Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / Online dating voor 50 plus – Waar kun je terecht?
50 plus dating

Online dating voor 50 plus - Waar kun je terecht?

Welke online datingsite?
08 december 2020

Daten is allang niet meer enkel voor jonge mensen. Waar voorheen mensen jong trouwden en een leven lang bij elkaar bleven, zie je nu dat mensen op alle leeftijden nog open staan voor daten en het vinden van een nieuw maatje of gezelschap. Zeker de groep van 50 plussers blijft hierin niet achter en onopgemerkt. Ook wanneer je al iets ouder bent, sta je nog volop in het leven. Leuke, gezellige bijeenkomsten met andere mensen hoort daar uiteraard ook bij. Zeker het verlangen naar die ene speciale metgezel leeft bij veel 50 plussers. Gelukkig zijn er veel gelegenheden te vinden om mensen te ontmoeten en ook de online datingsites spelen graag op deze behoefte in.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

Datingsites voor 50 plussers

Met de opkomst van het internet zijn er tevens genoeg nieuwe mogelijkheden bedacht om het voor 50 plussers mogelijk te maken om ook online een nieuwe partner of maatje te vinden. Gelukkig is deze doelgroep ook steeds handiger op het internet en kunnen veel 50-plussers plussers zelf actief hun weg op datingsites vinden. Er zijn ook verschillen te vinden in wat je bij de diverse datingsites kunt aangeven. Vaak bieden ze naast het vinden van een nieuwe partner ook de mogelijkheid tot simpelweg vinden van een gezellig maatje waarmee leuke dingen zijn te ondernemen. Dan hoeft het nog niet direct uit te lopen tot een relatie, maar leg je wel contacten voor langere tijd. Dit maakt het leven een stuk leuker.

Serieuze intenties

Wanneer je iets ouder bent, ben je vaak niet meer zozeer op zoek naar een kortstondige ontmoeting met iemand, maar is er eerder de intentie tot het vinden van een serieuze relatie. Een gezellige metgezel met wie je op positieve manier gezellig tijd kunt doorbrengen. Wanneer je je inschrijft op een datingsites voor 50 plus, kun je er doorgaans op rekenen dat de intenties gedeeld worden door de andere leden. Dit maakt het extra gezellig en betrouwbaar om juist hier op zoek te gaan naar een nieuwe liefde, kennis of maatje.

datingsites 50+

Voordelen van dating voor 50+

Door online te gaan daten via een datingsite voor 50+, kun je snel contact leggen met mensen van dezelfde leeftijd. Op de profielen staat precies de belangrijkste informatie, zodat daar geen vragen in overblijven. Je weet gelijk waar je mee te maken hebt en als de karakterschets je aanspreekt, kun je heel gemakkelijk het contact verder uitbouwen via de chatfunctie. Je persoonlijke gegevens blijven hierbij gewoon afgeschermd, dus je kunt veilig en anoniem met iemand communiceren en op veilige afstand aftasten of er een klik is tussen jou en de ander. Bovendien kun je met meerdere mensen tegelijkertijd chatten, waardoor je kennisnetwerk direct wordt uitgebreid, zonder dat je gelijk te veel verplichtingen ervaart. Alles verloopt nog vrijblijvend via de website.

Gespecialiseerde datingsites

Je kunt je uiteraard inschrijven op elke willekeurige datingsite en dan selecteren op leeftijd. Een betere optie is daarin een lidmaatschap bij een datingsite die speciaal gericht is op de doelgroep van dating voor 50 plussers. Zo weet je zeker dat iedereen die lid is, tot dezelfde doelgroep behoort en eenzelfde doel voor ogen heeft. Je kunt de recensies lezen om te zien wat een lidmaatschap voor jou kan betekenen en daarnaast vaak gratis kennismaken met de datingsite. Zodra je een lidmaatschap aan gaat, zullen er pas kosten worden gerekend. Bekijk hier het overzicht voor datingsites voor 50 plus. Inschrijven is altijd kosteloos en geeft geen verplichtingen.

50+ stel

Bekendste datingsites voor 50 plus

Er zijn verschillende datingsites op het internet te vinden die zich richt op de doelgroep 50 plus. Door bij diverse datingsites een lidmaatschap uit te testen, zul je bemerken welke voor jou het beste werkt en waar je het gemakkelijkst mee om kunt gaan. Daarna kun je het lidmaatschap bevestigen en nog verder op zoek gaan naar een leuke date. Enkele van de bekendste datingsites voor 50 plussers zijn: 50plusmatch.nl, vijftigplusdating.nl, 50liefde.nl, SeniorenGeluk.nl, 50 plus dating, 50plusrelatie.nl en Ourtime.

Online daten voor 50 plussers vanuit een vertrouwde omgeving

Vanuit de vertrouwdheid van je eigen omgeving kun je heel gemakkelijk bekijken of je iemand leuk vindt en of een volgende stap de moeite waard is. Je hoeft je hiervoor enkel maar in te schrijven bij een online datingsite. Opvallend is dat er ook een duidelijke toename te bespeuren is van de doelgroep van 50+ die hun weg in het online daten weten te vinden. Steeds meer ouderen melden zich aan als lid op dergelijke datingsites, op zoek naar gezelschap of zelfs een nieuwe relatie. Ook deze doelgroep wordt steeds handiger op het internet en het online daten kent voor hen geen geheimen.

