Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Vind de liefde van je leven: waarom daten met een oudere man?
Liefde zonder leeftijd: Oudere man omarmt jongere vrouw.

Vind de liefde van je leven: waarom daten met een oudere man?

Welke online datingsite?
25 januari 2024

Ben je op zoek naar een partner voor online dating en overweeg je om te daten met een oudere man? Dan ben je hier aan het juiste adres! Oudere mannen hebben vaak meer levenservaring en zijn vaak stabieler in hun leven dan jongere mannen. Dit kan voor sommige vrouwen aantrekkelijk zijn, vooral als je zelf al wat ouder bent en op zoek bent naar een serieuze relatie. Maar waar moet je op letten als je een oudere man wilt daten? Hoe ga je om met eventuele vooroordelen van anderen? En wat zijn de voordelen van daten met een oudere man? In deze blog lees je alles wat je moet weten over het daten van oudere mannen. We bespreken de voor- en nadelen, geven tips voor een succesvolle date en laten zien waarom oudere mannen soms de beste keuze zijn voor online dating. Lees snel verder en ontdek of een oudere man jouw ideale match is!

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Daten met een oudere man

Het is geen geheim dat sommige oudere mannen graag een jonge vriendin hebben. Het geeft ze het gevoel dat ze nog meetellen en dat ze nog steeds knap genoeg zijn om een jonge meid te versieren. En anderzijds zijn er jonge vrouwen die graag een soort vaderfiguur willen als partner. Soms omdat ze met hun eigen vader geen goede band hebben of hadden, soms om materiële redenen. Iemand zoekt dan bewust een sugardaddy. Maar het kan ook gewoon ware liefde zijn tussen een oudere man en een jongere vrouw. Of je zo’n relatie wel of niet moet aangaan hangt natuurlijk helemaal van de omstandigheden af.

Oudere man en jongere vrouw in harmonie

Een betere klik met een oudere man

Vrouwen hebben doorgaans een betere klik met een oudere man dan met mannen die jonger zijn of van hun eigen leeftijd. En de ontwikkeling voor die voorkeur begint al vroeg. Op de middelbare school vinden meiden jongens van hogere klassen vaak interessanter dan hun leeftijdsgenoten, die zich doorgaans nog kinderachtig kunnen gedragen. De interesse in oudere mannen zet door. In hun twintiger jaren hebben vrouwen de voorkeur voor mannen die hun leven al wat meer op orde hebben. Zoals een huis of een carrière. Dit biedt een vorm van zekerheid en geborgenheid.

Biologische voorkeuren

Ook al hebben vrouwen tegenwoordig zelf hun zaakjes veelal op orde, het is vanuit een biologisch standpunt gezien een gegeven dat vrouwen de voorkeur hebben voor een partner die stabiliteit kan bieden om later eventueel een gezin mee te starten. De verbeterde studiemogelijkheden ten opzichte van vroeger draagt eraan bij dat vrouwen intellectueel willen worden uitgedaagd. Ook door hun partner. Het is dus belangrijk dat hij hen ook wat te vertellen heeft. Dit is een van de redenen waarom een oudere man, die wat meer van de wereld heeft gezien, erg aantrekkelijk is om mee te daten. Een partner die meer dan 10 jaar jonger of ouder is kan voor beide partijen voordelen hebben. Maar uiteraard kleven er ook een aantal nadelen aan!

Vrouw zoekt stabiliteit voor toekomstige gezinssituatie

Overwegingen voor daten met een oudere man

Een van de voordelen van een relatie met een oudere man is dat hij wat rustiger is vergeleken met dertigers. Ze hoeven niet meer zo nodig carrière te maken of te feesten. Natuurlijk hebben zij wel de behoefte om leuke dingen te doen, maar dan met jou. Ook hebben oudere mannen doorgaans meer te vertellen over het leven. Zij lopen natuurlijk al wat meer jaartjes mee dus hebben meer ervaring op verschillende gebieden en kunnen je met hun wijze raad bij staan. Tevens worden zij als galanter ervaren doordat zij het leuk vinden om jou in de watten te leggen.

