Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Datingsites versus datingapps
Datingsites versus datingapps

Datingsites versus datingapps

Welke online datingsite?
13 februari 2021

Datingsites zijn er in overvloed en zijn dan ook al jaren actief op het wereldwijde web. Eigenlijk mag je stellen dat er al datingsites zijn sinds het begin van het internet. Vaak bestaat er nog een taboe rond datingsites, omdat niet iedereen het zo’n goed idee vindt om iemand te leren kennen via het onbekende wereldwijde web. Toch durven meer en meer mensen ervoor uitkomen dat ze de ware liefde zoeken via het internet.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Online daten via datingapps

Tegenwoordig worden de sites ondersteund door datingapps en sommige van deze apps fungeren zelfs zonder een website. Sowieso horen beide onder de noemer “online daten”. De meeste datingsites hebben tegenwoordig ook een datingapp beschikbaar. Daarom is er eigenlijk geen verschil tussen de app en de website die ze aanbieden. Ook werkt dit omgekeerd zo, wist je bijvoorbeeld dat je gewoon via Tinder.com kunt inloggen op je datingprofiel?

online daten

De echte wereld wordt verdoezeld

Vandaag de dag is het niet meer zo eenvoudig om de ware liefde tegen het lijf te lopen. Vroeger leek het allemaal wel makkelijker te gaan. Opmerkelijk is dat de komst van het internet daar heel wat mee heeft te maken. Hoe meer sociale netwerken er bestaan, hoe asocialer de mens lijkt te worden. Alle persoonlijke belevenissen worden via Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat gedeeld. Wie uit de boot valt, doet ook maar gretig mee en post maar iets om te kunnen tonen wat voor een interessant leven hij of zij leidt. Wat we echter vaak vergeten, is dat we slechts een momentopname zien. Een foto van een gelukkig koppel kan bijvoorbeeld net genomen worden na een fikse ruzie tussen de twee. De sociale netwerken verdoezelen als het ware de problemen die iedereen wel eens meemaakt. Alleen de schone schijn lijkt te tellen op het internet.

En dan was er online daten

Omdat meer en meer mensen zich niet meer kunnen loslaten van het internet en de vele apps die er bestaan, is het logisch dat meer en meer mensen zich wenden tot online daten om de ware liefde te vinden. Vroeger konden mensen niet anders dan uit te gaan om iemand nieuws te leren kennen. Tegenwoordig kan je gewoon vanuit je luie zetel iemand leren kennen. Het enige wat je hoeft te doen is je inschrijven op een datingsite of je aanmelden op een datingapp. Terwijl je een filmpje kijkt, screen je de beschikbare profielen of swipe je van links naar rechts. Eenmaal je een match hebt, beslis je of je wel of niet wil praten met de persoon in kwestie. Stel je maar eens voor dat je dit in de kroeg zou doen… Eerst flirten met iemand om dan vervolgens te zeggen dat je niet meer met de persoon wil praten. Via het internet kan het echter allemaal.

online daten

De voordelen van online daten

Wie zich ooit al heeft aangemeld voor een datingsite of een datingapp, kan beamen dat het eerst wat eng aanvoelt. Je gooit jezelf op het wereldwijde web, wetende dat iedereen in je omgeving kan zien dat je op zoek bent naar liefde. Ook al doe je het vanachter je computer of je smartphone, toch geef je jezelf meteen open. En dat is iets wat we in het “echte” leven niet meteen doen natuurlijk. Daarom is het best wel moedig dat mensen online daten, want ze gooien zichzelf te grabbel van de maatschappij. Het grote voordeel van online daten is dat je op korte termijn een groot aantal nieuwe mensen kunt ontmoeten. Als je wil, kun je iedere avond met iemand anders afspreken. Maar als je serieus op zoek bent, focus je je natuurlijk op de persoon met wie je een echte klik hebt. Om te weten wie dit is, is het natuurlijk noodzakelijk om met een aantal mensen contact te leggen. Like dus niet zomaar iemand, maar start er ook een gesprek mee. Pas dan zul je merken of je die persoon ook beter wil leren kennen.

Iedereen kan iedereen zijn

Er is natuurlijk ook een mindere kant aan het online daten. Iedereen kan zich namelijk voordoen als wie hij of zij maar wil zijn. Ook foto’s kunnen heel makkelijk misleiden, waardoor je op een “echte” date teleurgesteld kunt zijn van de persoon met wie je nu aan het daten bent. Datingsites doen er echter veel aan om dit soort bedrog te voorkomen. Echter is het niet mogelijk om alle profielen grondig te screenen en te laten matchen met de foto. Wees dus altijd kritisch en houd er rekening mee dat je weleens met een bedrieger te maken kunt hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties