Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Ontdek de geheimen van dating in Overijssel!
een stel wandelt langs de schilderachtige grachten van Deventer in Overijssel

Ontdek de geheimen van dating in Overijssel!

Welke online datingsite?
18 december 2023

Als je op zoek bent naar liefde in Overijssel, dan ben je bij Welkeonlinedatingsite.nl aan het juiste adres! Onze blog biedt een overzicht van de beste datingwebsites en -apps die speciaal zijn ontworpen voor singles in deze regio. We delen handige tips en adviezen over hoe je het beste kunt navigeren door de wereld van online dating in Overijssel. Van de pittoreske stadjes en gezellige restaurants tot de beste plekken voor een romantische date, onze blog biedt waardevolle inzichten om je zoektocht naar de perfecte partner een stuk gemakkelijker te maken. Bekijk onze blog en begin vandaag nog met het vinden van jouw perfecte match in Overijssel!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Dating in Overijssel

Overijssel is een grote provincie met veel plekken waar je met een date naar toe kunt gaan. Zo zijn er mooie steden zoals Deventer en Zwolle maar zijn er ook voldoende kleine dorpjes waar je de schoonheid van de provincie kunt gaan bewonderen. Laten we eens met de steden gaan beginnen. Als we je een tip mogen geven dan is het leuk om met een date naar Deventer te gaan. Je hebt hier niet alleen een zeer actief uitgaansleven maar dit is ook nog eens een zeer mooie stad die je veel te bieden heeft. Zo zijn er mooie grachten waar je langs kunt lopen en dit is dus ook een zeer mooie stad om een wandeling in te gaan maken. Als je in de gelegenheid bent om naar Deventer te gaan met je date dan zal je daar zeker geen spijt van gaan krijgen.

YouTube player

Online daten in Overijssel

Ook als je de voorkeur geeft aan online daten kun je je concentreren op de regio Zwolle. Dating apps zoals Tinder en Grindr geven je de mogelijkheid om uitsluitend mensen te zien te krijgen die bij jou in de buurt wonen. Maar ook bij veel bekende datingsites kun je aangeven dat je zoekt naar iemand die in Overijssel of in de regio van Overijssel woont. Het is dan ook handig om als je je inschrijft bij een datingsite, je woonplaats in te vullen of een grotere plaats in de omgeving. Dit maakt het voor andere leden een stuk makkelijker om je te vinden. Zeker op datingsites en bij dating apps die vele honderdduizenden leden hebben is het onbegonnen werk om je te vinden als je geen duidelijkheid geeft over je woonplaats.

Een date vinden in Overijssel

Wanneer je een date wilt vinden in Overijssel dan kun je bijvoorbeeld online een leuk persoon gaan zoeken. Op de vele datingsites die Nederland te bieden heeft kun je leuke dates vinden en zal je ook altijd iemand vinden die bij je past. Het is ook goed mogelijk dat wanneer je in een stad zoals Zwolle woont dat er dan ook heel erg veel vrijgezellen ingeschreven staan die vlakbij je wonen. Voor de date hoef je dan niet ver te reizen en je woont meteen dan al beiden in de stad waar altijd wel een leuke eerste date te plannen is.

een stel dat op een bankje zit op het oude stadsplein van Zwolle

Speeddating in Overijssel

In de cafés in de steden daar is ook regelmatig de mogelijkheid om aan speeddating te gaan doen. Wat je dan doet is kort met iemand praten en na een aantal minuten wordt er gewisseld. Je geeft dan aan of je interesse hebt in iemand en als de interesse wederzijds is dan krijg je elkaars gegevens om contact met elkaar op te kunnen nemen. Speeddating is dan ook een zeer leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en misschien vind je hier zelfs wel een leuke nieuwe vlam in je leven.

Daten in Zwolle

Ook in Zwolle zijn er voldoende leuke plekken waar je heen kunt gaan. Je hebt hier ook een ruim aanbod aan restaurants en voor ieder persoon is er wel de juiste keuken te vinden. Uiteraard kun je ook in leuke andere plekken in Overijssel voldoende leuks vinden om er een succesvolle date van te gaan maken. Als je wilt gaan daten in Zwolle, of als je zelf in Zwolle woont en op zoek wilt gaan naar een vaste relatie dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ouderwets de kroeg in gaan en zien of je daar een leuke man of vrouw tegenkomt. Nog steeds zijn er veel mensen die op deze manier een leuke partner vinden. Ook vinden veel mensen hun partner op het werk, al kan dit soms tot ongemakkelijke situaties leiden en draait het er vaak op uit dat één van de twee op zoek gaat naar een andere baan, al dan niet gedwongen door de werkgever.

Mocht je besluiten om iets unieks in Zwolle te willen ondernemen dan kunnen wij je aanraden een hapje te gaan eten in de Koperen Hoogte. Deze ligt op een paar minuten afstand van Zwolle en dit is een hoge toren die bovenaan langzaam ronddraait. Hierin zit een restaurant gevestigd en je kunt dan genieten van het prachtige uitzicht wat deze toren te bieden heeft. Als je hier met je date uit eten gaat dan staat dit bijna garant voor een leuke date. Mocht je nog een leuke date zoeken om mee uit te gaan in Overijssel dan zijn daarvoor dus genoeg mogelijkheden.

stel dat geniet van een warm drankje in een gezellig café in Zwolle.

Leuke dingen doen in Zwolle

Als je gaat daten in Zwolle zijn er genoeg mogelijkheden om leuke dingen te doen. Zwolle is een gezellige stad om uit eten te gaan bijvoorbeeld. Er is een gezellig centrum met een ruim aanbod aan restaurants. Als je er zelf woont weet je dat natuurlijk wel. Maar als je wordt uitgenodigd voor en date in Zwolle hoef je je dus geen zorgen te maken dat jullie het niet leuk zullen hebben. Jullie kunnen natuurlijk ook een leuke stadswandeling gaan maken of een museum bezoeken, dit zijn vaak prima manieren om elkaar beter te leren kennen. Een bekend museum in Zwolle is “de Fundatie“. Of ga samen naar de film of bezoek een theatervoorstelling. Als jullie wat cultuur betreft dezelfde smaak hebben dan is er al een wat grotere kans op een klik tijdens een eerste date.

Spreek af op een neutrale plaats

Ongeacht of je nu in Zwolle gaat daten of ergens anders, het is altijd verstandig om op een neutrale plaats af te spreken. Maak dus bij voorkeur geen afspraak bij jou of je date thuis. Als je beiden op neutraal terrein bent is de kans groter dat je elkaar goed leert kennen. En je vermijdt het risico dat je niet gemakkelijk weg kunt als de date echt helemaal niet is wat je ervan verwacht had. Als je bijvoorbeeld in een café of restaurant afspreekt dan kun je een niet geslaagde date wat gemakkelijker afbreekt. Anderzijds kun je ook de conclusie trekken dat je gewoon lekker uit eten gaat en na afloop aangeeft dat je bij nader inzien geen vervolg wilt geven aan de eerste ontmoeting.

twee individuen die elkaar ontmoeten in een museum

Bedenk vooraf wat je kunt verwachten van een date

Het is verstandig om niet met te hoog gespannen verwachtingen naar een date te gaan. Daten in Zwolle is uiteindelijk niets meer of minder dan elkaar voor de eerste keer ontmoeten en zien of er een klik is. Ga er niet op voorhand van uit dat jullie dezelfde avond met elkaar in bed zullen belanden. Dan kom je in veel gevallen bedrogen uit of de vonk moet inderdaad meteen overslaan. Ga dus altijd naar een date met het idee dat je een leuk iemand gaat ontmoeten met wie het misschien, eventueel, iets zou kunnen worden in de toekomst.

Het is ook zeker niet handig om tijdens een eerste date meteen over seks te beginnen. Vooral veel vrouwen vinden dit erg ongemakkelijk en krijgen daar vaak het idee bij dat het hun date alleen daar om te doen is. Het wordt natuurlijk wat anders als het om een seksdate gaat. Maar een ‘gewone’ eerste date is bedoeld om elkaar te leren kennen en dan past enige terughoudendheid wel.

Wees geïnteresseerd in de ander

Wil je een goede indruk maken op je date, toon dan interesse. Doseer je vragen wel, zodat het geen ‘kruisverhoor’ wordt en geef de ander de gelegenheid om jou ook dingen te vragen. Zaken die tijdens een eerste date beter vermeden kunnen worden zijn politieke voorkeur, geloofsovertuiging en geldkwesties. Tenzij het geloof belangrijk voor je is natuurlijk, maar dan heb je deze date daar waarschijnlijk al voor jullie eerste afspraak naar gevraagd of hem of haar daar op geselecteerd op een datingsite. Door belangstelling te tonen in de ander geef je aan dat je serieus bent en echt graag een toekomst met iemand wilt opbouwen. De kans op een vervolg maak je daarmee gelijk een stukje groter.

een stel dat in een café zit en in gesprek is.

Datingtips voor Zwolle

Zwolle is een prachtige stad in Overijssel, met veel leuke plekken om te daten. Hier zijn enkele datingtips voor mensen die in Zwolle wonen:

 • Bezoek een museum of kunstgalerie: Zwolle is rijk aan culturele attracties, zoals het Stedelijk Museum Zwolle en het Kunstmuseum. Deze zijn geweldige plekken voor een casual en intellectuele date.
 • Ga naar een concert of muziekfestival: Zwolle staat bekend om haar levendige muziekscene, met evenementen zoals het Zwarte Cross festival en de concertreeks van het Metropole Orkest. Overweeg om samen naar een show of festival te gaan voor een leuke en energieke date.
 • Probeer een nieuw restaurant: Zwolle heeft een diverse culinaire scene, met alles van traditioneel Nederlands eten tot internationale keuken. Verken de restaurants van de stad en probeer iets nieuws samen.
 • Ga op brouwerijtour: Zwolle is de thuisbasis van vele brouwerijen, zoals Brouwerij de 7 Deugden en Brouwerij de Prael. Overweeg om een tour te doen en samen lokale bieren te proeven.
 • Ga op ballonvaart: Voor een echt onvergetelijke en romantische date, overweeg om op ballonvaart te gaan boven het prachtige landschap van Zwolle.
 • Ga op boottocht op de kanalen: Zwolle heeft vele mooie kanalen, en een tocht door deze kanalen kan een charmante en ontspannen manier zijn om een date door te brengen.
 • Ga naar een sportevenement: Zwolle is de thuisbasis van vele sportteams en -locaties, zoals de PEC Zwolle voetbalclub en het IJsselhallen evenementencentrum. Overweeg om samen naar een wedstrijd of evenement te gaan voor een levendige en spannende date.
 • Doe een kookles: Als jij en je partner graag koken, overweeg dan om samen een kookles te doen. Dit kan een leuke en interactieve manier zijn om een date door te brengen, en je krijgt aan het einde van de les ook nog eens een heerlijk maal.
 • Ga op wijnproeftour: Zwolle heeft vele wijnboerderijen, zoals Wijngoed de Molenberg en Wijngoed Rijk van de Keizer. Overweeg om samen een tour te doen en lokale wijnen te proeven.