50 plussers online daten

Grote groep singles 50-plussers

Nederland kent zo’n 1,6 miljoen ouderen, die vallen onder de doelgroep van single 50-plussers. Deze jonge ouderen hebben dus alle vrijheid om een nieuwe partner te vinden of gewoon interessante mensen te ontmoeten om gezellig mee op te trekken. Een groot deel van deze 50-plussers heeft er overigens zeker geen probleem mee om geen partner te hebben en zijn ook niet direct op zoek.

Een nieuwe relatie aangaan

Naast een klein percentage dat wel openstaat voor een spontaan avontuurtje of een kortstondige ontmoeting, heeft ruim driekwart van alle alleenstaande 50-plussers het vertrouwen dat er alsnog wel iemand voor hen te vinden valt, om een prettige nieuwe relatie mee aan te gaan. Een deel hiervan zoekt dan ook actief naar een nieuw maatje via één van de vele online datingsites die op er op het internet te vinden valt. Waar je misschien zou verwachten dat dit 50-plussers niet zou aanstaan, om op een dergelijke manier in contact te komen met andere leeftijdgenoten, blijkt dat een verrassende toename van 50-plussers steeds meer zowel geïnteresseerd als behendig zijn in het surfen op het internet.

nieuwe relatie

50 plus alom vertegenwoordigd

Om tegemoet te komen aan de behoefte en het enthousiaste surfgedrag van 50-plussers, zijn er uiteraard specifieke online 50 plus datingsites in het leven geroepen, waar deze doelgroep leeftijdsgenoten kan ontmoeten. Alle leden zijn dan met zekerheid boven de 50 jaar, zodat je gericht kunt zoeken naar iemand die in eenzelfde levensfase als jezelf zit. Echter is opmerkelijk hoeveel ouderen van boven de 50 jaar ook vertegenwoordigd zijn op andere online datingsites, waar hele andere leeftijdsgroepen te vinden zijn. Ergens is dit minder opmerkelijk, wanneer je je realiseert dat uit onderzoek blijkt dat hoe ouder de mens wordt, hoe minder de eigen leeftijdsgroep aantrekkelijk blijkt.

Een jongere partner

Veel ouderen, met name mannen, zoeken een nieuwe partner die vele jaren jonger is. Wanneer deze leeftijdsverschillen te opmerkelijk worden, zijn er zelfs weer online datingsites die hier specifiek op inspelen, zodat jongere vrouwen in contact komen met oudere mannen. Of oudere vrouwen met jongere mannen. Het internet biedt hier tal van mogelijkheden voor, waardoor het voor deze doelgroep van 50-plussers zeker uitkomst biedt om online op zoek te gaan naar een nieuwe partner.

jongere vrouw

Lid worden van een datingsite

Om lid te worden voor een online datingsite hoef je je als 50-plusser enkel maar aan te melden. Vaak is dit bij de meeste sites gratis en kun je ook voor de eerste basisfuncties gratis kennismaken met de mogelijkheden. Per datingsites zullen de voorwaarden verschillen, dus het is verstandig hier eerst naar te kijken. Vervolgens wijzigt het gebruik ervan zich vaak vanzelf, waardoor je als 50-plusser snel in contact kunt komen met leuke, nieuwe mensen, met overeenkomstige interesses en behoeften.

Communicatie via chat

Vaak is er de mogelijkheid om met andere leden te communiceren via een chatfunctie. Zodra je een profiel hebt gevonden dat je aanspreekt, kun je een volgende stap zetten en met iemand in gesprek gaan. Naarmate je hier meer vertrouwt mee raakt, is dit ook voor menig 50-plusser gemakkelijk uit te voeren en neemt het sociale verkeer een geheel nieuwe en verrijkende wending. Het aantal singles en ouderen neemt elk jaar alleen maar toe, dus er komen ongetwijfeld ook steeds weer nieuwe leden bij, waardoor je vriendenkring of de mogelijkheid om iemand speciaal te vinden, enkel wordt vergroot. Op een ontspannen manier kun je zo met mensen van ver of dichtbij gesprekken voeren en afspreken voor een persoonlijke ontmoeting. Ook op latere leeftijd blijft het leven zo vermakelijk.

Groeiende doelgroep

Het aantal alleenstaande ouderen neemt steeds sterker toe, waardoor er ook steeds meer vraag is naar goede datingsites die zich specifiek richten op deze doelgroep. Dit is de reden dat er best een flink aantal datingsites voor 50 plussers beschikbaar zijn. Online kun je zo snel en gemakkelijk leuke contacten leggen en mogelijk zelfs een nieuwe partner.

Beste datingsites voor 50 plus

  • 50Liefde.nl – Dit is een datingsite speciaal voor 50 plussers die op een serieuze manier op zoek zijn naar een vriendschap, date of relatie.
  • 50PlusMatch – Deze dating site bestaat al bijna 10 jaar. Het grote voordeel van deze website voor ouderen is dat het dus enkel op senioren is gericht. Hierdoor vindt je als 50 plusser alleen maar andere leden in dezelfde leeftijdscategorie.
  • Ourtime – Een relatief nieuwe datingsites van hetzelfde bedrijf als Lexa, dat zich speciaal op ouderen richt.

Benieuwd welke datingsites er nog meer in deze categorie zijn? Bekijk dan het overzicht van 50 plus datingsites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items