Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Hoe kan ik een nieuwe partner zoeken?
Hoe kan ik een nieuwe partner zoeken?

Hoe kan ik een nieuwe partner zoeken?

Welke online datingsite?
15 februari 2021

Nadat een relatie verbroken is, kan het goed zijn om een tijdje alleen te blijven. Zo kan het oude verhaal een plek krijgen en biedt dit jou de kans om goed na te gaan wat je in een volgende relatie precies zoekt of graag anders zou zien. Dit is belangrijk om oude patronen te doorbreken en je kans op een succesvolle nieuwe relatie te vergroten. Zodra je je opnieuw open kunt stellen voor het vinden van een nieuwe partner, zul je bemerken dat deze zich lang niet altijd direct spontaan aandient. Het kan zelfs nog een hele onderneming blijken om een geschikt iemand tegen te komen. Zeker in een tijd waar het sociale netwerk steeds vaker online plaatsvindt, kun je vaak steeds minder rekenen op spontane ontmoetingen. ‘Hoe kan ik een nieuwe partner?’ zoeken kan dan een vraag zijn die bij je opkomt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Speeddaten

Een rage die relatief nieuw is, maar wel effectief is het speeddaten. Door te gaan speeddaten op verschillende locaties kun je in korte tijd meerdere mensen ontmoeten en bepalen of er iemand tussen zit die je aanspreekt. Wanneer dit het geval is, kun je dit aangeven. Heb je bij de ander eenzelfde indruk achtergelaten, dan kun je op een echte date gaan. Ook geeft het je veel inzicht in hoe het er in de datingwereld aan toe gaat en welk publiek hierin te vinden is. Je kunt je verwachtingen en ideeën over daten hierdoor bijstellen, zodat een volgende ervaring nog weer gemakkelijker en prettiger zal kunnen verlopen.

speeddaten

Blind date

Uiteraard kun je ook via vrienden of kennissen aan iemand gekoppeld worden en op blind date gaan. Zo ontmoet je ook iemand nieuw en wellicht is een klik voor meer mogelijk. Een blind date kan ook worden gearrangeerd door een gespecialiseerd relatiebemiddelingsbureau. Je kunt bij hen precies aangeven waar je naar op zoek bent en zij zoeken dan een geschikte match voor je, die aansluit bij jouw karakter en voorkeuren. Een goede tip voor een blind date is om deze in te vullen met een activiteit, die gelijk kan dienen ter gespreksstof, zoals het bezoeken van een tentoonstelling of proeverij. Vaak zijn hier voldoende andere mensen die voor aangename afleiding kunnen zorgen, zodat de situatie minder snel ongemakkelijk wordt.

blind date

Feestjes of bruiloften

Op eenzelfde manier ontmoet je interessante mensen tijdens feestjes of verjaardagen bij vrienden of familie. Vaak weten je kennissen wel hoe je in elkaar steekt en waar je naar op zoek bent en kunnen ze je koppelen aan een andere feestganger. Op deze manier ben je in een vertrouwde omgeving en kun je ongedwongen kennismaken met iemand. Bruiloften lenen zich hier uiteraard ook zeker voor. Was dit in het verleden de omgeving bij uitstek om een nieuwe partner te ontmoeten, tegenwoordig geldt dit uiteraard nog steeds.

bruiloft

Liefde op de werkvloer

Het lijkt misschien minder verstandig, toch blijft de werkvloer ook nog steeds de ideale omgeving voor het vinden van een nieuwe partner. Hier ontmoet je vaak steeds weer nieuwe mensen en er kan spontaan zomaar iemand tussen zitten die je extra aanspreekt. Uiteraard dien je jezelf wel professioneel op te stellen en kan het daten of relatie met een collega geen belemmering zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Zeker omdat een relatie onverhoopt kan eindigen, is het belangrijk het daten tactvol te laten verlopen.

collega

Online daten

Naast de vele situaties waarin je een nieuwe partner persoonlijk kunt ontmoeten, kun je dit tegenwoordig extra stimuleren door online reeds met iemand contact te leggen. Er zijn diverse online datingsites te vinden, waar je uit verschillende profielen een interessante kandidaat kunt uitkiezen om mee op date te gaan. Je hebt zo vaak al een indruk van hoe iemand is en of jullie interesses op eenzelfde vlak liggen. De mogelijkheid om te chatten, biedt de gelegenheid om elkaar al enigszins te leren kennen voordat je elkaar in levenden lijve ontmoet. Een goede indruk maakt het vooruitzicht op een gezellige date nog aantrekkelijker.

online daten

Succes gegarandeerd

Ondanks dat veel van de sociale communicatie steeds meer via apparatuur als mobiele telefoons, Social Media en het internet verloopt, zijn er toch voldoende mogelijkheden om een nieuwe partner te zoeken zoals via Tinder. Nieuwe mogelijkheden springen telkens weer naar voren, zodat je goede kans loopt om snel een geschikte metgezel te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items