Daten in Deventer

Een date in Deventer vinden is niet meer zo moeilijk sinds online daten helemaal is ingeburgerd. Als je in Deventer woont of graag iemand uit die stad leert kennen omdat het bij jou in de regio is dan kun je op het internet prima terecht om iemand te vinden. Het hangt er dan helemaal van af wat voor soort date je zoekt. Wil je een date voor een avondje stappen, een seksdate of zoek je een serieuze relatie? Dit zal je eerst voor jezelf helder moeten hebben voordat je je op een datingsite inschrijft of je in het nachtleven van Deventer stort.

een stel dat hand in hand door de charmante straten van Deventer loopt

Daten in Deventer met een doel

Als je doelbewust een date zoekt dan is de kans op succes meestal wel een stukje groter. Als je aan het daten gaat terwijl je zelf eigenlijk niet weet wat je wilt dan is de kans groot dat het op een teleurstelling uitdraait. Natuurlijk is het niet zo dat succes verzekerd is als je je inschrijft bij een datingsite of je aanmeldt bij een populaire dating app zoals Tinder. Want je zult hoe dan ook de juiste persoon tegen moeten komen en die kans is in principe net zo groot op een datingsite als in de kroeg. Alleen kun je via datingsites en –apps met veel meer mensen in contact komen. Dit maakt de kans op succes groter, maar op een teleurstelling ook.

Houd het daten overzichtelijk

Als je online gaat daten, of eigenlijk geldt dat voor alle vormen van dating, is het belangrijk om het voor jezelf overzichtelijk te houden. Spreek niet met drie mensen tegelijk af. Ten eerste wordt het dan toch een soort vleeskeuring en ten tweede loop je het risico dat je niet meer weet wat je vooraf met wie hebt besproken en dat je je dus tijdens de date vergist. Je date sterkte wensen met het overlijden van haar oma terwijl die nog springlevend is omdat dit bij een ander contact van je hoorde is niet zo’n heel sterke binnenkomer.

persoon die zijn agenda organiseert voor dates

Waar spreek je af voor je eerste date?

Je kunt voor je eerste date in Deventer het beste op ‘neutraal terrein’ afspreken. Als je je date bij jou thuis uitnodigt of je gaat bij hem of haar op bezoek, dan kun je je toch wat ongemakkelijk voelen. Stel je ontmoet elkaar en je weet meteen: Dit gaat het niet worden. Dan is het eigenlijk bijna niet mogelijk om meteen rechtsomkeert te maken. Het kan wel maar het komt enorm lomp over en zo wil je vast niet herinnerd worden, zelfs niet bij een date die niet aan je verwachtingen voldoet. Spreek dus af in een café of een restaurant. Onder het genot van een drankje of een hapje eten kunnen jullie elkaar dan beter leren kennen. En ook als de date geen vervolg krijgt kun je misschien toch nog een leuke middag of avond hebben.

Ga samen iets actiefs doen

In plaats van naar een horecagelegenheid te gaan voor je eerste date kun je natuurlijk ook iets actiefs gaan doen. Je kunt een mooie fietstocht of wandeling in de omgeving maken of een museum bezoeken. En als je elkaar treft tijdens het Dickens festival kunnen jullie daar samen naartoe. Kies ene activiteit die jullie beiden leuk vinden, probeer dat dus eerst uit te vinden voordat je afspreekt. Het is niet handig als de ene partij zich direct al naar de smaak van de andere schikt terwijl je dat eigenlijk helemaal niet ziet zitten. Wees eerlijk over wat je leuk vindt en vind niet klakkeloos alles leuk wat de ander leuk vindt. Als jullie een relatie krijgen zullen jullie wellicht nog jaren met elkaar optrekken en dan kun je niet blijven volhouden dat je iets leuk of juist niet leuk vindt terwijl eigenlijk het tegendeel waar is.

een stel dat deelneemt aan een sportieve activiteit

Do’s en dont’s bij een eerste date

Als je indruk wilt maken op een eerste date zorg dan dat je niet naar de bekende weg vraagt. Als iemand bijvoorbeeld op de chat van een datingsite al het nodige over zichzelf heeft verteld, zorg dan dat je die kennis paraat hebt. Het is wel zo attent als je nog weet dat je date een jongere broer heeft en van katten houdt of recent van baan is veranderd. Bepaalde onderwerpen kun je echt beter vermijden. Pas als jullie echt wat met elkaar hebben kun je een discussie aangaan over politiek of godsdienst. Over geld praat je alleen als er plannen zijn om te gaan samenwonen. Zolang jullie beiden een eigen huishouden voeren en er dus geen financiële verstrengelingen zijn is het niet zo gepast om het uitgebreid over geld te gaan hebben, tenzij jullie beiden aangeven het geen probleem te vinden natuurlijk.

Toon interesse in wat iemand vertelt

Heb je een date, toon dan daadwerkelijk interesse in wat iemand vertelt. Als je je date een vraag stelt, toon dan belangstelling als je antwoord krijgt. En stel zelf ook vragen die getuigen van interesse. Ook al vind je een onderwerp misschien een beetje vermoeiend, andersom zal dat wellicht ook op een bepaald punt het geval zijn en dan wil je ook niet dat je date terwijl jij praat haar telefoon checkt op nieuwe berichten. Over die telefoon gesproken: zet hem uit. Of stop hem in ieder geval weg. Dineren met smartphones op tafel getuigt van disrespect voor je tafelgenoot.

Attente luisteraar en betrokken spreker, waarbij actief gesprek centraal staat.

Datingtips voor Deventer

Deventer is ook een geweldige plek om te daten, met verschillende opties voor een romantisch diner, avondje uit of actief uitje:

 • Voor een romantisch diner: restaurant Het Anker
 • Voor spanning: Escape Deventer
 • Voor een avondje uit: bierbrouwerij de Kromme Haring of bar De Walrus
 • Voor wat actiefs: wandeling langs de IJssel of fietstocht door de omgeving, of picknick in het Bergkwartierpark

Daten in Enschede

Heb jij binnenkort een date in Enschede en heb je eigenlijk helemaal geen idee wat deze stad te bieden heeft? Geen paniek! Want wij zijn voor jou en je date op onderzoek uitgegaan en hebben op een rijtje gezet wat er allemaal te zien en te doen is in Enschede.

Een stel dat tijdens een date wandelt door het stadscentrum van Enschede

Een drankje doen in Enschede

Als het allemaal nog heel erg pril is en wellicht in de friendzone zit of je hebt elkaar nog niet ontmoet of alleen vluchtig, dan is het misschien een goed idee om rustig aan te beginnen met een drankje. Het is natuurlijk wel fijn om tijdens dat drankje en een fijn gesprek, je in een mooie omgeving te bevinden. De Oude Markt in Enschede wordt gezien als een van de allermooiste horecapleinen van Nederland. Daarnaast noemt men het ook weleens de Huiskamer van Twente. Een mooie en gezellige omgeving om elkaar voorzichtig te leren kennen onder het genot van iets lekkers.

Overigens is op dat plein ook de Grote Kerk te vinden. Hier worden regelmatig uitvoeringen gehouden. Ook kun je hier een filmhuis en een theater vinden. Dit kan dus ook nog een prima idee zijn voor een date.

Hof Espelo

Hof Espelo ligt op het Oost-Nederlandse plateau, een onderdeel van het noordzeebekken. Dit is een prachtige plek om te genieten van een fijne wandeling door de natuur. Er is ook nog een oud koetshuis te vinden, waar tevens het bezoekerscentrum is gevestigd. Daar kun je informatie opvragen over onder andere wandelroutes. Bij de hoofdingang van het hof is er de mogelijkheid om meteen met een wandeling te beginnen, het enige dat je hoeft te doen is de gele paaltjes volgen. Deze wandelroute duurt ongeveer een uur en vijftien minuten. Na afloop kun je in het bezoekerscentrum genieten van een heerlijk kopje koffie.

Een stel dat hand in hand wandelt langs de paden van Hof Espelo

Roombeek Cultuurpark

Voor wie niet zo veel heeft met natuur, maar meer met cultuur ben je ook in Enschede op de goede plek. In dit cultuurpark zijn vele instellingen te vinden, die je wandelend kunt bezoeken. TETEM kunstruimte, TwentseWelle, Rijksmuseum Twenthe en ArtEZ Academie voor Art & Design zijn de instellingen, die ook regelmatig samenwerken. Er wordt veel bijzonder kunst aangeboden en dat maakt een bezoek aan dit park echt uniek, een ervaring die je niet nog een tweede keer zult meemaken op een andere plek. Roombeek moet dienen als een inspiratie voor de samenleving, maar tegelijkertijd haalt het park ook weer inspiratie uit diezelfde samenleving. Wie weet dient het dan ook wel als inspiratie voor een volgende date.

Datingtips voor Enschede

Enschede is ook een geweldige plek om te daten, met verschillende opties voor een romantisch diner, avondje uit of actief uitje:

 • Voor een romantisch diner: restaurant De Gouden Os
 • Voor spanning: Escape Enschede
 • Voor een avondje uit: bierbrouwerij Twentse Bierbrouwerij of bar De Grolsch Veste
 • Voor wat actiefs: wandeling door het Twickelpark of fietstocht door de omgeving, of picknick in het Rietveldpark

een stel dat geniet van een diner bij kaarslicht in een restaurant.

Daten in Overijssel: waar moet je op letten?

Als u op zoek bent naar liefde in Overijssel, dan biedt deze blog van Welkeonlinedatingsite.nl u waardevolle informatie over de beste datingsites en -apps die in deze regio beschikbaar zijn. Bovendien krijgt u handige tips en adviezen over hoe u het meeste kunt halen uit uw online datingervaring en hoe u veilig kunt daten. Of u nu op zoek bent naar een serieuze relatie of gewoon een leuke date, met de juiste informatie en tools kunt u uw kansen vergroten om uw perfecte match te vinden. Dus neem de tijd om deze blog door te nemen en begin uw zoektocht naar liefde vandaag nog! Wat je ook gaat doen op je date, zorg dat je goed bent voorbereid. Zorg dat je er netjes uitziet, je tanden hebt gepoetst en niet te laat komt. Je wilt natuurlijk geen verkeerde indruk maken op je date. Zorg van tevoren dat je weet over welke dingen je eventueel met iemand kunt praten. Er is niets zo vervelend als een gesprek stilvalt en die stilte alleen maar langer en langer gaat duren.

Veelgestelde vragen over dating in Overijssel

Wat zijn de beste datingsites in Overijssel?

De beste datingsites in Overijssel zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeur en doelstellingen. Enkele populaire opties zijn Lexa, Parship en Elitedating.

Wat zijn de leukste activiteiten voor een eerste date in Overijssel?

Er zijn tal van leuke activiteiten voor een eerste date in Overijssel. Enkele suggesties zijn een wandeling door het historische centrum van Zwolle, een bezoek aan het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, of een boottocht door de grachten van Giethoorn.

Wat zijn de voordelen van online daten in Overijssel?

Online daten biedt verschillende voordelen in Overijssel, zoals het vergroten van de kans op een match en het gemak van het vinden van potentiële partners. Ook kunnen mensen online vaak meer over elkaar te weten komen voordat ze elkaar in het echt ontmoeten.

Hoe kan ik veilig online daten in Overijssel?

Om veilig te online daten in Overijssel is het belangrijk om een betrouwbare datingsite te kiezen en voorzichtig te zijn met het delen van persoonlijke informatie. Verder is het aan te raden om af te spreken op een openbare plek en om vrienden op de hoogte te stellen van de date.

Wat zijn de belangrijkste tips voor succesvol online daten in Overijssel?

Enkele belangrijke tips voor succesvol online daten in Overijssel zijn het aanmaken van een aantrekkelijk en volledig profiel, het gebruik van goede foto’s en het sturen van persoonlijke berichten. Verder is het belangrijk om geduld te hebben en niet te snel op te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---