Wel of geen kinderen?

Feit is dat een man gerust op zijn 65e nog een kind kan verwekken bij zijn vriendin van 33. Maar als je een kinderwens hebt dan moet je je wel afvragen of daten met een oudere man dan wel zo wenselijk is. Hoe je het ook wendt of keert, je kind zal zijn of haar vader maar voor relatief korte tijd meemaken als het leeftijdsverschil heel groot is. Ook voor de vader zelf is het natuurlijk gen prettig vooruitzicht dat hij zijn kind misschien niet zal zien opgroeien. En je komt er dus misschien alleen voor te staan als je kinderen nog niet volwassen zijn. Ook daar moet je op voorbereid zijn zodat je niet in de problemen komt. Denk bijvoorbeeld aan een financiële regeling voor de studie van de kinderen.

Stel in gesprek over kinderen, tijd, en financiële planning met oudere partner.

Carrière maken, kan dat wel of niet?

Als je zelf nog volop aan het werk bent en nog allerlei plannen hebt voor de toekomst dan kan daten met een oudere man misschien roet in het eten gooien. Als je man ziek wordt of op een andere manier hulpbehoevend, dan zal jij voor hem moeten zorgen. Een oudere man in de steek laten omdat hij na het breken van zijn heup na een val niet meer uit de voeten kan zal je zeker niet in dank worden afgenomen. Ook kan het heel zwaar zijn om te moeten constateren dat je partner dement wordt terwijl jij pas in de 50 bent en nog volop van het leven wilt genieten of nog volop aan het werk bent zodat je niet voor hem kunt zorgen.

De mening van zijn familie

Je met rekening houden met de mogelijkheid dat zijn familie niet staat te juichen over jullie relatie. Zeker als hij kinderen heeft die misschien niet heel veel jonger zijn dan jij zal de nieuwe vriendin van papa misschien niet meteen worden geaccepteerd. Er zal wellicht worden gesuggereerd dat je op de erfenis uit bent of ander materieel gewin voor ogen hebt. Als dit soort kwesties spelen is het goed dat er een testament wordt opgemaakt waarin de erfenis van je oudere partner goed wordt geregeld. Als de kinderen de zekerheid hebben dat hun erfenis niet aan hun neus voorbij gaat na de dood van vader kan dat veel onderhuidse ergernis schelen.

Gezinsdynamiek: oudere man, kinderen, nieuwe partner. Potentiële spanning.

Leeftijdsverschil

Voordat je een relatie start houdt er rekening mee dat een oudere man nóg ouder wordt. Stel, jij bent nu twintig jaar en jouw partner is nu zevenendertig jaar dan kan het zijn dat je in de toekomst in twee verschillende levensfases terecht komt. Jij, als dertiger, staat dan midden in het leven terwijl jouw man, een vijftiger, misschien liever thuis televisie kijkt. Als je kinderen wilt en jouw levenspartner is twintig jaar ouder dan is dat ook iets om over na te denken. Misschien heeft jouw partner al volwassen kinderen uit een eerder huwelijk. Hoe denk je daarover?

Liefde kent geen grenzen….en leeftijden

Als je verliefd bent speelt leeftijd geen enkele rol. Het is een gevoel dat je bij diegene wilt zijn, punt. Een onbereikbare liefde is ineens bereikbaar. Je bent in staat om over obstakels heen te kijken en je hebt het gevoel dat je samen de wereld aan kunt. Ongeacht wat de buitenwereld ervan vindt. Het enige heikele punt zouden je ouders kunnen zijn. Want wat als de man in kwestie net zo oud is als je eigen vader? Het beste is om het gewoon te vertellen. Als zij zien dat hij je dolgelukkig maakt, met wat voor tegenargumenten zouden ze jouw geluk dan nog kunnen tegenhouden?

