Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten met een Turkse vrouw of man!
Daten met een Turkse vrouw of man

Daten met een Turkse vrouw of man!

Welke online datingsite?
30 januari 2021

Daten met een Turkse vrouw of man heeft voor velen de voorkeur. In een groot deel van de gevallen gaat het dan om een Turkse man of vrouw die op zoek is naar een date met een persoon die dezelfde achtergrond heeft, maar er zijn ook zeker Nederlandse mannen en vrouwen die de voorkeur geven aan een relatie met een persoon uit Turkije. Dit kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Het is online goed mogelijk om via de datingsites te zoeken naar een date met een Turkse man of vrouw. Steeds meer datingsites richten een speciale afdeling op voor mensen die zoeken naar een date met een speciale nationaliteit, maar het komt ook voor dat je in de zoekcriteria een gewenste nationaliteit aan kunt geven.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Twee verschillende nationaliteiten

Veel Turkse mannen en vrouwen die in Nederland woonachtig zijn willen een partner die dezelfde achtergrond heeft. Turkije is een islamitisch land waar men heldere normen en waarden kent. Deze verschillen van de Nederlandse normen en waarden, waardoor het soms lastig is om hier een middenweg in te vinden. Dit is dan ook de belangrijkste reden voor Turkse mensen om te zoeken naar een date met een Turkse achtergrond. Toch komt het ook heel vaak voor dat Nederlandse mannen en vrouwen specifiek zoeken naar een Turkse date, juist omdat het verschil in nationaliteit en cultuur aanspreekt.

turkse vlag

Aangetrokken tot een andere cultuur

Het komt zeker voor dat Nederlandse mensen zich aangetrokken voelen tot een andere cultuur of een specifieke nationaliteit. Dit kan altijd al zo geweest zijn, maar een interesse in een andere nationaliteit of cultuur kan ook ontstaan wanneer iemand bijvoorbeeld veel teleurstellingen heeft gehad in relaties met Nederlandse partners. Het kan ook voortkomen uit een sterke interesse in een andere cultuur of de liefde voor een bepaald land. Zo zijn er mensen die jaarlijks met vakantie gaan naar Turkije en zo ‘verliefd’ zijn geworden op dit land dat zij graag een Turkse partner zouden hebben.

Eerst een goed online contact opbouwen

Als je via een online datingsite op zoek gaat naar een leuke date met een Turkse vrouw of man, dan is het goed om eerst online een goed contact op te bouwen. Zeker wanneer er verschil in cultuur is, is het belangrijk om te zien of er een goede klik is en in hoeverre de verschillen een probleem vormen in deze klik. Natuurlijk is het altijd goed om elkaar eerst online beter te leren kennen. Als het online klikt, dan is het natuurlijk tijd voor een date. Verschillende algemene datingsites zoals Relatieplanet bieden de mogelijkheid om te zoeken op etnische afkomst dan wel geloofsovertuiging. Daarnaast is er de mogelijkheid om een islamitische partner te zoeken bijvoorbeeld via Muslima.com.

turkse date

De eerste date goed bespreken

Bespreek de eerste date goed met elkaar, zodat je zeker weet dat de activiteiten tijdens de date goed passen bij jullie allebei. Zeker binnen de islam moet er uiteraard rekening gehouden worden met bepaalde soorten voedsel die niet gegeten mogen worden. Juist hierom is het ook aan te raden om een restaurant bewust te kiezen als jullie uit eten willen gaan. Veel plezier met het daten met een Turkse vrouw of man!

Datingsite voor Turkse vrouwen en mannen

Dit zijn de beste datingsites voor contact met Turkse mannen en vrouwen:

Liever een andere datingsite? Op onze website vind je meer dan 500 verschillende datingsites. Kijk gerust eens rond!

57 reacties op “Daten met een Turkse vrouw of man!”

 1. Avatar for Sümbül Sümbül schreef:

  Hai ben een vrouw van 46 jr, ik ben op zoek naar een betrouwbaar partner, waar ik en mijn twee kinderen mooie momenten mee kunnen doorbrengen, vb korte uitjes.

  • Avatar for hakan hakan schreef:

   hoi Sümbül,
   vertel eens wat over jezelf, waar kom je vandaan, wat doe je in het dagelijks leven etc.
   ik ben een turkse man van 40 jaar.

 2. Avatar for Joep Joep schreef:

  Ik ben 38 pas gescheiden woon in Utrecht geboren in Utrecht heb zwart lang haar beetje Grote neus dus ik zie wel doei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.