Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Daten met Aziatische singles: hier vind je ze!
een afbeelding van verschillende Aziatische vrouwen,

Daten met Aziatische singles: hier vind je ze!

Welke online datingsite?
19 januari 2024

Daten met Aziatische vrouwen en mannen kan een unieke en fascinerende ervaring zijn, maar het kan ook uitdagend zijn als je niet bekend bent met de cultuur en gewoonten. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het daten met Aziatische vrouwen en mannen. We gaan dieper in op de cultuurverschillen en hoe je hiermee om kunt gaan om de kansen op een succesvolle en gelukkige relatie te vergroten. Ook bespreken we enkele praktische tips voor het vinden van een geschikte partner en het opbouwen van een sterke en gezonde relatie. Of je nu al bekend bent met Aziatische cultuur of niet, dit artikel biedt waardevolle inzichten en advies om je te helpen beter te begrijpen hoe je kunt daten met Aziatische vrouwen en mannen en een gelukkige relatie kunt opbouwen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Aziatische vrouwen op zoek naar een man

In Aziatische landen is de levensstandaard veel lager dan in West Europa. Daarom proberen veel vrouwen en mannen uit deze landen om via een huwelijk met een westerse man de armoede te ontvluchten. In Azië is het lot van veel vrouwen jong trouwen, veel kinderen krijgen en de rest van hun leven in een armoedig huisje in armoede leven. Als ze de kans krijgen dit leven te ontvluchten grijpen velen deze kans met beide handen aan. Maar er zijn ook Aziatische vrouwen die wel van goede komaf zijn en wat meer van de wereld willen zien dan alleen hun eigen land. Ook zij gaan op zoek naar een westerse man om hun leven mee te delen.

Aziatische vrouw en haar partner

Hoe kom ik in contact met Aziatische vrouwen en mannen?

Aziatische vrouwen die op zoek zijn naar een westerse man vind je tegenwoordig vooral op het internet. Vroeger werden er heuse catalogi uitgebracht waar deze vrouwen zich presenteerden. Het contact verliep via brieven, tot er op een bepaald moment een ontmoeting was. In veel gevallen betekende die ontmoeting dat er direct werd getrouwd. Tegenwoordig gaat het gelukkig anders, waardoor de kans op een ongelukkig huwelijk een stuk kleiner is geworden. Het is immers wel zo dat er wel degelijk cultuurverschillen zijn tussen Europese mannen en Aziatische vrouwen. En daar moet je rekening mee houden voordat je je in een relatie stort.

Online daten met Aziaten

Er zijn online voldoende mogelijkheden voor het vinden van een relatie met een Aziatische vrouw of man. Hieronder hebben wij een lijst gemaakt van de beste datingsites van dit moment.

Wereldbol met vlaggen van Aziatische landen, symbool voor wereldwijd online daten

Verdiep je eerst in de cultuur

Als je op het internet op zoek wilt gaan naar een Aziatische vrouw, beperk je dan niet alleen tot het uiterlijk van de dames. Aziatische vrouwen kunnen ware schoonheden zijn als ze jong zijn, maar ook bij hen vergaat de schoonheid met het klimmen der jaren. Daarnaast moet je je afvragen of je als man van in de 50 echt gelukkig zal worden met een Aziatisch meisje van 23. Los van de reacties in je omgeving die wellicht ook niet onverdeeld positief zullen zijn. Een vrouw uit een Aziatisch land zal wellicht geen bezwaar hebben tegen daten met een wat oudere man. Veel vrouwen trouwen daar met mannen die in leeftijd tien of meer jaren schelen. Maar als je een vriendin hebt die half zo oud is als jij is de kans toch groot dat de relatie vroegtijdig zal stranden.

Maak niet direct seksuele toespelingen

Realiseer je dat veel Aziatische vrouwen erg terughoudend zijn als het om seks gaat. Seksuele voorlichting krijgen ze vaak niet of nauwelijks. Tenzij je een vrouw treft met een goede opleiding, die in een grote stad is opgegroeid, is de kans groot dat de vrouw in kwestie een erg beperkte kennis heeft van seksualiteit. Als jij dan in mail- of chatcontact direct allerlei seksuele toespelingen maakt kan dat helemaal verkeerd vallen. Bij de meer intelligente vrouwen overigens ook, veel vrouwen zijn er niet van gediend om alleen als lustobject te worden gezien. Dus als je echt serieus bent met een Aziatische vrouw doe je er goed aan om je fatsoenlijk te gedragen in het contact met haar. Seks komt pas aan de orde nadat er een eerste ontmoeting heeft plaatsgevonden en als blijkt dat het echt klikt tussen jullie.

