Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Datingtips voor senioren – Wat zijn de opties?
dating senioren

Datingtips voor senioren - Wat zijn de opties?

Welke online datingsite?
10 november 2020

Daten is tegenwoordig niet alleen weggelegd voor jongeren en net gescheiden dertigers. Ook senioren willen soms een nieuwe relatie wanneer hun partner is overleden of een relatie na lange tijd is gestrand. Maar hoe pak je dat aan? Je kunt toch niet als man of vrouw van over de 60 weer het uitgaansleven in duiken? Oké, sommigen zullen het wel doen, maar voor veel mensen van die leeftijd is dat niet echt een optie. Gelukkig zijn er ook andere manieren om weer een partner te vinden.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Online dating voor senioren

Veel senioren zitten tegenwoordig ook op het internet. Ze hebben een e-mailadres, een Facebookaccount en ze skypen met de kleinkinderen. Ook online dating behoort dan tot de mogelijkheden. Er zijn speciale datingsites voor senioren, daar kun je je alleen vanaf een bepaalde leeftijd inschrijven en loop je dus niet het risico uitsluitend jongere mensen tegen te komen. Of deze manier van daten je ligt hangt er natuurlijk van af hoe je er tegenover staat. Voor sommigen is het een prima manier een nieuwe partner te vinden, anderen moeten er niet aan denken om met hun foto op een datingsite te staan.

online dating senioren

Ga mee met een single reis voor senioren

Houd je van reizen dan kun je ook meegaan met speciaal voor senioren die single zijn georganiseerde vakantiereizen. Niet dat alle deelnemers specifiek op zoek zijn naar een nieuwe partner, maar het zou natuurlijk kunnen dat je tijdens zo’n reis iemand tegenkomt met wie het klikt. Ook tref je tijdens een dergelijke vakantie vaak mensen met dezelfde interesses, omdat ze anders niet voor dit type reis hadden gekozen.

singlereis senioren

Zoek een hobby

Een gezamenlijke hobby kan mensen ook bij elkaar brengen. Je kunt dan bij voorbeeld denken aan kaarten of wandelen. Dingen die actieve ouderen graag doen worden soms ook in de regio georganiseerd. Als je nog mobiel genoeg bent kun je je aansluiten bij een wandel- of fietsclub voor ouderen. Wie weet kom je daar iemand tegen met wie je nog een aantal mooie jaren samen kunt doorbrengen.

kaarten

Wees voorzichtig met daten

Voor iedereen, maar ook zeker voor ouderen, geldt dat je altijd voorzichtig moet zijn met het leggen van contacten met mensen die je nog nooit persoonlijk hebt ontmoet. De kans bestaat, zeker bij internetdating, dat je bedrogen wordt. Het komt regelmatig voor dat mensen via een internetdate grote sommen geld zijn kwijtgeraakt of op een andere manier in de problemen zijn gekomen. Je kunt dit voorkomen door niet in te gaan op verzoeken om geld of om een lening. Hoe verleidelijk het misschien ook is, ga niet in op dit soort verzoeken bij iemand die je nog maar kort kent en waarvan je de achtergronden niet kent. Sommige senioren zijn kwetsbaar en daar maken anderen dan op een slinkse manier misbruik van. Mocht je te maken krijgen met bedrog of diefstal, doe dan altijd aangifte bij de politie.

Datingsites voor senioren

Je kunt je het beste inschrijven bij datingsites voor 70 plussers. Hier heb je de meeste kans op het vinden van iemand in jouw leeftijdsgroep, omdat hier in tegenstelling tot datingsites als RelatiePlanet geen jongeren staan ingeschreven. Hieronder volgt een greep uit een aantal bekende senioren datingsites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items