Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Help, ik ben niet helemaal eerlijk geweest tegen mijn date!
niet eerlijk tegen date

Help, ik ben niet helemaal eerlijk geweest tegen mijn date!

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Als je via een datingsite iemand leert kennen met wie je op dat moment alleen maar chatcontact hebt dan is het verleidelijk om niet helemaal eerlijk te zijn over bepaalde dingen. Maar als je echt flink gaat liegen op datingsites over je uiterlijk of je persoonlijke situatie dan is de kans dat de ander op je afknapt wel heel erg groot. Een leugentje om bestwil kan, maar verstrik jezelf niet in grote leugens waar je later niet meer op terug kunt komen. Dat zal vrijwel zeker betekenen dat het bij één date blijft.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Liegen over je uiterlijk

Het is natuurlijk verleidelijk om op je profielpagina op een datingsite een foto te zetten van vijftien jaar en twintig kilo geleden. Maar bedenk je wel dat de waarheid onherroepelijk aan het licht komt als jullie elkaar voor het eerst ontmoeten. Als de ander verwacht dat zijn of haar date een atletisch figuur heft terwijl jij op dat moment maatje XXL draagt dan kan dat een flinke afknapper betekenen. Zorg dus voor een recente profielfoto en wees eerlijk over je uiterlijk. Je mag jezelf best ‘volslank’ noemen in plaats van ‘dik’, maar mak de ander niet wijs dat je slank bent als dat niet zo is. Lieg ook niet over je lengte. Veel vrouwen willen een partner die langer is dan zij zelf. Als jij jezelf 15 centimeter groter jokt dan werk je dat echt niet weg met schoenen met een verhoogde zool.

liegen uiterlijk

Niet die wereldbaan maar gewoon op kantoor

Sommige mensen kicken op status. Een gewone kantoorbaan is niet goed genoeg, het moet een baan zijn met groeimogelijkheden. Of beter nog: die promoties heb je allemaal al gehad en je hebt je in het bedrijf razendsnel opgewerkt tot hoofd van de afdeling. Althans, dat is wat je je date hebt wijsgemaakt. In werkelijkheid ben je nog steeds gewoon medewerker omdat je blijkbaar niet de behoefte had om carrière te maken of omdat je die mogelijkheid niet had. Als je opschept over een top baan en bijbehorend salaris dan val je vroeg of laat door de mand. En dat kan heel ver gaan. Er zijn mensen die zichzelf in de schulden steken om hun nieuwe liefde de indruk te geven dat ze geld genoeg hebben. Heel dom, want de problemen zijn dan uiteindelijk niet meer te overzien.

Hoe praat ik een leugentje weer recht?

Stel je hebt iemand leren kennen op een datingsite en het klikt. Maar in het begin heb je verteld dat je slank bent terwijl dat niet zo is. Als het ervan komt dat jullie elkaar willen ontmoeten dan zal je met de waarheid op de proppen moeten komen. Je kunt het beter zeggen in een chat dan dat jullie een date hebben en de ander dan pas ziet dat je niet maat 36 maar 46 draagt. Als je wat al te positief over je werk bent geweest is het verstandig om ook dat wat te nuanceren voordat jullie elkaar ontmoeten. Als je je date de eerste keer mee uit eten neemt in een sterrenrestaurant omdat dat volgens jouw leugens bij je status past, dan kun je de volgende keer niet naar Van der Valk of McDonald’s.

Mac Donalds Café

Wat als ik de waarheid niet durf te vertellen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het niet aandurft om de waarheid te vertellen. Als het gaat om een uiterlijk kenmerk dan wordt het erg lastig. Je kunt iemand niet aan het lijntje blijven houden terwijl jij ondertussen probeert om in twee maanden 20 kilo af te vallen. Als het gaat om iets anders dan kun je dat misschien nog even geheim houden. Als je bijvoorbeeld niet hebt verteld dat je kinderen hebt kan dat nog wel even zo blijven als jullie elkaar alleen buiten de deur ontmoeten.

Maar het is natuurlijk wel zo dat je ooit met de waarheid moet komen. Zodra je nieuwe liefde bij jou thuis over de vloer komt zal uitkomen dat je niet alleen woont. Als je uitwonende kinderen hebt dan kan je dat misschien nog wat langer stil houden, maar ook in dat geval zal er een moment komen dat je de waarheid moet vertellen.

waarheid

Zorg dat een ander je niet voor is

Heb je gelogen over iets tegen een date, dan is het belangrijk dat je de waarheid vertelt voordat iemand anders het doet. Als je hebt verteld dat je een leuke baan hebt terwijl je al twee jaar werkloos thuis zit dan is het heel pijnlijk als jullie een familielid of vriend van jou ontmoeten en diegene zegt “Goh, als je nou weer een baan vindt dan kunnen jullie misschien een keer samen een mooie reis maken”. Dat wil je echt niet meemaken. Als er sprake is van dingen die je hebt verzwegen of waarover je niet de waarheid hebt verteld, is het belangrijk dit recht te zetten voordat het op een andere manier uitkomt.

Het contact verbreken

Als je een grote leugen hebt verteld tegen iemand die je op een datingsite hebt ontmoet, en je ziet geen mogelijkheid om dit recht te zetten, dan zit er nog maar één ding op en dat is het contact verbreken voordat het tot een ontmoeting komt. Als het gaat om een geheim dat niet “zichtbaar” is, dan kun je er ook voor kiezen om er levenslang over te zwijgen. Maar dat is een hele opgave en je blijft altijd het risico lopen dat de waarheid alsnog boven water komt en dat dit verstrekkende gevolgen zal hebben. Eerlijk duurt het langst klinkt misschien afgezaagd, maar het is wel een waarheid als een koe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items