Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Tips voor online gaydating – Hoe pak je het aan?
gaydating

Tips voor online gaydating - Hoe pak je het aan?

Welke online datingsite?
14 februari 2021

Als je op zoek gaat naar leuke online dates, dan kunnen de gay datingsites je heel goed helpen. Anderen die hier zijn aangemeld, zijn net als jij op zoek dus dat heb je alvast met elkaar gemeen. Maar dan is er nog de vraag wat zoek je precies?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een relatie of een eenmalig afspraakje?

Zoek jij een relatie, wil je eenmalig afspreken? Zoek je meerdere mensen om zo nu en dan mee af te spreken? Het is belangrijk dat je voor jezelf helder gaat krijgen wat je wel en niet zou willen. Het kan namelijk zijn dat je graag wat meer ervaring op doet en gaat ontdekken wat je leuk vindt. Ook dat kan, maar geef dit bij anderen ook aan, zodat zij weten wat ze kunnen verwachten als ze met je gaan daten. Heb je een leuke gay datingsite gevonden? Ga dan eerst op onderzoek uit of de gaydating websites echt of fake is! Als je interesse hebt in gay dating, dan kun je vast en zeker wat met deze tips! Lees ze rustig door en zorg dat je ze in je op gaat nemen en de tijd neemt om er in de praktijk ook wat mee te doen, succes met daten!

afspraakje gay

Blijf jezelf

Wanneer je gaat daten is het van belang dat je jezelf blijft. Waarom? Omdat als je je anders voor gaat doen het erg lastig is als je vaker af gaat spreken om dat vol te houden. Je kunt daarom maar beter jezelf blijven en eerlijk zijn over wat je wel en niet wil. Dit zorgt ervoor dat de ander geen ander beeld van je krijgt dan wie je in werkelijkheid bent. Als jij jezelf blijft en je gaat afspreken met iemand die je hebt ontmoet op de gay datingsite, dan kun je tijdens de ontmoeting ook gewoon doen. Je hoeft je niet anders voor te doen en dat is een stuk gemakkelijker dan wanneer je doet alsof je heel anders bent. Blijf jezelf, want dat is voor jou en ook voor de ander een stuk prettiger.

Doe alleen wat je echt wil

Op een gay datingsite kun je zover gaan als je zelf wil, maar jij bent er zelf bij! Doe daarom alleen wat jij wil en als je geen volgende stap wil zetten geef dit dan aan. Het gaat er om dat je plezier gaat maken en nieuwe mensen leert kennen.

gay

Verwachtingen bespreken

Als de klik er is met iemand, is het goed om elkaars verwachtingen aan te horen. Misschien wil je voorlopig alleen chatten en wil de ander juist direct afspreken. Als je van elkaar weet wat je graag wil, dan kun je daar rekening mee houden en waar nodig je verwachtingen aanpassen. Je kunt elkaar ook eerst beter leren kennen en dan kom je er vanzelf achter waar je dat gaat brengen.

Geef je grenzen aan

Grenzen aangeven is belangrijk als je nieuwe mensen leert kennen. Misschien wil je alleen jezelf aanmelden op een gay datingsite om te ontdekken of je gevoelens echt zijn of wil je experimenteren? Het kan ook zijn dat je er over wil chatten met anderen. Het is goed dat je daar nu wat mee gaat doen en daarom ook grenzen aangeeft. Als anderen je vragen stellen en je wil geen antwoord geven, geef dit dan ook aan en dan zul je merken dat grenzen aangeven alleen maar positief werkt.

grenzen aangeven

Duidelijkheid

Bij een gay datingsite is duidelijkheid van groot belang. Waarom? Je kunt allemaal andere verwachtingen hebben. De een meldt zich aan om meteen met anderen af te spreken, anderen willen juist ontdekken wat ze voelen en er over praten. Zorg daarom dat je gaat bekijken wat jij wil doen op een gay dating site. Als je nog niet af wil spreken kun je dat ook in je profiel vermelden, zodat anderen weten waar dat ze aan toe zijn als ze met je in gesprek gaan. Alles kan groeien, maar het is belangrijk dat je jezelf eerst leert kennen en je grenzen blijft bewaken.

Vergelijk gay datingsites met elkaar

Voordat je je aan gaat melden op een gay datingsite, ga je vaak meerdere sites bekijken. Welke gay datingsites zijn populair? En welke past bij mij? Dit geeft je een goed beeld van de sites en wat zij jou te bieden hebben. Je hebt vaak een eerste indruk bij een site, hoe is je eerste indruk bij de eerste site en hoe is deze bij de tweede? Waar zou je je aan willen melden? Volg daarin je gevoel om te ontdekken of dat het echt klopt en het fijn is om hier op de site te zijn. Er zijn ook fake gaydating websites, deze wil je links laten liggen!  Een gay dating site bezoeken zal de eerste keer even wennen zijn, maar neem de tijd.

gay datingsites

Spreek af wanneer je dat echt wil

Nieuwe mensen leren kennen kan erg leuk zijn, het kan meteen klikken en het kan over een tijdje nog steeds erg leuk zijn samen. Sommige mensen willen meteen afspreken, maar misschien ben je daar nog niet aan toe. Geef dit dan ook duidelijk aan en geef ook hierbij weer je eigen grenzen aan. Het daten via de gay dating site kan erg snel gaan, maar dat heb je zelf in de hand. Alleen chatten kan ook leuk zijn om elkaar beter te leren kennen en dan komt de rest wanneer je er aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items