Welke Online Datingsite
Home / Blog overzicht - Online dating & relaties / Daten met militairen – Waar vind je een leuke date?
Daten met militairen

Daten met militairen - Waar vind je een leuke date?

Welke online datingsite?
10 november 2020

Wanneer iemand ervoor kiest om beroepsmilitair te worden dan betekent dit vaak een avontuurlijk bestaan met veel risico’s. Je kan als militair immers worden uitgezonden naar een oorlogsgebied. Of je krijgt in je eigen land te maken met een militair conflict. Veel vrouwen vinden een relatie met een militair daarom niet zo gewenst, omdat het risico groter is dat ze er alleen voor komen te staan omdat hun partner tijdens zijn werk om het leven komt. Maar wil je daten met militairen dan kun je hiervoor ook prima op het internet terecht. Op gewone datingsites maken mensen zich vaak niet bekend als militair omdat ze niet willen provoceren. Maar er zijn ook speciale datingsites voor mensen die in het leger dienen. Een bekende datingsite die zich richt op daten met militairen is MilitaryCupid.

in dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Je moet tegen het risico kunnen

Natuurlijk weet je dat als je gaat daten met militairen dat je de kans loopt dat je partner sneuvelt in een oorlogshandeling. Maar aan de andere kant zijn er nog tientallen beroepen die risico’s met zich meebrengen. Een schilder kan van een ladder vallen, een vrachtwagenchauffeur kan een ongeluk krijgen. Maar ook als je een partner kiest met een totaal ongevaarlijk beroep kan er iets gebeuren waardoor hij of zij jong overlijdt. Kortom: Zekerheid heb je nooit. Desondanks zijn veel mensen huivering voor het aangaan van een relatie met een militair. Want het risico is toch wel wat groter dan gemiddeld. Maar ook mensen die voor dit beroep hebben gekozen willen vaak wel een partner om eventueel een gezin mee te stichten.

date militair

Gelukkig worden met een militair

Misschien vraag je je af of je wel gelukkig kunt worden met een militair. Als hij of zij vaak op missie gaat bene je soms langere periodes alleen. Maar aan de andere kant zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om contact te houden. Zelfs in de meest afgelegen gebieden werken mobiele telefoons en internet en zo kun je toch geregeld met elkaar praten of in ieder geval berichten uitwisselen. En een bijkomend voordeel is dat een militair doorgaans vroeger met pensioen gaat dan andere beroepsgroepen. Dus als ook jij dan kunt stoppen met werken kunnen jullie des te langer genieten van jullie leven samen om leuke dingen te doen. Verre reizen maken en genieten van het leven, het is dan allemaal mogelijk.

militair

De communicatie met een militair

Houd er rekening mee als je gaat daten met militairen dat zij vaak over missies niet veel mogen vertellen. Vaak is er geheimhoudingsplicht over bepaalde zaken, ook tegen de partner. Dus als je geliefde niet wil vertellen wat hij precies gaat doen op missie dan kan dat goed zijn omdat hij of zij dit niet mag vertellen. En niet omdat er dingen worden achtergehouden. Ook kan een militair te maken krijgen met heftige gebeurtenissen tijdens zijn of haar werk. Dit kan leiden tot psychische problemen die soms blijvend zijn. Ook dit is iets om over na te denken voordat je je zonder meer in een relatie met een militair stort. Maar als je valt voor iemand in uniform dan is een militair natuurlijk een prima keuze, zeker als hij of zij een aantal keren promotie heeft gemaakt.

7 reacties op “Daten met militairen – Waar vind je een leuke date?”

  1. Avatar for Simone Simone schreef:

    Bestaan er helemaal geen datingsites voor nederlandse militairen?

  2. Avatar for Astrid Astrid schreef:

    Jammer dat er geen speciale dating site voor Nederlandse militairen is. Zal best behoefte aan zijn…Maar iig bedankt voor de tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items