Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Alles smaakt anders als je een relatie hebt!
vrouw eten

Alles smaakt anders als je een relatie hebt!

Welke online datingsite?
12 februari 2021

Naarmate je langer in een relatie met iemand zit, treden er veranderingen op. Met de tijd worden romantische stelletjes meer hetzelfde op subtiele vlakken. Jonge stellen vertonen eenzelfde niveau aan gezondheid, hoe langer ze bij elkaar zijn en ook hun gezichtskenmerken beginnen overeenkomsten te vertonen. Dit komt doordat stellen ongemerkt elkaars gezichtsuitdrukkingen gaan nadoen en hierdoor spannen de spieren in het gezicht samen op eenzelfde manier. Dit zorgt voor een overeenkomstige uitstraling. Uiteraard gaat hier enige tijd overeen.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Onderzoek naar overeenkomsten

Koppels kunnen met de tijd ook eenzelfde smaakvoorkeur ontwikkelen. Uit een onderzoek blijkt dat hoe langer een stel samen is, ze meer gemeen hadden in voorkeur voor bepaalde etenswaren en geuren. Opvallend was dat het hierbij niet uitmaakte hoe gelukkig de relatie was. Sommige koppels waren nog slechts maanden bij elkaar en andere 45 jaar. Hun smaak en geurvermogen werd getest, om te zien hoe deze overeenkwamen. Ook kregen de kandidaten verschillende smaken op hun tong voorgeschoteld, van zoet, zout, zuur tot bitter. Het onderzoek wees niet uit waarom dit verschijnsel zich voordeed.

eten

Conclusies

Enkele ideeën over het waarom kwamen echter wel in het onderzoek naar voren. Als mensen samenwonen of maaltijden delen, dan zijn ze eerder geneigd om dezelfde dingen lekker te vinden. Een bekend gezegde is dan ook: “Liefde gaat door de maag“. Eenzelfde leefomgeving of stimulering van de smaakpupillen, kan ertoe leiden dat er overeenkomstige voorkeuren gaan optreden. Er is vaak ook een biologische connectie, aangezien de geurzintuigen ook een evolutionair nut dienen. Hoe meer twee mensen in lichaamsgeur overeenkomen, des te meer ze een goede match vormen. Iemand kan ook de voorkeur geven aan iemand die van dezelfde etenswaren houdt als hunzelf. Uiteraard blijven hierin persoonlijke voorkeuren bepalend. Er zal meer onderzoek nodig zijn om uit te vinden waarom de smaakpupillen overeenkomsten gaan vertonen in relaties, naarmate je langer bij elkaar bent.

2 reacties op “Alles smaakt anders als je een relatie hebt!”

  1. superboer schreef:

    ja kon je best wel eens gelijk in hebben mgtow/ en dan die arrogantie , vele mannen krijgen geen of nauwelijks antwoord op een berichtje via date site, Mgtow, Lexa is toch de grootste? daar staan wel veel vrouwen op, maar veelal geen betalend lid; Welke site maken wij als man kans? lexa? of elite date? of relatie planet?

  2. MGTOW schreef:

    De verklaring is heel simpel; je aan elkaar aanpassen.
    De meeste vrijgezelle vrouwen boven de 35 prefereren katten in plaats van mannen en lijken daardoor op hun kat: katterig, miauwen aldoor en alleen aanhankelijk als het hen uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items