Liefde overwint: stel overwint leeftijdsbarrières. Symboliseer obstakels en overwinning.


10 voordelen en nadelen van een relatie met een oudere man!

In de liefde is alles mogelijk. Het gaat niet om leeftijd, opleiding of etniciteit. Het gaat er om wat je voor elkaar voelt en wat je samen deelt. Liefde is onvoorspelbaar en het kan dus zomaar gebeuren dat je verliefd wordt op iemand die een stuk ouder is dan jij. Maar een relatie tussen een oudere man en een jongere vrouw is lang niet altijd even gemakkelijk.

Waarom valt een oudere man op een jongere vrouw?

Volgens verschillende seksuologen is het eigenlijk heel normaal dat een oudere man op een jongere vrouw valt. Dat komt door zijn oerdrift. Mannen vallen nu eenmaal op vruchtbare vrouwen. Maar het kan soms ook gebeuren dat een man voor een jongere vrouw valt, omdat hij eigenlijk helemaal niet tevreden is met zijn huidige leven of zijn eventuele huidige relatie. Het kan zijn dat de man in de loop van zijn leven zichzelf is kwijtgeraakt of dat zijn leven heel saai is geworden. Of dat hij zich naarmate hij ouder wordt ook bewust wordt van de vergankelijkheid van het leven en zich beseft dat hij nog dromen en idealen heeft.

Levensenergie: Een oudere man straalt op in het gezelschap van een jongere vrouw,

De midlife crisis van een oudere man?

Veel mannen komen op een bepaald moment in het leven in een midlife crisis. Dit kan hun leven compleet op zijn kop zetten. In enkele gevallen hoort daar ook een verliefdheid op een jongere dame bij. In een nieuwe relatie tussen een man en een jongere vrouw is het dus wel belangrijk om met je nieuwe partner over dit soort zaken te praten. Is dit echte liefde, willen jullie je leven écht met elkaar delen of wil je oudere date gewoon wat meer spanning in zijn leven? Uiteraard zijn er ook heel veel voorbeelden van echte liefde die ontstaat tussen een man en een vrouw met groot leeftijdsverschil.

4 nadelen van een relatie met een oudere man

Helaas krijgen dergelijke stellen vaak ook negatieve reacties uit hun omgeving. Veel mensen hebben vooroordelen en stereotiepe beelden. De jongere vrouw zoekt volgens velen vaak een vaderfiguur of is alleen op het geld uit. De oudere man is alleen maar uit op seks met een jong bloempje en wil zo zijn eigen ouder worden vergeten. Dit soort meningen vanuit de omgeving kunnen heel kwetsend zijn en menig relatie kapot maken. Maar het samen moeten opboksen tegen deze vooroordelen kan de relatie juist ook een stuk sterker maken. We zien het steeds vaker in de media en om ons heen, vrouwen die een oudere man daten! Een relatie met een oudere man heeft zo zijn voor- en nadelen.  Laten we beginnen met de nadelen van een relatie met een oudere man. Want wat als je verliefd wordt op een man die qua leeftijd je vader had kunnen zijn..

1. Je date of je vader?

Realiseren dat je nieuwe vriend maar een paar jaar jonger is dan je vader kan een schok zijn voor jezelf en je omgeving. Herinner jezelf eraan wat je in hem aantrekt en probeer daar op te focussen.

3. Geld en status

Met leeftijd komt ervaring en kennis. Hij heeft meer werkervaring en een andere positie op de sociale ladder. Hier komt jou kwetsbaarheid bij te kijken: er is een kans dat je nooit dezelfde financiële status als hem bereikt, het is belangrijk om dit te accepteren.

3. Sociaal

Van donderdag tot zaterdag met vriendinnen in de kroeg zit er niet meer wekelijks bij. Hiervoor in plaats zul je af en toe eindigen op etentjes waar zijn vrienden praten over hun zoon of dochter van jou leeftijd. Door je gedeeltelijk aan te passen aan zijn levensstijl creëer je een balans tussen jullie beide.

