Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde!
Geluk in het spel, ongelukkig in de liefde

Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde!

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Het is een bekend gezegde dat je overigens vaker in de omgekeerde versie tegenkomt: wie gelukkig is in het spel, is ongelukkig in de liefde. Maar wat betekent het eigenlijk?

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Je kunt niet altijd op alle gebieden geluk hebben

Afgaand op dit gezegde kun je niet op alle gebieden in het leven geluk hebben. Al zijn er natuurlijk altijd van die geluksvogels die het op alle fronten voor de wind gaat! Of deze wijsheid in het echt ook opgaat? Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Iedereen maakt bepaalde fases in zijn leven mee. Wanneer je in een periode zit waarin je druk bent met je studie, je nieuwe baan of het opzetten van je eigen bedrijf dan is er ook niet altijd tijd om veel aandacht te besteden aan andere zaken, zoals het zoeken naar een geliefde. Je wordt zo door de dagelijkse drukte in beslag genomen, dat er voor liefde even geen plaats is in je leven.

geluk

Gelukkige mensen zijn eerder in staat om liefde te vinden

Vaak zie je wel dat mensen die gelukkig in het leven staan (gelukkig zijn in het spel), een dusdanige positieve uitstraling hebben dat ze andere mensen aantrekken, zowel in hun vriendenkring als ook in de liefde. Mensen die blij en gelukkig zijn, stralen dat af op anderen en ze zijn prettig en inspirerend om mee om te gaan. Ze zijn voor velen een voorbeeld, iedereen zou graag zo ontspannen en blij in het leven willen staan. Verder trekken gelukkige mensen ook andere gelukkige mensen aan. Of dit nu komt doordat ze allebei het geluk kennen, of dat ze genetisch veel overeenkomsten hebben, dat is niet helemaal duidelijk.

gelukkig

Wat als je ongelukkig bent?

Het omgekeerde zou dan ook op kunnen gaan: voor mensen die het even niet meezit in het leven is het wellicht ook lastiger om geluk in de liefde te vinden. Doordat je misschien een bepaalde somberheid uitstraalt, ben je niet op je best en zul je minder snel een nieuwe liefde tegenkomen in je leven. Toch is het allemaal in het werkelijke leven niet zo zwart wit uiteraard. Ook wanneer je minder gelukkig bent, zul je mensen op je pad tegenkomen die je weer uit het dal kunnen trekken en je de mooie dingen van het leven laten zien. En het kan maar zo zijn, dat er in zo’n situatie juist een relatie ontstaat.

ongelukkig

Geluk in het spel en geluk in de liefde gaan prima samen

Onze conclusie is dan ook, dat dit oude gezegde zeker niet altijd op hoeft te gaan. Het is maar net hoe je in het leven staat en wat en wie je tegenkomt in je leven. Geluk op het ene gebied, hoeft zeker niet te betekenen dat je op het andere gebied ongelukkig bent. Het kan allemaal (gelukkig!) prima naast elkaar bestaan. Wanneer je tevreden bent met je leven en de tegenslagen positief tegemoet treedt, openstaat voor nieuwe dingen en nieuwe mensen in je leven, dan zul je vaker leuke, onverwachte verrassingen op je pad treffen die voor meer geluk zullen zorgen. Zodat je gelukkig bent in zowel het spel als de liefde!


Geluk in de liefde, is dat voor iedereen weggelegd?

Het gezegde luidt “ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde”. Dit is wat een gokker zegt als hij een grote som geld verliest aan de roulettetafel of met een spelletje poker. En ja, geluk in de liefde is voor velen het hoogst haalbare in het leven, alleen als ze een fijne relatie hebben zijn ze gelukkig. Maar is geluk in de liefde wel nodig om gelukkig te zijn, of kun je ook zonder?

Niemand kan zonder liefde in zijn leven

De mens is een groepsdier, de meeste mensen kunnen niet volledig alleen leven. Daar komt voor velen ook bij dat ze graag een partner willen om een liefdesrelatie mee op te bouwen. Er is maar een kleine groep mensen die nooit een relatie heeft gehad en ook onder alle omstandigheden volhoudt dat ze dit ook echt niet willen en geen enkele behoefte hebben aan iemand om hun leven mee te delen. Maar vaak hebben deze mensen wel veel vrienden of vriendinnen, of familie met wie ze contact hebben. Er zijn niet zo heel veel mensen die er bewust voor kiezen om alleen te leven en niet of nauwelijks contact hebben met andere mensen.

geluk liefde

Kun je geluk in de liefde afdwingen?

Geluk kun je niet afdwingen. Niet in het casino aan de roulettetafel, maar ook zeker niet in de liefde. Geluk moet je overkomen, je moet letterlijk het geluk hebben dat je in je leven iemand tegenkomt waar je van gaat houden en waar je voor dat moment de rest van je leven mee wilt delen. Of die droom uitkomt blijft afwachten. Er kan in een leven veel gebeuren dat je geluk onder druk zet. Er kunnen financiële problemen ontstaan, gezondheidsproblemen optreden of andere redenen zijn waardoor het geluk door je vingers dreigt te glippen. Soms kun je het tij keren door de omstandigheden in positieve zin om te buigen, maar soms moet je tot de conclusie komen dat het niet zo heeft mogen zijn en dat het geluk dat je had voorbij is gegaan.

Kun je geluk in de liefde vaker tegenkomen?

Sommige mensen beweren dat je maar één keer in je leven De Ware Liefde kunt tegenkomen. En voor sommigen is dit misschien inderdaad het geval. Die ene grote liefde, daar kan nooit meer iemand aan tippen. Maar stel dat je op jonge leeftijd je partner verliest, door ziekte of als gevolg van een ongeval. Mag je dan nooit meer gelukkig worden? Moet je verplicht alleen blijven omdat aan zijn of haar leven vroegtijdig een einde is gekomen? Het hangt natuurlijk af van hoe je hier zelf in staat, maar in de meeste gevallen geldt dat je je na verloop van tijd met een gerust hart open kunt stellen voor een nieuwe liefde. Niemand zal het je kwalijk nemen als je het geluk opnieuw vindt.

gelukkig mens

Gelukkige mensen zijn vaak gezonder

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die gelukkig zijn, ook gezonder zijn. Ze piekeren minder, leven gezonder en doen meer leuke dingen. Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je levensverwachting omhoog gaat omdat je je beter voelt. Maar of je voor dat geluk een partner nodig hebt, dat hangt af van hoe jij in het leven staat. Als jij heel gelukkig bent zonder partner, dan mag je dit geluk net zo goed koesteren als iemand met een vrouw en kinderen dat doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items