Home / Blog overzicht – Online dating & relaties / 3 soorten vriendschappen waar je niet zonder kunt!
vriendschappen

3 soorten vriendschappen waar je niet zonder kunt!

Welke online datingsite?
11 februari 2021

De manier waarop je met vrienden optrekt, kan drastisch veranderen over tijd, maar één ding blijft hetzelfde, namelijk de verschillende soorten vrienden die je leven het meest zullen verrijken.

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen:

3 type vriendschappen

Er zijn drie soorten vriendschappen die iedereen nodig heeft in het leven: iemand om mee te praten, iemand op wie je kunt bouwen en iemand om lol mee te maken. Ongeacht tot welke generatie we toebehoren, onze verwachtingen als het aankomt op vriendschap blijven hetzelfde. Elk type vriendschap is als volgt te omschrijven:

1. Iemand om mee te praten

praten

Het maakt niet uit of je twijfels hebt over je carrière pad of dat je je afvraagt of de jongen die jij leuk vindt je nog terug gaat schrijven. Het uitpraten met een goede vriend of vriendin helpt je door elk probleem heen. Acceptatie is van het grootste belang in vriendschappen, want hierdoor kun je je open en kwetsbaar opstellen. Aan de andere kant zal een goede vriend of vriendin je altijd voorzien van goed advies en aanmoediging, om het beste in je naar boven te halen. Hiervoor is het soms nodig om de kille waarheid te horen, toch weet je dat het goed bedoeld is. Je weet dat je met alles bij hem of haar terecht kunt en dat je altijd een ongezouten mening zult krijgen, om je te helpen groeien. In elke vriendschap ligt de behoefte om de ander gelukkig te zien. Als je iets kunt doen om dit mogelijk te maken, dan voel je je er zelf ook beter door.

2. Iemand van wie je op aan kunt

help

Een belangrijk onderdeel van vriendschap is erop kunnen rekenen dat iemand er voor je is. Dat iemand je wegbrengt naar het vliegveld of op de kinderen past als je een afspraak bij de dokter hebt. Het geeft een gevoel van gemak en stabiliteit. Uiteraard voel je jezelf ook beter als je iemand kunt helpen om wie je geeft.

3. Iemand om lol mee te hebben

lol vriend

Uiteraard is het prettig om vrienden te hebben met wie we een leuke tijd kunnen doorbrengen. Er is doorgaans wel een verschil tussen losgaan met je vrienden ten opzichte van je partner, collega’s en familieleden. Onze mogelijkheden om met vrienden te verbinden geven blijk aan de mate van vrijheid in onze levens. Als je een vriend hebt die niet dezelfde verplichtingen hebt als die jij hebt jegens je geliefde of je collega’s, dan kun je volledig zorgeloos lol maken.

Hoe vind ik nieuwe vriendschappen?

Het is niet makkelijk om nieuwe vrienden te maken. Jeugdvrienden zullen de meeste mensen blijven houden, maar vooral op latere leeftijd is het lastiger om hechte vriendschappen op te bouwen. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook datingsites voor vriendschappen. Deze websites geven je de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste items
Laatste reacties