Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Datingsites voor millenials – Waar kun je online daten?
Datingsites voor millenials

Datingsites voor millenials - Waar kun je online daten?

Welke online datingsite?
17 februari 2021

Met de term millenials wordt de groep mensen aangeduid die geboren is tussen 1980 en 2000. Het betreft een marketingdoelgroep waar veel onderzoek naar wordt gedaan. Millenials zijn opgegroeid in het digitale tijdperk, maar in tegenstelling tot de groep die na hun komt, de Digital Natives, weten ze ook nog hoe het was zonder smartphones, internet en sociale netwerksites. Er wordt van deze groep gezegd dat ze een enorme bewijsdrang hebben, flexibel zijn en vrijheid erg belangrijk vinden. Het zijn vaak echte wereldburgers, die weten wat ze willen en het normaal vinden om de dromen die ze hebben na te jagen en te verwezenlijken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Millenials en relaties

Ook als het gaat om relaties weten millenials vaak verrassend goed wat ze willen. Ze staan sterk in hun schoenen en zoeken een partner die een toevoeging is aan hun dynamische leven en die op dezelfde manier in het leven staat. Wel wordt gezegd dat ze egocentrisch zijn en zichzelf ook binnen een relatie voorop stellen. Mocht er een in hun ogen betere partner voorbij komen dan is deze groep sneller geneigd de bestaande relatie hiervoor te verbreken. Daar ze gewend zijn om al hun zaken digitaal te regelen, is het niet zo vreemd dat deze groep ook zeer actief is als het gaat om online daten.

millenials online dating

Gemakkelijk een date scoren

Voor datingsites is deze groep dus zeker interessant en dat zie je ook aan het grote aantal datingsites dat gericht is op deze leeftijdsgroep. De twintigers van deze tijd hebben op dit gebied heel wat te kiezen en maken ook massaal gebruik van deze datingsites. Net als voor veel andere zaken hoef je ook voor het regelen van een date de deur niet meer uit. Een nieuwe partner hoef je al lang niet meer in de kroeg op te duiken, die zoek je met gemak online.

Welke datingsites zijn er voor millenials?

Een bekende datingsite voor jongeren is natuurlijk Pepper. Tachtig procent van de ingeschreven singles is tussen de 20 en 45 jaar. Bij Pepper kun je een mooi profiel maken door een fotocollage te maken. Pepper is van mening dat een leuke foto meer zegt dan een lange profielomschrijving. Veiligheid staat bij Pepper voorop. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd en bovendien geven ze ook gerichte tips voor veilig online daten. Verder hebben ze een klantenservice die elke avond tot 23.00 uur bereikbaar is.

datingsites millenials

Meer online dating voor millenials

Verder heb je Match4Me, een datingsite die zich richt op hoger opgeleiden net zoals Parship.nl. Je kunt je hier gratis inschrijven, een profiel aanmaken en direct op zoek gaan naar leuke singles. Voorwaarde is wel dat je een HBO of WO achtergrond hebt. Volgens Match4Me is zo´n 47% van de deelnemers man en 53% vrouw.

Verder zijn er ook nog de algemene datingsites zoals Parship, Lexa en Relatieplanet waar je natuurlijk ook als jongere uitstekend terecht kunt. Selecteren doe je gemakkelijk op leeftijd en ook hier zul je genoeg leeftijdsgenoten aantreffen. Behalve datingsites zijn er ook nog dating apps zoals Tinder, waar je je gratis in kunt schrijven en dates kunt zoeken bij jou in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items