaatsen waar vrouwen dus met van alles kunnen wegkomen.

  • Avatar for superboer superboer schreef:

   ja klopt, mee eens; moet wat aan gedaan worden; Mevrouwtje speelt heel vaak de onschuld; Met de scheidingen is altijd manlief de klos/lag aan hem; Op date sites staan vrouwen wie graag een stoere man willen, ene wie hen tegengas geeft/ 95procent van de vrouw op een date site valt af, de overige 5procent zal ook wel wat mankeren; als man verre van weg blijven die date sites.

 2. Avatar for superboer superboer schreef:

  klopt; pietje moet beter zijn dan klaasje;; er is altijd wel een betere… met meer geld en een nog betere baan, hoe triest he mgtow?

  • Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

   En dan heeft ze die betere catch maar draait het uit op een one night stand. Want hij blijkt al getrouwd te zijn of wil niet settelen. Als je kijkt op Tinder dan beklaagt minstens de helft van de vrouwen zich over ONS en FWB. Dus hoewel de keus op haar smartphone heel groot lijkt, wordt het toch niets en de rammelende eierstokken worden luider dan haar ringtone.

 3. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

  Vroeger was het internet voor nerds. Vrouwen verstopten zich niet in hun eentje op zolder in de digitale wereld. Pas na de uitvinding van de smartphone begaven vrouwen zich masaal op het internet want met een smartphone in de hand hoefden zij zich niet te isoleren. Een smartphone is voor een vrouw een onuitputtelijke bron van bevestiging en validatie. Denk aan tinder en alle datingsites . Ze heeft toegang tot een heel leger aan mannen zodat haar hypergamie ongeremd is; er is altijd wel een betere kandidaat. Het is dan ook van levensbelang dat ze haar smartphone beveiligd met paswords omdat anders al haar geheimen op straat liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties