Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten via de mobiele platformen steeds populairder
mobiele platformen

Daten via de mobiele platformen steeds populairder

Welke online datingsite?
02 augustus 2021

Het daten via mobiele platformen zoals de smartphone of de tablet wordt steeds populairder. Datingsite Lexa liet een onderzoek uitvoeren en dit onderzoek kreeg de naam LoveGeist. Hierin zien we een aantal trends staan en die willen we graag met je delen. 21 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek hebben een dating-app gedownload en maar liefst 25 procent wil dit wel eens gaan proberen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Toch liever daten via een computer?

Van alle mensen die meewerkten geeft 11 procent aan dat ze het liefste een datingsite bezoeken op een computer. Kijken we dan naar de website van Lexa dan zien we dat maar liefst 50 procent van de bezoekers via mobiele platformen komen. Lexa denkt dat dit onder andere komt door de voordelen die de app te bieden heeft. De geolocatie functie laat je bijvoorbeeld personen zien die online zijn en ook nog eens bij je in de buurt zijn. Daar komt bij dat het gebruik van een app of een mobiele versie van de website de laatste jaren ook een stuk makkelijker is geworden. De technologie zorgt ervoor dat we waar en wanneer we maar willen de datingsite kunnen bezoeken en daar contacten kunnen leggen met leuke vrijgezellen.

computer

Het uitgeven van een telefoonnummer

Wat verder opvalt in het onderzoek is dat mensen zorgvuldiger zijn met het geven van hun telefoonnummer. Maar een klein percentage geeft direct het telefoonnummer en dit is 6 procent van de mannen en 10 procent van de vrouwen. Een groter percentage laat weten een paar berichtjes of e-mails af te wachten voor ze besluiten het telefoonnummer te geven, dit is 30 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek. 34 procent wacht tot na de eerste date om het telefoonnummer te geven en 8 procent wacht zelfs een paar dates af voordat ze besluiten het telefoonnummer te geven.

Tegenwoordig leggen we vaak contact via een bericht

Het blijkt steeds lastiger te zijn om direct wat tegen iemand te zeggen. Het vragen voor een eerste date gebeurt bij 33 procent van de mensen die meewerkten via een bericht. Als men wil laten zien dat ze over de nodige dosis humor beschikken dan wordt dit bij 26 procent van de mensen gedaan door een sms of een appje te sturen. Wanneer we praten over gevoelens dan kiest bijna de helft (49 procent) van de mensen die meewerkten aan het onderzoek ervoor om dit via een digitaal bericht te doen.

contact via bericht

Spellingscontrole en smileys

Kijk wel uit als je een berichtje verstuurd want bij 20 procent van de mensen die meewerkten heeft de spellingscontrole weleens voor vreemde berichten gezorgd. Ook wanneer er een verkeerde smiley wordt verstuurd of een verkeerde foto dan kan dit voor de nodige paniek zorgen. 14 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek stuurden wel eens een verkeerde smiley en 3 procent hebben wel eens een verkeerde foto gestuurd.

Niet meer zonder de mobiele telefoon kunnen

Zelfs onder het daten kunnen we blijkbaar niet meer zonder de mobiele telefoon. Maar liefst 82 procent laat weten tijdens een date deze wel eens vluchtig te controleren en 18 procent zegt tijdens een date de mobiel nooit uit het oog te verliezen. Het daten via mobiele platformen wordt dus steeds populairder maar of dit altijd ten goede is dat is nog maar de vraag. Wel kunnen we het er over eens zijn dat het veel gemak met zich meebrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.