Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Mobiel daten, de trend van nu!
mobiel daten

Mobiel daten, de trend van nu!

Welke online datingsite?
04 september 2023

De populariteit van online daten groeit elke dag en steeds meer mensen vinden hun perfecte match via mobiele datingplatforms. Maar met zoveel verschillende dating-apps beschikbaar, hoe kun je er zeker van zijn dat je de juiste kiest voor jouw specifieke behoeften en wensen? Bij Welkeonlinedatingsite.nl geven we je inzicht in de meest populaire mobiele datingplatforms en helpen we je bij het vinden van de app die het beste bij jou past. Of je nu op zoek bent naar iets serieus of gewoon wat plezier wilt hebben, wij hebben de kennis en ervaring om je te helpen de juiste keuze te maken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten via de mobiele platformen steeds populairder

Het daten via mobiele platformen zoals de smartphone of de tablet wordt steeds populairder. Datingsite Lexa liet een onderzoek uitvoeren en dit onderzoek kreeg de naam LoveGeist. Hierin zien we een aantal trends staan en die willen we graag met je delen. 21 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek hebben een dating-app gedownload en maar liefst 25 procent wil dit wel eens gaan proberen.

Daten via de mobiele platformen

Toch liever daten via een computer?

Van alle mensen die meewerkten geeft 11 procent aan dat ze het liefste een datingsite bezoeken op een computer. Kijken we dan naar de website van Lexa dan zien we dat maar liefst 50 procent van de bezoekers via mobiele platformen komen. Lexa denkt dat dit onder andere komt door de voordelen die de app te bieden heeft. De geolocatie functie laat je bijvoorbeeld personen zien die online zijn en ook nog eens bij je in de buurt zijn. Daar komt bij dat het gebruik van een app of een mobiele versie van de website de laatste jaren ook een stuk makkelijker is geworden. De technologie zorgt ervoor dat we waar en wanneer we maar willen de datingsite kunnen bezoeken en daar contacten kunnen leggen met leuke vrijgezellen.

Het uitgeven van een telefoonnummer

Wat verder opvalt in het onderzoek is dat mensen zorgvuldiger zijn met het geven van hun telefoonnummer. Maar een klein percentage geeft direct het telefoonnummer en dit is 6 procent van de mannen en 10 procent van de vrouwen. Een groter percentage laat weten een paar berichtjes of e-mails af te wachten voor ze besluiten het telefoonnummer te geven, dit is 30 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek. 34 procent wacht tot na de eerste date om het telefoonnummer te geven en 8 procent wacht zelfs een paar dates af voordat ze besluiten het telefoonnummer te geven.

uitgeven van een telefoonnummer

Tegenwoordig leggen we vaak contact via een bericht

Het blijkt steeds lastiger te zijn om direct wat tegen iemand te zeggen. Het vragen voor een eerste date gebeurt bij 33 procent van de mensen die meewerkten via een bericht. Als men wil laten zien dat ze over de nodige dosis humor beschikken dan wordt dit bij 26 procent van de mensen gedaan door een sms of een appje te sturen. Wanneer we praten over gevoelens dan kiest bijna de helft (49 procent) van de mensen die meewerkten aan het onderzoek ervoor om dit via een digitaal bericht te doen.

Spellingscontrole en smileys

Kijk wel uit als je een berichtje verstuurd want bij 20 procent van de mensen die meewerkten heeft de spellingscontrole weleens voor vreemde berichten gezorgd. Ook wanneer er een verkeerde smiley wordt verstuurd of een verkeerde foto dan kan dit voor de nodige paniek zorgen. 14 procent van de mensen die meewerkten aan het onderzoek stuurden wel eens een verkeerde smiley en 3 procent hebben wel eens een verkeerde foto gestuurd.

smiley

Niet meer zonder de mobiele telefoon kunnen

Zelfs onder het daten kunnen we blijkbaar niet meer zonder de mobiele telefoon. Maar liefst 82 procent laat weten tijdens een date deze wel eens vluchtig te controleren en 18 procent zegt tijdens een date de mobiel nooit uit het oog te verliezen. Het daten via mobiele platformen wordt dus steeds populairder maar of dit altijd ten goede is dat is nog maar de vraag. Wel kunnen we het er over eens zijn dat het veel gemak met zich meebrengt.

De voor- en nadelen van het daten via een mobiel platform

Met de opkomst van mobiele dating-apps en platforms is het steeds gemakkelijker geworden om onderweg of vanaf je eigen bank op zoek te gaan naar een date. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van mobiel daten? Hieronder vind je een overzicht:

Voordelen:

 • Altijd en overal beschikbaar: met een smartphone of tablet heb je altijd toegang tot je dating-profiel en kun je snel reageren op nieuwe matches.
 • Meer mogelijkheden: via een mobiele app kun je niet alleen berichtjes sturen, maar ook foto’s en video’s uitwisselen en gebruik maken van verschillende functies zoals swipe, match of like.
 • Snelheid: via een mobiel platform ben je sneller op de hoogte van nieuwe matches en kun je snel reageren, waardoor je meer kans hebt op een date.

voordelen daten mobiel platform

Nadelen:

 • Te veel keuze: het grote aanbod aan dating-apps en -platforms kan overweldigend zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen.
 • Veel verkeerde matches: sommige dating-apps gebruiken minder strenge filters, waardoor je vaak veel verkeerde matches krijgt.
 • Privacy: door het uitwisselen van foto’s en persoonlijke informatie via een mobiel platform loop je het risico dat deze informatie in verkeerde handen terechtkomt.

Hoe vind je de juiste dating-app voor jou?

Er zijn tal van dating-apps op de markt, maar hoe vind je de juiste voor jou? Hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden bij het vinden van de perfecte match.

 • Doelgroep: Sommige apps zijn gericht op specifieke groepen, zoals homoseksuelen, jongeren of ouderen. Overweeg waar jij je het meest op thuis voelt.
 • Locatie: Sommige apps richten zich op mensen uit specifieke gebieden of landen. Zorg ervoor dat de app die je kiest aansluit bij jouw locatie.
 • Kenmerken: Overweeg wat voor soort functies je belangrijk vindt, zoals een matchmaking-algoritme, live chats of foto’s. Sommige apps bieden meer opties dan andere.
 • Prijs: Sommige dating-apps zijn gratis, terwijl andere je vragen om te betalen voor extra functies. Bedenk wat je bereid bent te betalen en kijk of er een app is die binnen je budget valt.
 • Gebruikersbeoordelingen: Lees reviews van andere gebruikers om te zien of ze tevreden zijn over de app. Dit kan je helpen bepalen of het de juiste app is voor jou.

Door deze factoren in acht te nemen, kun je de juiste dating-app vinden die bij je past en je helpt om succesvol te daten via je mobiel.

Er is een mobiele dating-app voor iedereen

In deze blogpost hebben we de groei en populariteit van het daten via mobiele platformen besproken. Het is duidelijk te zien dat steeds meer mensen kiezen voor deze manier van daten, vanwege de gemakkelijke toegang en het grotere aanbod. Of je nu op zoek bent naar iemand voor een serieuze relatie of gewoon een leuke date, er is een mobiele dating-app voor iedereen. Wees gerust en onderzoek verschillende opties voordat je een beslissing maakt. Zet jouw datingreis voort en wie weet vind je wel de liefde van je leven via een mobiel platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---