Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten met een oudere man – Gaat het werken?
Daten met een oudere man

Daten met een oudere man - Gaat het werken?

Welke online datingsite?
18 februari 2021

Het is geen geheim dat sommige oudere mannen graag een jonge vriendin hebben. Het geeft ze het gevoel dat ze nog meetellen en dat ze nog steeds knap genoeg zijn om een jonge meid te versieren. En anderzijds zijn er jonge vrouwen die graag een soort vaderfiguur willen als partner. Soms omdat ze met hun eigen vader geen goede band hebben of hadden, soms om materiële redenen. Iemand zoekt dan bewust een sugardaddy. Maar het kan ook gewoon ware liefde zijn tussen een oudere man en een jongere vrouw. Of je zo’n relatie wel of niet moet aangaan hangt natuurlijk helemaal van de omstandigheden af.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Een betere klik met een oudere man

Vrouwen hebben doorgaans een betere klik met een oudere man dan met mannen die jonger zijn of van hun eigen leeftijd. En de ontwikkeling voor die voorkeur begint al vroeg. Op de middelbare school vinden meiden jongens van hogere klassen vaak interessanter dan hun leeftijdsgenoten, die zich doorgaans nog kinderachtig kunnen gedragen. De interesse in oudere mannen zet door. In hun twintiger jaren hebben vrouwen de voorkeur voor mannen die hun leven al wat meer op orde hebben. Zoals een huis of een carrière. Dit biedt een vorm van zekerheid en geborgenheid.

klik met oudere man

Biologische voorkeuren

Ook al hebben vrouwen tegenwoordig zelf hun zaakjes veelal op orde, het is vanuit een biologisch standpunt gezien een gegeven dat vrouwen de voorkeur hebben voor een partner die stabiliteit kan bieden om later eventueel een gezin mee te starten. De verbeterde studiemogelijkheden ten opzichte van vroeger draagt eraan bij dat vrouwen intellectueel willen worden uitgedaagd. Ook door hun partner. Het is dus belangrijk dat hij hen ook wat te vertellen heeft. Dit is een van de redenen waarom een oudere man, die wat meer van de wereld heeft gezien, erg aantrekkelijk is om mee te daten. Een partner die meer dan 10 jaar jonger of ouder is kan voor beide partijen voordelen hebben. Maar uiteraard kleven er ook een aantal nadelen aan!

Overwegingen voor daten met een oudere man

Een van de voordelen van een relatie met een oudere man is dat hij wat rustiger is vergeleken met dertigers. Ze hoeven niet meer zo nodig carrière te maken of te feesten. Natuurlijk hebben zij wel de behoefte om leuke dingen te doen, maar dan met jou. Ook hebben oudere mannen doorgaans meer te vertellen over het leven. Zij lopen natuurlijk al wat meer jaartjes mee dus hebben meer ervaring op verschillende gebieden en kunnen je met hun wijze raad bij staan. Tevens worden zij als galanter ervaren doordat zij het leuk vinden om jou in de watten te leggen.

oudere man

Wel of geen kinderen?

Feit is dat een man gerust op zijn 65e nog een kind kan verwekken bij zijn vriendin van 33. Maar als je een kinderwens hebt dan moet je je wel afvragen of daten met een oudere man dan wel zo wenselijk is. Hoe je het ook wendt of keert, je kind zal zijn of haar vader maar voor relatief korte tijd meemaken als het leeftijdsverschil heel groot is. Ook voor de vader zelf is het natuurlijk gen prettig vooruitzicht dat hij zijn kind misschien niet zal zien opgroeien. En je komt er dus misschien alleen voor te staan als je kinderen nog niet volwassen zijn. Ook daar moet je op voorbereid zijn zodat je niet in de problemen komt. Denk bijvoorbeeld aan een financiële regeling voor de studie van de kinderen.

Carrière maken, kan dat wel of niet?

Als je zelf nog volop aan het werk bent en nog allerlei plannen hebt voor de toekomst dan kan daten met een oudere man misschien roet in het eten gooien. Als je man ziek wordt of op een andere manier hulpbehoevend, dan zal jij voor hem moeten zorgen. Een oudere man in de steek laten omdat hij na het breken van zijn heup na een val niet meer uit de voeten kan zal je zeker niet in dank worden afgenomen. Ook kan het heel zwaar zijn om te moeten constateren dat je partner dement wordt terwijl jij pas in de 50 bent en nog volop van het leven wilt genieten of nog volop aan het werk bent zodat je niet voor hem kunt zorgen.

carriere maken werk

De mening van zijn familie

Je met rekening houden met de mogelijkheid dat zijn familie niet staat te juichen over jullie relatie. Zeker als hij kinderen heeft die misschien niet heel veel jonger zijn dan jij zal de nieuwe vriendin van papa misschien niet meteen worden geaccepteerd. Er zal wellicht worden gesuggereerd dat je op de erfenis uit bent of ander materieel gewin voor ogen hebt. Als dit soort kwesties spelen is het goed dat er een testament wordt opgemaakt waarin de erfenis van je oudere partner goed wordt geregeld. Als de kinderen de zekerheid hebben dat hun erfenis niet aan hun neus voorbij gaat na de dood van vader kan dat veel onderhuidse ergernis schelen.

Leeftijdsverschil

Voordat je een relatie start houdt er rekening mee dat een oudere man nóg ouder wordt. Stel, jij bent nu twintig jaar en jouw partner is nu zevenendertig jaar dan kan het zijn dat je in de toekomst in twee verschillende levensfases terecht komt. Jij, als dertiger, staat dan midden in het leven terwijl jouw man, een vijftiger, misschien liever thuis televisie kijkt. Als je kinderen wilt en jouw levenspartner is twintig jaar ouder dan is dat ook iets om over na te denken. Misschien heeft jouw partner al volwassen kinderen uit een eerder huwelijk. Hoe denk je daarover?

oude man

Liefde kent geen grenzen….en leeftijden

Als je verliefd bent speelt leeftijd geen enkele rol. Het is een gevoel dat je bij diegene wilt zijn, punt. Een onbereikbare liefde is ineens bereikbaar. Je bent in staat om over obstakels heen te kijken en je hebt het gevoel dat je samen de wereld aan kunt. Ongeacht wat de buitenwereld ervan vindt. Het enige heikele punt zouden je ouders kunnen zijn. Want wat als de man in kwestie net zo oud is als je eigen vader? Het beste is om het gewoon te vertellen. Als zij zien dat hij je dolgelukkig maakt, met wat voor tegenargumenten zouden ze jouw geluk dan nog kunnen tegenhouden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items