Aanpassing naar respectvolle communicatie na negatieve reactie.


Wat zijn typische kenmerken van de Aziatische cultuur?

Er zijn veel verschillende kenmerken van de Aziatische cultuur, aangezien Azië een immens grote en diverse regio is met duizenden verschillende culturen en stammen. Sommige van de meest opvallende algemene kenmerken van Aziatische culturen zijn:

 • Respect voor ouderen: In veel Aziatische culturen is het belangrijk om oudere mensen te eren en te behandelen met beleefdheid. Ouderen worden vaak gezien als leiders en het is gebruikelijk om hun advies te vragen en hen te laten gaan voor bijvoorbeeld in de rij staan.
 • Collectivisme: In veel Aziatische culturen is het belangrijk om te denken aan het welzijn van de groep, in plaats van alleen aan het eigen welzijn. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er grote nadruk wordt gelegd op familie en gemeenschappen.
 • Respect voor autoriteit: In veel Aziatische culturen wordt autoriteit gerespecteerd en het is belangrijk om de wetten en regels van het land te volgen.
 • Hard werken: In veel Aziatische culturen is hard werken belangrijk en het is gebruikelijk om veel uren te maken. Het is ook belangrijk om succes te behalen in het werk en om te excelleren in studies.
 • Religieus: Veel Aziatische culturen zijn zeer godsdienstig en hebben een rijke traditie van religie en spiritualiteit. Dit kan bijvoorbeeld omvatten Boeddhisme, Hinduïsme, Taoïsme, Confucianisme en Islam.
 • Creatief en artistiek: Aziatische culturen hebben vaak een rijke traditie van kunst, muziek, dans en literatuur. Veel culturen hebben ook een lange geschiedenis van handwerk en ambachten.

Collage met diverse profielfoto's van Aziaten

Online dating: de beste manier om Aziatische vrouwen en mannen te ontmoeten

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het daten met Aziatische vrouwen en mannen en hoe je hiermee om kunt gaan om een gelukkige en succesvolle relatie op te bouwen. Onthoud dat het begrijpen en respecteren van cultuurverschillen een belangrijke sleutel is tot het vinden van liefde en geluk in elke relatie. Of je nu via online dating of offline zoekt naar een Aziatische partner, vergeet niet om open en eerlijk te communiceren en respect te tonen voor de gevoelens van anderen. Door geduldig te zijn en te blijven werken aan het opbouwen van een sterke en gezonde relatie, kun je de kansen vergroten op het vinden van de liefde van je leven. We wensen je veel succes met het daten van Aziatische vrouwen en mannen en hopen dat je met de tips en advies uit dit artikel een gelukkige en bevredigende relatie kunt opbouwen.

Datingsite voor Aziatische vrouwen en mannen

Dit zijn de beste datingsites voor contact met Aziatische mannen en vrouwen:

Ben je op zoek naar een date uit een ander Aziatisch land? Bezoek dan één van de Cupid Media datingsites eerder in dit artikel beschreven!

2 reacties op “Daten met Aziatische singles: hier vind je ze!”

 1. Taco schreef:

  Ik ben op zoek voor een relatie de vrouw mag Chinees zijn of Japans of uit Korea .Ik heb bruin haar en heb bruine ogen.ben 187 meter lang.Mijn nummer is 0626038553 woon in Amsterdam

 2. Geert van rysbergen schreef:

  He ben een mooie knappe leuke man uit Gent oost Vlaanderen uit België, ben 1 m72 gr heb blauwe ogen een verzorgd uiterlijk goed gebouwd lichaam, zo , zijn er knappe vrouwen , meiden , moeders, aziatische vrouwen , meiden , Japanse vrouwen meiden, met lang haar, kort haar, die een mooie lang durghe relatie nog zoeken met een mooie knappe leuke man uit België , Nederland, bel sms 0484262793 voor Nederland,+310484262793 gr Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

---