4. Verlangen

Tijd eist zijn tol. Een man daten die 20 tot 30 jaar ouder is kan je misschien niet altijd bijhouden. Wanneer het ‘nieuwe’ er af is, is het belangrijk om te accepteren wie je partner werkelijk is en het verlangen te behouden.

Financiële impact: Jongere vrouw voor stapel rekeningen, benadrukt ongelijkheid.

6 voordelen van een relatie met een oudere man

Raak niet in paniek, een relatie met een oudere man heeft ook veel voordelen! Een relatie met een oudere man is voor veel vrouwen wel ontzettend prettig. Zo heeft een oudere man vaak meer levenservaring en staat hij stabieler in het leven; hij hoeft zich niet meer zo te bewijzen. Ook weet hij heel goed wat hij wil en kan hij vaak prima voor zichzelf zorgen. Dat geeft rust en biedt ruimte aan een diepere emotionele band. Ook heeft een oudere man meer seksuele ervaring. Dit alles kan voor een vrouw heel aantrekkelijk zijn.

1. Stabiliteit

Oudere mannen hebben vaak een stabieler leven, zowel in de thuissituatie, sociaal en werk gerelateerd. Voor jou als jongere vrouw kant dit precies de stabiliteit zijn die je nodig hebt.

2. Zekerheid

Oudere mannen zijn vaak op zoek naar steun en houvast. Je kunt er zeker van zijn dat hij geen spelletjes met je speelt, die tijd is hij voorbij. Daarvoor in plaats komen de cadeautjes en diners.

3. Seks

Hoe meer ervaring, hoe beter. Oudere mannen hebben een verfijnde smaak en veel ervaring. Hij kan je dingen laten zien die je niet voor mogelijk hield. En natuurlijk kun jij hem jou fijne kneepjes laten zien.

4. Beleefd

Oudere mannen zijn wat ‘ouderwetser’ over verkering. De onduidelijkheid en dubbele signalen die je krijgt van je leeftijdsgenoten zul je van hem niet krijgen.

5. Advies

De kans is groot dat wat jij meemaakt, hij in het verleden al heeft meegemaakt. Ga je door een moeilijke, stressvolle tijd? In plaats van je ouders advies, kan zijn advies en wijsheid je hier mee leren om te gaan.

6. Verlangen

Je meer gewild voelen door een ander is onmogelijk. Hij zal je aanbidden als een godin. Jou lichaam naast de zijne voelt geweldig en jezelf betrappen op gedachtes aan een ex zal je niet gebeuren.

Kans van slagen

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen hoe groot de kans van slagen is als je een relatie krijgt met een oudere man. Maar dat geldt voor elke relatie. Kritiek van anderen mag eigenlijk nooit een rol spelen in hoe jij liefdesleven wil leiden. Je kunt goed bedoelde adviezen van anderen ter harte nemen, maar jij bent uiteindelijk de enige die kan bepalen of je écht gelukkig bent met je oudere partner.

Samen op pad: Oudere man en jongere vrouw wandelen.

Leeftijd is slechts een getal

We hopen dat deze blog je heeft geholpen bij het overwegen van het daten van een oudere man. Onthoud dat leeftijd slechts een getal is en dat het belangrijkste is dat je een partner vindt waarmee je een goede klik hebt. Als je besluit om te gaan daten met een oudere man, zorg er dan voor dat je open en eerlijk communiceert en dat je elkaars verwachtingen begrijpt. Laat je niet ontmoedigen door eventuele vooroordelen van anderen en volg je hart. Er zijn genoeg succesverhalen van stellen die een gelukkige en gezonde relatie hebben, ondanks het leeftijdsverschil. Vergeet niet dat online dating een geweldige manier kan zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en misschien wel de liefde van je leven te vinden. Bedankt voor het lezen van onze blog en veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte match!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---