Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Het keurmerk veilig daten – Wat is dat?
Keurmerk veilig daten

Het keurmerk veilig daten - Wat is dat?

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Als je gaat daten dan wil je wel dat dit veilig gebeurt. Er was dan ook behoefte aan een keurmerk en het initiatief hiervoor is genomen door de consumentenbond en Thuiswinkel.org. Er is toen een keurmerk gekomen en als een datingsite dit keurmerk op de website wil tonen dan moeten deze aan strenge regels voldoen. Voor jou als bezoeker van de website is het dan duidelijk dat je deze datingsite kunt vertrouwen en dat je je er zonder problemen in kunt gaan schrijven. De stichting Keurmerk Veilig Daten is een onafhankelijke toezichthouder en je als er problemen zijn en je legt deze aan het keurmerk voor dan weet je dat er objectief naar het probleem gekeken wordt.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

veilig internet

Aangesloten datingsites

Ook de grootste datingsites van ons land waren blij met het keurmerk. Voor hen is het goed dat ze kunnen aantonen dat ze betrouwbaar zijn en dat mensen zich niet moeten laten misleiden door kleinere datingsites die slechte bedoelingen hebben. Enkele grote datingsites die het keurmerk voeren zijn:

Mocht je willen weten of een datingsite beschikt over een keurmerk dan kun je altijd gaan kijken op keurmerkveiligdaten.nl en dan zie je meteen of een datingsite beschikt over het keurmerk. Laat je dan ook niet meteen misleiden als een datingsite het keurmerk op de website heeft staan. Het kan zijn dat deze het keurmerk ongeoorloofd gebruikt en zie je deze datingsite dan ook terug op de website van het keurmerk dan weet je dat deze niet het recht heeft dit keurmerk te voeren. Dit kun je dan ook meteen gaan melden bij het keurmerk en zo andere bezoekers helpen die de indruk hebben dat de datingwebsite over het keurmerk beschikt. Online daten is leuk maar het is wel belangrijk dat je voorzichtig bent en dat je weet waar je mee bezig bent.

gemak online datingsites

Datingsites zonder het keurmerk

Je weet dus als je je gaat inschrijven op een datingwebsite met een keurmerk dat deze te vertrouwen is. Maar betekend dit dan meteen dat alle andere datingsites niet te vertrouwen zijn? Uiteraard is dit niet het geval. Er zijn vele datingwebsites die goede intenties hebben en die nog niet over het keurmerk beschikken. Dit kan dan verschillende redenen hebben. We zien bijvoorbeeld gratis datingssites niet bij het keurmerk staan terwijl deze bekend staat als een zeer gerespecteerde website waar al veel mensen een leuke date hebben gevonden.

online datingsites

Hoe weet je of andere datingsites betrouwbaar zijn?

Wat je het beste kunt doen als je wilt weten of een datingwebsite zonder keurmerk betrouwbaar is dat is gaan kijken bij de beoordelingen op onze website. Hier staan beoordelingen van leden en ex-leden en zo krijg je een goede indruk of een datingwebsite te vertrouwen is en of jij je hier ook zonder problemen in kunt gaan schrijven. Mocht je meer informatie willen hebben over het keurmerk dan kun je gaan kijken op de website van de Stichting Keurmerk Veilig Daten en daar zie je ook hoe je contact met ze op kunt nemen.

8 reacties op “Het keurmerk veilig daten – Wat is dat?”

 1. Avatar for tonny Lepping tonny Lepping schreef:

  ik heb me ingeschreven bij Lexa, ik heb me afgemeld, daar schrijven van gekregen dat dat gedaan werd.
  Maar ze blijven maar steeds nieuwe mats toesturen. DAAR BAAL IK VAN IK MOET ER AF!!!!!!!

 2. Avatar for Tonny Lepping Tonny Lepping schreef:

  Goedemiddag veilig Keurmerk, ik had me ingeschreven bij Lexa, en na 3 maanden afgemeld een bevestiging kreeg ik terug gemaild dat het genoteerd was. Dus ik dacht oke. Maar ze blijven steeds maar nieuwe mats toe sturen ZE STOPPEN NIET> ik baal hier zo van . Wat doen jullie voor me?????

 3. Avatar for cor lormans cor lormans schreef:

  ik heb op de site datingprikbord nog 19 credits staan en kan nu in een keer geen berichten meer verzenden of ontvangen hoe kan dat of wat is er fout b.v.d.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items