Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Een onbereikbare liefde – Wat te doen?
Een onbereikbare liefde

Een onbereikbare liefde - Wat te doen?

Welke online datingsite?
11 februari 2021

Wanneer je verliefd op iemand wordt is de kans altijd aanwezig dat deze verliefdheid niet wederzijds is. Als je dit overkomt kan dit een heel vervelende ervaring zijn, zeker als je wel probeert om toenadering te zoeken en een botte afwijzing krijgt. Iedereen maakt dit in zijn leven minimaal een keer mee, en dat is misschien een schrale troost. Als je vooraf al weet dat de kans vrij groot is dat je liefde onbeantwoord zal blijven dan is het misschien verstandiger om er niets mee te doen. Dat klinkt misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is vaak wel de beste oplossing. Je kunt een paar dingen doen om met een onbereikbare liefde om te gaan.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een onbereikbare liefde op je werk

De klassieker dat de secretaresse verliefd wordt op de directeur kennen we allemaal. Dit heeft al heel wat keren tot een hoop leed geleid en verbroken relaties. Maar natuurlijk kun je ook als medewerker verliefd worden op een collega. Als deze collega onbereikbaar is, dan kun je overwegen om ontslag te nemen. Als je collega bijvoorbeeld al een relatie heeft, is de kans groot dat hij of zij deze relatie niet voor jou wil opgeven. En als dat wel het geval zou zijn, dan moet je je realiseren dat je het stranden van de relatie van je collega op je geweten kunt hebben. Dit kan leiden tot spanningen en tot verslechtering van het contact met andere collega’s.

collega

Een veel oudere of jongere onbereikbare liefde

Een andere reden waarom een liefde onbereikbaar kan zijn is de leeftijd. Er zijn relaties tussen mensen die heel veel in leeftijd schelen, maar gebruikelijk is het niet. Als je als oudere man verliefd wordt op een veel jongere vrouw dan kan het zijn dat zij in eerste instantie nog wel interesse toont en zich gevleid voelt. Maar als ze na verloop van tijd iemand tegenkomt van haar eigen leeftijd is de kans groot dat ze de relatie alsnog verbreekt. Een partner met meer dan 10 jaar verschil is in veel gevallen lastig. Ook vrouwen hebben soms een veel jongere partner. Maar hiervoor geldt hetzelfde: Als je jonge minnaar een vrouw tegenkomt van zijn eigen leeftijd, met wie hij misschien nog een gezin kan stichten, is de kans groot dat jullie relatie alsnog strandt.

relatie met oudere man

Probeer afleiding te zoeken

Als je verliefd wordt op iemand die onbereikbaar is, dan is het verstandig om te proberen afleiding te zoeken. Ga uit met vrienden, boek een vakantie of ga een sport of hobby doen om je zinnen te verzetten. Probeer contact met degene op wie je in stilte verliefd bent te vermijden. Als dit onmogelijk is, bijvoorbeeld omdat jullie naaste collega’s zijn, kun je misschien overplaatsing aanvragen of omzien naar een andere baan. Halsoverkop ontslag nemen is ook weer niet nodig. Hierbij loop je bovendien het risico geen ander werk te vinden en dus zonder inkomen komen te zitten. Het kan altijd nog gebeuren dat je gevoelens voorbij gaan na verloop van tijd. Misschien wel omdat je alsnog je grote ware liefde ontmoet die wel bereikbaar voor je is.

Eén reactie op “Een onbereikbare liefde – Wat te doen?”

 1. Avatar for John John schreef:

  Al een lange tijd ben ik in stilte verliefd op een mooie vrouw in een winkel. Ik durf haar alleen niet te benaderen voor een eventueel gesprek op een andere plaats.
  Het is toch vreemd dat er een grote aarzeling is bij mij.
  Is het faalangst of binding angst?
  Ik weet het niet. Er wordt ook wel over geschreven dat meerdere mannen hier mee rond lopen.
  Zij heeft inmiddels ook een oogje op mij dat voel je als man zijnde, en wellicht hoopt ze wel op een toenadering van mijn kant.
  Nachten ben ik op en val pas tegen de morgen in slaap.
  Piekeren, piekeren en nog een piekeren.
  Een mens zit vreemd in elkaar, dat heb ik inmiddels wel ervaren en zeker op dit gebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items