Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 8 Datingvalkuilen van vrouwen die een man kunnen wegjagen!
man wegjagen

8 Datingvalkuilen van vrouwen die een man kunnen wegjagen!

Welke online datingsite?
16 februari 2021

Soms kun je door je gedrag tijdens het daten de ander het gevoel geven dat hij heel snel moet maken dat hij wegkomt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als het je ooit is overkomen dat een man van het ene op het andere moment besloot dat hij het contact met je wilde verbreken dan is het misschien handig om te proberen erachter te komen waar dat aan lag. Natuurlijk kan het een incident zijn. Als de klik er niet is dan moet je dat gewoon accepteren. Maar als het vaker gebeurt dat na 1 of 2 afspraakjes de ander afhaakt dan moet je je misschien afvragen of je je aanpak moet wijzigen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Veel gemaakte datingfouten door vrouwen

Heb je geregeld een date die naar jouw idee goed verliep, maar belt hij je de volgende dag toch niet terug? Dat hoeft niet altijd aan de man te liggen, we zetten veelgemaakte datingfouten door vrouwen op een rij, uiteraard in combinatie met slimme tips om het beter te doen.

1. Onderwerpen die bij de eerste date niet worden besproken

Als je een eerste date hebt met een man dan zijn er een paar onderwerpen die je beter kunt vermijden. Eén daarvan is geld. Over geld praat je niet als je elkaar voor het eerst ontmoet. Schep niet op dat je geld genoeg hebt maar ga ook niet zitten klagen dat je heel krap bij kas zit. Beide kan ervoor zorgen dat je date een verkeerde indruk van je krijgt. Begin ook zeker niet meteen over kinderen en een gezinnetje stichten. Ook als jullie beiden die wens hebben is het niet de bedoeling dat je twee maanden na je eerste date zwanger bent.

geld

2. Praat niet uitgebreid over vorige relaties

Ga tijdens een eerste date niet klagen over je ex. Je date krijgt dan namelijk de indruk dat als hij je volgende ex zou worden hij bij een volgende date van jou ook zo over de tong gaat. Ook als je vorige relatie vervelend is geëindigd omdat hij je bedroog met een ander is het verstandig om hier niet over uit te weiden. Je kunt er gerust een opmerking over maken maar doe dit dan in bedekte termen en maak het geen uitgebreid onderwerp van gesprek. Je bent nu met deze persoon op date en die zit niet te wachten op een uitgebreide klaagzang over zijn voorganger.

date

3. Laat niet duidelijk doorschemeren dat je een klusjesman zoekt

Veel vrouwen zijn niet zo handig als het om klussen gaat. Als je pas een nieuwe relatie hebt dan wil je vriend je misschien best helpen met schilderen als dat zo uitkomt, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je misbruik maakt van iemand en deze persoon de indruk geeft dat hij er alleen maar is om voor je te klussen. Zelf ook de handen uit de mouwen steken is dan ook zeker aan te bevelen als je toch een beroep wilt doen op iemands hulp.

klusjesman

4. Wees voorzichtig met kritiek op zijn familie en vrienden

Als je een nieuwe vriend hebt dan komt er een moment waarop je kennismaakt met zijn familie en vrienden. Ook als deze mensen niet zo bij je in de smaak vallen is het niet verstandig om dat duidelijk te laten merken. Het is zijn familie en hij houdt van deze mensen, net zoals jij van jouw familie. Dat ze niet helemaal zijn zoals jij graag zou willen zal je voor lief moeten nemen als je met deze man verder wilt. Doe dus wat water bij de wijn en probeer een zo goed mogelijke verstandhouding met je schoonfamilie te onderhouden. Je hoeft er echt niet iedere week over de vloer te komen als het niet zo heel goed klikt, maar laat in ieder geval zien dat je je best doet.

vrienden

5. Leg geen te grote claim op je geliefde

Gun je partner ook een eigen leven. Als hij met vrienden wil gaan stappen, dan moet je hem gewoon een fijne avond wensen. Als hij met zijn vader naar een voetbalwedstrijd gaat dan moet dat gewoon kunnen. Gebruik je vrije zondagmiddag om af te spreken met een vriendin of kruip met en goed boek op de bank. Accepteer ook dat je niet alles van hem hoeft te weten. Een man die het gevoel krijgt dat zijn vriendin hem voortdurend controleert zal het al snel benauwd krijgen en dat kan uiteindelijk leiden tot een breuk in de relatie. Als je echt moeite hebt met bepaalde dingen die je partner doet, praat er dan over en probeer samen een compromis te vinden.

voetbal

6. Luiheid en de vuile was

Veel vrouwen zijn wat lui op een date, vooral wanneer het de zoveelste in korte tijd is. Ga je erin als een zakelijke afspraak met de juiste voorbereiding? Dan kun je het uur gebruiken om je zelfverzekerdheid, uitstraling en karakter uitstekend kenbaar te maken; iets waar de man op zit te wachten. Laat het niet alleen maar over aan de man, presenteer jezelf tijdens een date! Voorkom dat je al meteen de vuile was buiten hangt, in de vorm van ex-vriendjes die je hebt gehad. Zelfs wanneer de man er (per ongeluk) op aanstuurt doe je er verstandig dit nog even achterwege te laten, of het zelfs nooit ter sprake te brengen.

afspraak

7. Seks op de eerste date en persoonlijke doelen

Heb je liever geen seks op de eerste date? Dat is geen enkel probleem, mits je het niet meteen duidelijk probeert te maken. Dat komt wantrouwend over, je kunt daar gewoon mee wachten tot het eind van de date door de man vervolgens bijvoorbeeld niet mee naar huis te vragen. Spreek aan de andere kant bij voorkeur over je persoonlijke doelen en ambities, los van het huwelijk en eventuele kinderen. Spreek over wat je wilt bereiken in je werk of je maatschappelijke carrière, zodat je voorkomt dat je de man tegenover je al direct begint te verstikken.

seks

8. Veel te veel informatie en hard to get

Probeer te voorkomen dat je meteen teveel informatie deelt, de details van je achtergrond of doelen komen later vanzelf een keer ter sprake. Heb je excentrieke karaktereigenschappen? Bewaar die in ieder geval tot de 4e date, voor die tijd zit hij echt niet te wachten op je specifieke angst voor clowns of je pinda-allergie. Tenslotte is het als vrouw tijdens een date verstandig om het spelletje mee te spelen, mannen houden van een leuke uitdaging. Wees niet te gemakkelijk, speel hier en daar hard to get of maak je voorkeuren niet meteen kenbaar. Wees een beetje uitdagend en mysterieus, zodat de man je de volgende dag wel móet bellen om meer over je te weten te komen.

uitdagend

 

Eén reactie op “8 Datingvalkuilen van vrouwen die een man kunnen wegjagen!”

  1. Avatar for MGTOW MGTOW schreef:

    Een van de grootste valkuilen;
    voer geen sollicitatiegesprek!
    Vrouwen zijn vaak zo druk bezig hun ellenlange verlanglijst te checken dat ze vergeten een date te hebben. Ik krijg dan rare vragen of ik al dan niet in loondienst ben (om te checken hoeveel geld ik heb). Zij kan daar ook achter komen door gewoon te praten, Maar Nee, het lijstje moet toch zsm afgelopen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items