Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Facebook kondigt functie voor dating aan
Facebook kondigt functie voor dating aan

Facebook kondigt functie voor dating aan

Welke online datingsite?
01 februari 2021

Wereldwijd zijn er veel mensen die lid zijn van Facebook. Het is een ideaal platform om op de hoogte te blijven van alles wat er in het leven van vrienden en bekenden gebeurt. De doelgroepen zijn gevarieerd en je kunt snel in contact komen met mensen met dezelfde interesses en zo je vriendennetwerk met simpele stappen uitbreiden met gelijkgestemden. Doordat hier zoveel mensen te vinden zijn, leent Facebook zich uiteraard ook uitstekend voor het ontmoeten van leuke mensen om mee op date te gaan en zelfs relaties kunnen zich hier vormen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Facebook actief op de datingmarkt

Onder de vele leden van Facebook bevinden zich ook veel singles die op zoek zijn naar een nieuwe partner. Facebook realiseert zich dit ook en heeft aangekondigd een nieuwe functie actief te maken die dating via dit platform mogelijk maakt. Deze functie heeft de naam Facebook Dating en hiermee wordt deze vorm van social media actief in de uitgebreide datingmarkt.

facebook screenshot

Een serieuze relatie vinden

Facebook introduceert de nieuwe datingfunctie voornamelijk met het doel in gedachten om mensen bij elkaar te brengen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Waar menig ander datingsite of datingplatform ook ruimschoots ruimte biedt voor het ontmoeten van mensen voor een korte relatie, onenightstands of hook-ups, zul je via de datingfunctie van Facebook juist eerder in contact komen met mensen die echt graag een serieuze ontmoeting willen ervaren, met uitzicht op een nieuwe waardevolle relatie.

Niet swipen

Je zult met deze nieuwe functie dan ook niet het gebruikelijke swipen tegenkomen zoals bij Tinder, waarbij je op profielfoto en -schets kunt bepalen of iemand je wel of niet voldoende aanspreekt om mee af te spreken of zelfs maar verder naar het profiel te kijken. Vaak kun je deze gemakkelijk wegschuiven op je mobiel of smartphone en door gaan naar een volgende profielschets. Dat zal bij de nieuwe Facebook Dating functie anders in zijn werking gaan.

facebook-dating

Een nieuw facebook dating profiel

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functie, Facebook Dating, zul je een nieuw profiel aan moeten maken. Je kunt geen toegang krijgen tot de functie via je bestaande Facebookaccount. Je maakt een nieuw, apart datingprofiel aan, waarop je gevonden kunt worden door andere geïnteresseerde Facebookgebruikers die eveneens een nieuw datingprofiel hebben aangemaakt. Ondanks dat je geen gebruik kunt maken van de functies in deze nieuwe datingoptie, kun je wel vanaf je huidige profiel deze aanmaken. Op die manier is het wel met elkaar verbonden, echter kun je via je gebruikelijke profiel niet toegang krijgen.

Afgeschermde instelling

Zodra je een nieuw profiel hebt aangemaakt, krijgen potentiële dates dit datingprofiel te zien. Ze kunnen niet je zien wat je normale profiel op Facebook is. Deze blijft afgeschermd volgens de aanwijzingen die jezelf in de instellingen hiervoor hebt aangegeven. Facebook Dating is dus een apart datinggedeelte binnen Facebook, waarvan je gebruik kunt maken. Het is geen aparte dating app en werkt ook niet op de gebruikelijke manier. Dit maakt het innovatief en geheel opnieuw aantrekkelijk voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe geliefde.

Privacy voorop

De nieuwe Facebook Dating functie kan door iedereen worden aangezet, echter zal deze niet zichtbaar zijn in je profiel. Enkel als je bewust op zoek wilt gaan naar een nieuwe partner en Facebook hiervoor in wilt zetten, zul je de functie kunnen vinden. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je profiel wordt voorgesteld aan vrienden op je vriendenlijst, want volgens de algoritmes wordt hier rekening mee gehouden. Enkel mensen die niet aan je gelinkt zijn, worden voorgesteld als potentiële kandidaat voor een date en geen van je vrienden zal zelfs maar weten dat je je voor de functie Facebook Dating hebt aangemeld.

privacy

De interesses waarvan Facebook op de hoogte is, via je gebruikelijke profiel, zullen worden gelinkt aan mensen met eenzelfde interesse. Zo ontmoet je snel gelijkgestemden. Ook is er de mogelijkheid om met de ander te chatten, zodat je reeds kennis kunt maken. Er zullen mogelijke matches aan je getoond worden, waaruit jij dan een keuze kunt maken en interesse kunt tonen. Zodra dit wederzijds blijkt, wordt de functie om te chatten actief.

Nog even geduld…

Vooralsnog is de functie nog niet beschikbaar. Binnenkort wil Facebook beginnen met het testen van de verschillende functies. Waarschijnlijk zal ergens in 2019 de functie Facebook Dating actief worden gesteld voor gebruik door leden.

Update: Facebook stelt dating introductie uit

Voorlopig wordt Facebook Dating nog niet geïntroduceerd voor de Europese markt. Doordat deze niet aan de Europese privacy wetgeving voldoet. Het is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer deze app wel beschikbaar is in Europa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties