Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / De eeuwige vrijgezel – Wat te doen?
De eeuwige vrijgezel

De eeuwige vrijgezel - Wat te doen?

Welke online datingsite?
20 februari 2021

Er wordt vaker gesproken over de eeuwige vrijgezel, maar wat is dat nu eigenlijk? Veel mensen vinden het vervelend wanneer iemand anders hen erop wijst dat zij worden gezien als de eeuwige vrijgezel, terwijl het wel heel makkelijk is om van een ander te zeggen dat het een eeuwige vrijgezel is. Vreemd, want in dit laatste geval heb je eigenlijk helemaal niet het idee dat je iets naars over iemand zegt, terwijl je het wel zo opvat wanneer het over jou wordt gezegd. Wanneer ben je nu eigenlijk een eeuwige vrijgezel en wanneer niet?

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Heeft een eeuwige vrijgezel nooit een relatie gehad?

Het is zeker niet zo dat een eeuwige vrijgezel nooit een relatie heeft gehad. Dit kan wel, maar dit is niet per definitie het geval. Er zijn mensen die, vaak op jongere leeftijd, wel relaties hebben gehad en soms zelfs een langdurige relatie, maar die later omvormen tot eeuwige vrijgezel. Dit zegt dan ook meer over de toekomst dan over het verleden. Er zijn mensen die zich gewoon niet goed kunnen vinden in een relatie of die al zo lang gewend zijn aan het leven alleen dat zij letterlijk niet meer met iemand samen kunnen leven. Deze mensen worden ook wel eeuwige vrijgezellen genoemd.

vrijgezel

Is het erg om een eeuwige vrijgezel te zijn?

Dat ligt aan de persoon zelf. Als iemand heel graag een relatie wil, maar deze om welke reden ook nooit lijkt te krijgen, dan is het heel vervelend om de eeuwige vrijgezel te zijn. Er blijft dan altijd een stukje gemis in het leven en dit is toch wel een reden om niet helemaal gelukkig te kunnen zijn. Anderzijds zijn er ook mensen die er zelf voor kiezen om de eeuwige vrijgezel te zijn. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Toch is het zo dat een eeuwige vrijgezel gelukkiger is wanneer deze zelf de keuze heeft gemaakt om als happy single door het leven te gaan.

Wat kun je eraan doen als je een eeuwige vrijgezel bent?

Als je altijd wordt gezien als de eeuwige vrijgezel, en je wilt hier iets aan doen, dan kun je je natuurlijk inschrijven bij een datingsite of gewoon op stap gaan om leuke mensen te ontmoeten. Dit is nu juist precies hetgeen waar een eeuwige vrijgezel moeite mee heeft. Daarom kan het aan te raden zijn om eerst te werken aan het opbouwen van het zelfvertrouwen, zodat de houding en uitstraling veranderen. Dit kan al voldoende zijn om ineens de liefde tegen het lijf te lopen.

eeuwige vrijgezel

Kun je voorkomen dat je een eeuwige vrijgezel wordt?

Als je bang bent om te eindigen als eeuwige vrijgezel, dan is het goed om zo vroeg mogelijk stappen te ondernemen om dit te voorkomen. Blijf goed onder de mensen en zorg ervoor dat je een goede uitstraling hebt. Ook hier geldt natuurlijk dat het goed is om aan je zelfvertrouwen te werken wanneer dit nodig is. Daarnaast is het belangrijk om te blijven communiceren en niet weg te duiken in je eigen leven, waar niemand anders je kan vinden. Zet stappen om beter in sociaal contact te worden. Als je een muurtje om je heen hebt gebouwd, waar veel eeuwige vrijgezellen bekend om staan, dan is het zaak om deze af te breken, eventueel met de ondersteuning van een therapeut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items